Facebook Pixel Α. Δημάτος: Ο Ευρωπαίος Μαρινάκης και ο εγχώριος Κόκκαλης
| 2013-12-31 14:50:00

Α. Δημάτος: Ο Ευρωπαίος Μαρινάκης και ο εγχώριος Κόκκαλης

Α. Δημάτος: Ο Ευρωπαίος Μαρινάκης και ο εγχώριος Κόκκαλης

Ο Ανδρέας Δημάτος γράφει για τις διαφορές του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Σωκράτη Κόκκαλη, την επιτυχία της πρόσληψης του Κριστιάν Καρεμπέ και την επιμονή στην εκτός συνόρων διεύρυνση.

Τρία είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη τα ποδοσφαιρικά πρόσωπα του 2013 και τα τρία είναι «ερυθρόλευκα» για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Βαγγέλης Μαρινάκης, Κώστας Μήτρογλου και Μίτσελ αποτελούν τα σημεία αναφοράς, με τον πρώτο να διεκδικεί το βραβείο του manager της χρονιάς, τον δεύτερο την αποκάλυψη από πλευράς προσωπικής εκτίναξης και τον τρίτο να αξίζει με διαφορά τον τίτλο της τελειότερης μεταμόρφωσης ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Δεν είναι καν τυχαίο το ότι ο Τζιάνι Ινφαντίνο, αφού φώναξε... «Olympiacos», όταν στην κλήρωση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ τράβηξε το μπαλάκι του πρωταθλητή Ελλάδας, αμέσως μετά πρόσθεσε... «the club of Mitroglou», επιβεβαιώνοντας αν μη τι άλλο το πόσο σωστά έχει αρχίσει πλέον ο Ολυμπιακός να κινείται και εμπορικά στο χρηματιστήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Αν κάτι έχει μάθει με τον καλύτερο τρόπο το τελευταίο διάστημα ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι και να αγοράζει αλλά και να πουλάει και, αν αυτό είναι το απλό, το δύσκολο είναι να καλλιεργεί το έδαφος για τις υψηλότερες τιμές. Με τον ίδιο να έχει αναλάβει προσωπικά τον Μήτρογλου ακόμα κι όταν ήταν δανεικός σε Πανιώνιο και Ατρόμητο και με προσωπικό του χειρισμό να πετυχαίνει την ανανέωση του συμβολαίου του Ελληνα επιθετικού αλλά και τους Μίτσελ και Καρεμπέ να έχουν αναλάβει μεθοδικά τη διαφήμισή του στα πέρατα των ευρωπαϊκών αγορών, ο Ολυμπιακός είναι προετοιμασμένος να εξαργυρώσει ένα πολύ σπάνιο λαχείο, που του προέκυψε όχι από τύχη, αλλά με οργανωμένη δουλειά.

Ούτε αποτέλεσε καπρίτσιο του Μαρινάκη που το περασμένο καλοκαίρι είπε o ίδιος «όχι» στον Γκριγκόρι Σουρκίς της Ντιναμό Κιέβου στα πέντε εκατομμύρια που του έδινε για τον Κώστα Μανωλά, ποντάροντας στην αξιοποίηση του Ελληνα αμυντικού ως βασικού πλέον στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε αντίθεση με τον... εγχώριο Σωκράτη Κόκκαλη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει καταφέρει να αξιοποιήσει κατά τρόπο ιδανικό το ευρωπαϊκό προφίλ του Ολυμπιακού, πέτυχε διάνα σε αυτόν τον τομέα με την πρόσληψη του Κριστιάν Καρεμπέ και γι' αυτό έγινε πρόσφατα έξαλλος με τους ατυχείς χειρισμούς των συνεργατών του στο θέμα του πανό και της τιμωρίας από την UEFA για το ματς με τη Μάντσεστερ.

«Δεν είναι δυνατόν να μας βλέπει όλος ο πλανήτης και να ρωτάει γιατί είναι άδειο ένα κομμάτι της εξέδρας» ήταν η αντίδρασή του, έχοντας καταλάβει πολύ καλά ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να επεκταθεί ακόμα περισσότερο εκτός συνόρων.

Η απαγόρευση δηλώσεων στη ΔΤ μετά το ματς με την Παρί, ως διαμαρτυρία για το... οφσάιντ-γκολ του Μήτρογλου, να έλειπε μόνο!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags