Facebook Pixel «Προδιαγεγραμμένες οι πωλήσεις Μανιάτη – Κουμορτζί στον Ολυμπιακό»
| 2011-01-08 01:13:00

«Προδιαγεγραμμένες οι πωλήσεις Μανιάτη – Κουμορτζί στον Ολυμπιακό»

«Προδιαγεγραμμένες οι πωλήσεις Μανιάτη – Κουμορτζί στον Ολυμπιακό»

Επίθεση στον Γεράσιμο Βεντούρη τόσο για την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Πανιώνιος όσο και για τις μεταγραφές των Μανιάτη και Κουμορτζί στον Ολυμπιακό εξαπέλυσε ο Ηλίας Λιανός, πρώην αντιπρόεδρος και υποψήφιος αγοραστής της ομάδας.

Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις:

- Η συμφωνία που κάνατε με τον Τσακίρη τι προέβλεπε;

Η συμφωνία προέβλεπε το εξής: μέχρι τον Φλεβάρη θα διαπίστωνα ποια πορεία θα είχαν πάρει τα οικονομικά της εταιρίας και ότι θα προχωρούσαμε σε μία νέα συμφωνία μεταξύ μας στο τέλος της παρούσης αγωνιστικής σεζόν. Δυστυχώς, μία Πέμπτη βράδυ με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να υπογράψω κάποιες μετοχές. Όταν τον ρώτησα γιατί ήθελε να υπογράψω, μου απάντησε ότι ήθελε να τις μεταβιβάσει. Τον ρώτησα αν η μεταβίβαση θα γινόταν σ’ ένα σοβαρό όμιλο, αλλά δεν ήθελε να μου πει. Η σιωπή του ήταν προς απάντησή μου. Αρα αρνήθηκα να κάνω κάτι τέτοιο. Την επόμενη μέρα παραιτήθηκα. Μετά από εκείνο το περιστατικό, κάναμε πάλι διάφορες συζητήσεις για να τα βρούμε άμεσα και τελικά να πάρω την ομάδα. Όμως τα πράγματα τα οποία μου ζήτησε ήταν πάρα πολλά, σε σχέση μάλιστα μ’ αυτά που είχε ζητήσει από τον άλλον ενδιαφερόμενο. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν σ’ αυτή τη διαπράγματευση.

- Πότε μάθατε ότι ο κ. Τσακίρης θέλει να πουλήσει στον κ. Ψωμιάδη;

Εκείνη την Πέμπτη που με πήρε τηλέφωνο ο κ. Τσακίρης, με πληροφόρησε ότι υπάρχει και άλλος υποψήφιος αγοραστής, αλλά δεν μου ανέφερε το όνομα Ψωμιάδης. Αν ήταν να δώσει την ομάδα σε κάποιον ή κάποιους αναγνωρίσιμους, με την καλή έννοια, θα μου το έλεγε. Δεν μου είχε πει ποτέ επίσημα ο κ. Τσακίρης ότι είχε κάνει ντιλ με τον κ. Ψωμιάδη. Τέλος πάντων, γι’ αυτό έφυγα. Δεν μπορούσα να υπογράψω μετοχές για να δοθεί η ομάδα σε κάποιους που δεν ξέρω.

- Τη συμφωνία για τη μεταβίβαση των μετοχών στον Ερασιτέχνη πως την κρίνετε; 

Μόλις το πληροφορήθηκα, η αλήθεια είναι ότι πήρα τηλέφωνο τον κ. Βεντούρη. Του είπα ότι επειδή ακούω ότι θα συναντήσεις τον κ. Τσακίρη, θα πρέπει να σου πω δύο τρία πράγματα για το τι πρέπει να προσέξεις. Τα οικονομικά στοιχεία τα ήξερα πολύ καλά. Μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι είχε μία πρώτη συνάντηση και επίσης με πληροφόρησε ότι μόλις θα έφτανε κοντά σε συμφωνία θα με έπαιρνε ξανά για να μου το πει. Εκτοτε, δεν με έχει πάρει ποτέ στο τηλέφωνο. Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι από εκεί και πέρα δεν είχα την παραμικρή επαφή με τον κ. Βεντούρη για ό,τι έχει να κάνει με την ΠΑΕ Πανιώνιος. Το βρίσκω πολύ περίεργο γιατί ούτε τον κ. Ζερβακάκο ενημέρωσε ούτε τον κ. Καμπανόπουλο. Ηταν δεδομένο ότι θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε προς την καλύτερη διευθέτηση του ζητήματος. Είχαμε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και με διάφορους ποδοσφαιριστές. Είναι πολύ φάουλ θεσμικά ο κ. Βεντούρης. Πιστεύω ότι ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη και εφόσον συνεργάζεται με τον κύριο Μαρινάκη, θα έπρεπε να βγει έξω από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τον Ολυμπιακό. Τον θεωρώ σοβαρό άνθρωπο τον κ. Βεντούρη. Θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να δημιουργηθεί μία επιτροπή από μέλη του Ερασιτέχνη που θα αναλάμβανε τη διαπραγμάτευση με οποιονδήποτε ενδιαφερόταν για παίκτη του Πανιωνίου. Πάνω από όλα όμως, από τη στιγμή που κινήθηκε μόνος του, έπρεπε να πάει στο Διοικητικό Συμβούλιο ή και στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη και να τους ενημερώσει. Ο Ερασιτέχνης Πανιώνιος δεν είναι μαγαζί του κ. Βεντούρη. Δεν έχει να κάνει με τη δική μου πικρία που δεν με πήρε τηλέφωνο. Πρόκειται για θεσμικό ατόπημα.

- Προφανώς, λοιπόν, θεωρείτε "φάουλ" και τη μεταγραφή του Μανιάτη στον Ολυμπιακό…

Εγώ ξέρω ότι τα δύο τελευταία πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία του Πανιωνίου είναι ο Μανιάτης και ο Κουμορτζί. Όταν είχα μιλήσει με τον Τάκη Λεμονή, μου είχε πει ότι θα ήταν αυτοκτονία να μη μείνουν αυτοί οι παίκτες μέχρι το καλοκαίρι. Προσωπικά, όσο κι αν είναι ξεκάθαρο ότι ο Μανιάτης δημιουργούσε προβλήματα μέσα στην ομάδα για να φύγει, νομίζω ότι σ’ αυτά τα πράγματα χρειάζεται δυναμική αντιμετώπιση. Δεν μπορεί οποιαδήποτε ομάδα του μεγέθους και της ιστορίας του Πανιωνίου να είναι δέσμια των προθέσεων ενός παίκτη, ό,τι και να έχει προσφέρει αυτός στην ομάδα. Ειδικά σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία. Μακάρι να έχει πάρει 3 εκ. ο κ. Βεντούρης γι’ αυτή τη μεταγραφή. Πρώτος εγώ θα του βγάλω το καπέλο. Ξέρω ότι ο κ. Τσακίρης είχε ζητήσει από τον κ. Μαρινάκη 2,5 εκ. για τον Κουμορτζί το καλοκαίρι. Αυτό μου το έχει επιβεβαιώσει και ο κ. Μαρινάκης προσωπικά. Δεν λέω ότι και αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να δοθούν τα ίδια λεφτά. Σίγουρα, καλό θα είναι ο κ. Βεντούρης να γνωστοποιήσει αυτό το περιβόητο ντιλ. Σε ό,τι αφορά το θεσμικό μέρος, σας λέω και πάλι: είμαι κάθετος, δεν θα έπρεπε να πάρει καν μέρος στις διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό.

Αν την αγοραπωλησία ο κ. Βεντούρης την είχε με τον Παναθηναϊκό θα ήταν το ίδιο ενοχλητικό για σας;

Εγώ είπα ξεκάθαρα πράγματα. Πρώτον, από τη στιγμή που ο κ. Βεντούρης συνεργάζεται με τον κ. Μαρινάκη έπρεπε να μη συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις. Από 'κεί και πέρα, αν η επιτροπή του Ερασιτέχνη, που θα έπρεπε να δημιουργηθεί για να χειριστεί τις μεταγραφές, είχε επαφές με τον Παναθηναϊκό, δεν θα με ενοχλούσε καθόλου. Θα έπρεπε να μιλήσει και με τον Παναθηναϊκό. Εχω γνωρίσει και τον κ. Βεκρή και τον κ. Γόντικα. Ηξερα ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφερόταν και για τον Μανιάτη και για τον Κουμορτζί. Πέρσι το καλοκαίρι υπήρχε και επικοινωνία. Επρεπε επίσης να κοιτάξουν και την αγορά του εξωτερικού. Μου φάνηκε ότι όλο αυτό το πράγμα ήταν προδιαγεγραμμένο και αυτό δεν μου κάνει καλή εντύπωση.

- Αν βρισκόσασταν εσείς σήμερα στην προεδρία του Πανιωνίου, πόσο θα κοστολογούσατε τους δύο παίκτες;

Ξέρω μόνο αυτά που σας είπα πριν. Είχα μιλήσει με ειδικούς που πίστευσαν ότι το συνολικό πακέτο θα έπρεπε να φτάσει παραπάνω από τα 2 εκ ευρώ. Για την αγορά της Ελλάδας αυτή η τιμή. Για το εξωτερικό οι απαιτήσεις θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερες. Δεν είναι δυνατόν πάντως να μην έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τα ανταλλάγματα. Αυτά έπρεπε να συμφωνηθούν από πριν. Δημιουργείται σύγχυση. Εγώ τον κ. Βεντούρη τον θεωρώ σωστό επαγγελματία, αλλά τώρα λέω ότι δεν ενήργησε σωστά.

- Είπατε ότι ο Μανιάτης δημιουργούσε προβλήματα για να φύγει. Τι είδους προβλήματα;

Ετσι είχε ακουστεί. Πίεζε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα να φύγει, αφού θεωρούσε ότι είχε προσφέρει πολλά, παρά το γεγονός ότι του έγινε αναπροσαρμογή συμβολαίου. Δεν τον κατηγορώ. Το δικό μου πρόβλημα ήταν πότε κάνεις αυτή την κουβέντα. Οταν μιλήσαμε, του είπα κάθισε τώρα να βοηθήσεις και το καλοκαίρι φεύγεις. Καλύτερα το καλοκαίρι αφού οι τιμές είναι καλύτερες. Αρκεί να τα έδινε όλα για να σωθεί η ομάδα. Από 'κεί και πέρα βγήκε στον Τύπο ότι τσακώθηκε και με τον Λεμονή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags