Facebook Pixel Aυτή ήταν η 16η αγωνιστική
| 2013-12-21 00:09:00

Aυτή ήταν η 16η αγωνιστική

Aυτή ήταν η 16η αγωνιστική

Η ολοκλήρωση της 16ης έφερε τη διαφορά του Π.Α.Ο.Κ. από τον Ολυμπιακό στους δέκα πόντους, αφού ο δικέφαλος δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ατρόμητο και έτσι η μεταξύ τους απόσταση αυξήθηκε. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη και έτσι απομένει ακόμα μια αγωνιστική για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Εργοτέλης και Απόλλων αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2 – 2 σ’ ένα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν και τη νίκη αν ήταν πιο ψύχραιμοι στη τελική προσπάθεια. Ο Εργοτέλης ξεκίνησε πολύ καλά και τα δύο ημίχρονα, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ, αλλά τα χαλούσε στο τέλος. Ο Απόλλωνας από την πλευρά του δείχνει να αποκτά χαρακτήρα και δημιουργεί συνθήκες ώστε να μπορεί να βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια, σε αυτό το παιχνίδι είχε σε καλή μέρα μετά από πολύ καιρό τον Πετρόπουλο που πέτυχε δύο τέρματα, ενώ και ο Τσοκάνης ξεχώρισε με τη μαχητικότητά του και τα καλά τρεξίματα στο χώρο του κέντρου.

Ξάνθη και Ό.Φ.Η. προσέφεραν ένα πολύ καλό παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό, αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν και με μια θέληση για τη νίκη ως το τελευταίο λεπτό. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με σκορ 2 – 1, χάρις την είσοδο του Κάλβο στον αγώνα που μπόρεσε να δώσει ουσία στην ομάδα του. Ο Ό.Φ.Η. προσπάθησε για το καλύτερο, έκανε ευκαιρίες, μείωσε το σκορ, αλλά η αποβολή του Κουτσιανικούλη του χάλασε τα σχέδια για τη τελική αντεπίθεση.

Ο Πανθρακικός υποδέχθηκε την Καλλονή και επικράτησε με 2 – 0, σ’ ένα παιχνίδι που έγινε ακόμα πιο φανερό πως οι φιλοξενούμενοι έχουν αρχίσει να χάνουν δυνάμεις από τα πολλά ταξίδια και αυτό τους οδηγεί στο να έχουν μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοσή τους. Ο Πανθρακικός δείχνει μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα παρ’ όλες τις αλλαγές που έκανε στο ρόστερ του και διεκδικεί με βάση τη βαθμολογία του πιο υψηλές θέσεις σε σχέση με τις προηγούμενες παρουσίες του στη μεγάλη κατηγορία.

Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός επέστρεψε στις νίκες εναντίον του Πλατανια με σκορ 3 – 0 δίνοντας έτσι τέλος σ’ ένα αρνητικό σερί που είχε. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού, είχαν τον έλεγχο του αγώνα και απειλούσαν αρκετά συχνά την αντίπαλη εστία. Ο Πλατανιάς έδειξε πως δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα και η παρουσία του ήταν αναιμική, χωρίς καθόλου πάθος και διάθεση για να κυνηγήσει κάτι από αυτό του παιχνίδι.

Στο Περιστέρι Ατρόμητος και Π.Α.Ο.Κ. ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1 – 1. Ο Ατρόμητος εμφανίστηκε κάπως κουρασμένος, προτίμησε να δώσει χώρο στον αντίπαλό του και θέλησε να κυνηγήσει το γκολ στις αντεπιθέσεις ψάχνοντας τον πολύ γρήγορο Δημήτρη Παπαδόπουλο. Ως ένα σημείο τα κατάφερε, αφού όσες ευκαιρίες έβγαλε ήταν στην κόντρα επίθεση και όχι εναντίον οργανωμένης άμυνας, προηγήθηκε, είχε όμως αδυναμία στο δεύτερο ημίχρονο να κρατήσει την μπάλα και να παγώσει το ρυθμό. Ο Π.Α.Ο.Κ. έδειξε καλό πρόσωπο, πήρε τα ηνία του αγώνα, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα, έκανε ευκαιρίες, είχε όμως σε κακή βραδιά τους δύο τους επιθετικούς Βούκιτς και Σαλπιγγίδη που δεν είχαν καθόλου καλά τελειώματα. Η λύση ήρθε ακόμα μια φορά από στημένη φάση και ο δικέφαλος γλίτωσε από μια ήττα.

Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο από τον πολύ καλά διαβασμένο Π.Α.Σ. μπόρεσε όμως να πάρει μια ακόμη νίκη με σκορ 3 – 2. Οι ερυθρόλευκοι ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι μακριά από τον καλό τους εαυτό, έκαναν πολλά λάθη και δεν είχαν καθόλου διάθεση για το παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος η είσοδος του Κάμπελ στη θέση του αρνητικού Τσόρι άλλαξε λίγο το ρυθμό του αγώνα και έτσι οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να βρουν περισσότερους χώρους για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Ο Π.Α.Σ. είχε αμυντικό προσανατολισμό στο παιχνίδι του, είχε κλείσει καλά τον άξονά του, ενώ και στα πλάγια έστελνε βοήθειες με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύει παρά ελάχιστα από το παιχνίδι του Ολυμπιακού, στο επιθετικό κομμάτι ο Σάκης Τσιώλης ήθελε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις με τον ταχύ Ίλιτς και το κατάφερε απόλυτα, αφού και σκόραρε με αυτό τον τρόπο, ενώ είχε και μια ακόμα τεράστια ευκαιρία να πετύχει ένα ακόμα τέρμα.

Στη Λιβαδειά ο τοπικός Λεβαδειακός γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό με το βαρύ 0 – 4. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά το πρώτο τέταρτο του αγώνα προσπαθώντας να δημιουργήσουν ευκαιρίες, δεν μπόρεσαν όμως να ανοίξουν το σκορ και όσο περνούσε η ώρα έχαναν μέτρα από τους αντιπάλους τους στο γήπεδο με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου απειλητικοί από ένα σημείο του αγώνα και μετά. Ο Παναθηναϊκός κυκλοφόρησε την μπάλα και με συνεχή κίνηση στην επίθεση μπόρεσε να πετύχει δύο τέρματα μέσα σε λίγα λεπτά και από εκεί και μετά πήρε ολοκληρωτικά τον έλεγχο του αγώνα χωρίς να συναντήσει κάποια δυσκολία.

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος πέτυχε μια σημαντική νίκη μετά από πολύ καιρό και ανάσανε βαθμολογικά. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες στο 1 – 1 με τους γηπεδούχους να προηγούνται και τους φιλοξενούμενους να απαντούν. Στην επανάληψη η Βέροια έδωσε περισσότερο χώρο στον Πανιώνιο και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να πετύχει κάποιο τέρμα, αντίθετα ο Πανιώνιος με αιχμή του δόρατος τους Αραβίδη και Κολοβό είχε καλή κυκλοφορία και απειλούσε τόσο από τον άξονα, όσο και από τα πλάγια, αλλά και με στημένες μπάλες, αυτή η πίεση έφερε μια αποβολή για τη Βέροια, οι γηπεδούχοι την εκμεταλλεύτηκαν και σε συνδυασμό με ένα λάθος του τερματοφύλακα Καντιμοίρη έφθασαν στο 2 – 1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Στη Θεσσαλονίκη για ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι δεν κατάφερε να κάνει νίκη και υποχρεώθηκε σε μια ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης που τον κρατάει μακριά από τις θέσεις της σωτηρίας. Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερη ποιότητα και χαρακτηρίστηκε κυρίως από τη δύναμη. Οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν κυρίως από στημένες μπάλες, ενώ στην άμυνα δεν είχαν να αντιμετωπίσουν κάποιο κίνδυνο. Ο Άρης από την πλευρά του προσπαθούσε να δημιουργήσει παιχνίδι κυρίως με το Τάτο του έλειπε όμως και πάλι η καλή τελική προσπάθεια. Οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να προηγηθούν μετά από εκτέλεση κόρνερ και το ημίχρονο τους βρήκε μπροστά στο σκορ. Αυτή η εξέλιξη έβαλε μεγαλύτερη πίεση στον Άρη που βγήκε στο δεύτερο μέρος με στόχο να πιέσει για να φθάσει στην ισοφάριση, πράγματι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να φθάνουν ευκολότερα στην αντίπαλη εστία, κέρδισαν πέναλτι που έχασε όμως ο Αγκάνθο, παρ’ όλα αυτά δε το έβαλαν κάτω και με τον ίδιο παίκτη ισοφάρισαν μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Άρης χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να σωθεί και κυρίως ηρεμία – πράγμα δύσκολο με τις διαμορφωμένες συνθήκες – έτσι ώστε τώρα την περίοδο της διακοπής να μπορέσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Καλύτερος παίκτης της αγωνιστικής ήταν ο Κάλβο της Ξάνθης που πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα και με την παρουσία του άλλαξε αμέσως την εικόνα της ομάδας του προς το καλύτερο. Σκόραρε, πήρε πρωτοβουλίες, κράτησε καλά την μπάλα και γενικά έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει περισσότερο απ’ ότι έχει κάνει μέχρι τώρα. Ομορφότερο γκολ ήταν αυτό του Δημήτρη Παπαδόπουλου όχι τόσο για την εκτέλεση, όσο για τη δημιουργία, αφού ήταν μια πολύ καλή ομαδική προσπάθεια που ξεκίνησε με το ανέβασμα του Γιαννούλη από την αριστερή πλευρά, τη σέντρα που έβγαλε ο αριστερός μπακ με τη μία, το απίστεύτο στρώσιμο με τακουνάκι του Καραμάνου προς τον Παπαδόπουλο που είχε κάνει κάθετη κίνηση προς το σημείο του πέναλτι και το τελείωμα με τη μία του τελευταίου.

Πηγή: overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags