Facebook Pixel «Δεν ξέρω τίποτα»!
| 2011-05-25 23:25:00

«Δεν ξέρω τίποτα»!

«Δεν ξέρω τίποτα»!

Καμία ουσιαστική τοποθέτηση όσον αφορά στο μέλλον του στον Παναθηναϊκό δεν έκανε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει ούτε το τι θα γίνει αν η ΠΑΕ μειώσει το μπάτζετ.

«Είμαστε ευτυχείς γιατί κερδίσαμε τα πλέι οφ. Πάντα έλεγα ότι αυτό το μικρό πρωτάθλημα παραήταν βίαιο ειδικά στο τέλος του πρωταθλήματος αν αναλογιστούμε τα ματς που έχουμε δώσει όλη τη σεζόν. Κάναμε τα πάντα για να κερδίσουμε μέχρι και πριν από λίγα λεπτά άκουσα ότι είναι η πρώτη φορά που μια φορά που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα παίρνει τη δεύτερη θέση και στα πλέι οφ. Ήταν πολύ σημαντικό για το σύλλογο να πάρει μέρος στη διαδικασία του Τσάμπιονς Λιγκ. Σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου όταν βρισκόμουν εκτός της Ελλάδας ήξερα πως ο Παναθηναϊκός ήταν μια ομάδα Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και πάντα αισθανόμουν πως αν κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί για μένα σαν προπονητή δεν θα ήταν ευχάριστο. Γιατί είμαι συνηθισμένος να παίζω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμα δεν είμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ όμως τουλάχιστον μπορούμε να συζητάμε τη δυνατότητα να πάμε στα γκρουπ που ουσιαστικά αποτελεί και τη διαδικασία των παιχνιδιών σε πολύ σημαντικές ομάδες.

Δεν είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που τα πράγματα διαδραματίστηκαν τους 2-3 μήνες και αναφέρομαι μόνο στα αποτελέσματα εντός των αγωνιστικών χώρων. Σε κάποια στιγμή η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να χτυπήσει τον τίτλο, είναι αλήθεια όμως ότι οι τελευταίες εικόνες δεν συνάδουν με το μεγαλείο της ομάδας. Σαν προπονητή αυτό δεν με ευχαρίστησε και κάναμε τα πάντα ώστε στο τελευταίο κομμάτι να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με το κεφάλι ψηλά. Και νομίζω ότι αυτό έγινε και είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που κλείσαμε τη σεζόν», είπε αρχικά ο Πορτογάλος.

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ υποστήριξε...
«Είχαμε έναν δύσκολο αγώνα γιατί οι παίκτες ήταν πάρα πολύ κουρασμένοι και τους είπα ότι κανείς δεν θα μπορεί να περιμένει ένα καλού επιπέδου ποδόσφαιρο. Κανείς δεν μπορεί να παίξει αν δεν έχει τις δυνάμεις. Ήταν ένας αγώνας αλληλεγγύης, καρδιάς, ομαδικού πνεύματος παρά ένας αγώνας τακτικής, δημιουργικός. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλη τη δομή του Παναθηναϊκού. Τους διοικητικούς, το ιατρικό τιμ, όλους όσους εργάζονται και κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά. Όλο το σταφ των προπονητών και τελευταίους αλλά πιο σημαντικούς τους παίκτες. Δεν είναι εύκολο να φτάνεις σε έναν σημαντικό σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκού αφού είχαν γίνει 11 αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ και ήταν σε διαδικασία το πρωτάθλημα και να προσπαθήσεις να μάθεις πολύ γρήγορα το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ομάδα και τους ανθρώπους που θα συνεργαστείς και να κάνεις προσπάθεια να βρεις τον καλύτερο τρόπο για να έχει η ομάδα τα καλύτερα αποτελέσματα. Θα συμφωνήσετε όλοι ότι αυτό δεν είναι εύκολο. Βεβαίως αν και δεν είμαι ικανοποιημένος γιατί δεν μπορέσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα είμαι ικανοποιημένος που θα παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Κοντολογίς θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες μου και τα τελευταία λόγια είναι για τους οπαδούς μας. Έχουν μια μεγάλη ομάδα, έχουν πάθος και πρέπει να συνεχίσουν να επιλέγουν και να προασπίζουν αυτόν το σύλλογο σαν έναν σημαντικό σύλλογο. Όταν σου αρέσει κάτι πολύ πρέπει να συμπεριφέρεσαι καλά προς αυτόν. Αν αγαπάνε τον Παναθηναϊκό πρέπει να του συμπεριφέρονται καλά. Ένιωσα μεγάλη θέρμη, θαλπωρή απόν τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού ακόμα και όταν δεν κερδίζαμε. Πολλές φορές η αντίδραση τους μπήκε μέσα στη ψυχή μου. Με βάση την ηλικία μου έχω ζήσει πολλά αλλά δεν μπορώ να μην μιλήσω για πράγματα που με έκαναν κάθε μέρα να αισθάνομαι όλο και καλύτερα».

Με δεδομένο ότι το μπάτζετ θα είναι μικρότερο του χρόνου θα συνεχίσετε;
«Δεν ξέρω αν θα πέσει. Δεν ξέρω τίποτα. Ενδεχομένως το μπάτζετ να πέσει αλλά όχι λόγο του Παναθηναϊκού αλλά λόγω της κρίσης. Και μόνο οι σύλλογοι που έχουν μυαλό θα έχουν μέλλον. Και ενδεχομένως να θυμηθείτε σε πολλά χρόνια, εγώ δεν θα είμαι εδώ, θα θυμηθείτε ότι 25 Μαίου του 2011 μας είχε πει αυτά τα λόγια».

Εσείς θα παραμείνετε στην ομάδα;
«Αυτό όπως έχω ήδη πει είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί ανάμεσα σε μένα και τη διοίκηση. Το μέλλον μου είναι κάτι το οποίο αποφασίζω εγώ και τα άτομα τα οποία συνεργάζομαι. Δεν ξέρω να διαβάζω ελληνικά ακόμα και αν σε μερικές περιπτώσεις μεταφράζονται κάποια πράγματα διαφορετικά θα πω σε όλους σας κάτι στα ελληνικά "Ευχαριστώ πολύ».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags