Facebook Pixel Σαββίδη βρες… Τσιστιακόφ της προκοπής
| 2014-05-30 11:32:00

Σαββίδη βρες… Τσιστιακόφ της προκοπής

Σαββίδη βρες… Τσιστιακόφ της προκοπής

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει για τις δηλώσεις του Χερμάν Τσιστιακόφ, μετά την απομάκρυνσή του από τον ΠΑΟΚ και τα λάθη του Σαββίδη στην περίπτωση του Λιθουανού.

Πόσο λογικό είναι να ακούσεις τον Τσιστιακόφ να μιλά για κυκλώματα και πρωτάθλημα στο… βούρκο, λίγο μετά την απόλυσή του από τον ΠΑΟΚ, λίγο μετά την απομάκρυνσή του από το ελληνικό ποδόσφαιρο και να πειστείς ότι αξίζει τον κόπο να ακούσεις όσα έχει να σου πει;

Όποιος έχει λίγο μυαλό δεν θα τον πάρει στα σοβαρά. Θα είναι χρήσιμος για όλους αυτούς που θα ενθουσιαστούν με τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις του, οι οποίες βέβαια δεν αγγίζουν πουθενά τον ίδιο τον Ιωάννη Σαββίδη, που του έδωσε αρκετά χρήματα για να μάθει τι συμβαίνει στην Ελλάδα και να αποχωρήσει αφήνοντας πίσω του πολλά τίποτα και μερικά καθόλου. Συνολικά, το έργο Τσιστιακόφ, δεν είναι αναγνωρίσιμο μέγεθος και αυτό δεν τιμά καθόλου τον ίδιο τον Σαββίδη που τον… φόρεσε στον ΠΑΟΚ, πλήρωσε μια περιουσία και τελικά δεν αποκόμισε κάτι ουσιαστικό. Αν μάλιστα η παρουσία του Λιθουανού έχει αντίκτυπο στον αγωνιστικό τομέα, είτε λόγω της συμμετοχής του σε μεταγραφές και άλλα events, τότε… και μη χειρότερα.

Στην ουσία, διαβάζοντας για τον μόνιμο πρωταθλητή, για την προσπάθεια του Σαββίδη να φέρει την καψούρα του, τον Ροναλντίνιο και τον Μπερμπάτοφ, αποδείχθηκε ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν απόλυτα περιττός: πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην ΠΑΕ, για να φτάσει στο τέλος της συνεργασίας του, να κλείσει έναν μεγάλο κύκλο, αντίστοιχο του Σαββίδη και το μόνο που κατάφερε είναι η καταγραφή των «προβλημάτων». Για τη «θεραπεία», ούτε λόγος.

Ίσως τελικά ο Τσιστιακόφ να είναι ένας άνθρωπος που θα… ευδοκιμήσει σε άλλα ποδοσφαιρικά καθεστώτα. Θα επιστρέψει στην πατρίδα του για να κάνει καριέρα, ξοδεύοντας τα χρήματα κάποιου άλλου επιχειρηματία. Ίσως βρει και εκεί έναν Δώνη να του στέλνει… μηνύματα για να τον προειδοποιήσει ότι κινδυνεύει η ζωή του.

Στον ΠΑΟΚ θα κάνουν και χωρίς τον Τσιστιακόφ και ίσως να καταργηθεί η θέση του στρατηγικού συμβούλου. Κατά πάσα πιθανότητα θα μετονομαστεί σε τζένεραλ μάνατζερ κάποιος άλλος Ρώσος ή ιθαγενής, το ίδιο ή λιγότερο περισπούδαστος, με το ίδιο λαμπερές φιλίες, όπως του Τσιαστιακόφ με τον Ρομπέρτο Κάρλος.

Το πιο σημαντικό θα είναι να αποδείξει ότι μπορεί να βοηθήσει σε μια και μοναδική κατεύθυνση, στην τοποθέτηση του ΠΑΟΚ σε θέση απόλυτου πρωταγωνιστή και τίποτε λιγότερο.

Πηγή: SportFM.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags