Facebook Pixel Με Τσόρι και το σημείο κλειδί!
Ποδόσφαιρο
| 2016-08-18 16:38:00

Με Τσόρι και το σημείο κλειδί!

Με Τσόρι και το σημείο κλειδί!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει την κατάσταση στον Ολυμπιακό πριν το πρώτο παιχνίδι με τους Πορτογάλους.
 

• Είναι ήδη θέμα για τον Ολυμπιακό οι αρκετοί τραυματισμοί-γιατί ενδεχομένως εγείρουν και ερώτημα σχετικά με την προετοιμασία που έγινε από πλευράς Βίκτορ.

• Με τη Χάποελ στο Καραϊσκάκη δεν είχε παίξει ο Πουλίδο κι είχε υποστεί (σοβαρή) θλάση ο Σιόβας. Με τη Χάποελ στο Ισραήλ ζήτησε αλλαγή από το 50’ ο Φιγκέϊρας και τέλειωσε το ματς τραυματίας ο Μανιάτης. Μετά την Μπεσίκτας έπαθε θλάση κι ο Μπουχαλάκης. Τώρα, έχει ενοχλήσεις ο Φορτούνης. Ήρθε και τραυματίας από την περασμένη σεζόν ο Ομάρ και φτάνει σήμερα ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με τόσα προβλήματα.

• Τσόρι βλέπω στην ενδεκάδα, από την στιγμή που ο Φορτούνης έχασε την χθεσινή προπόνηση. Και να μένει στον πάγκο ο Κώστας για να βοηθήσει στο β΄ ημίχρονο. Ο Τσόρι, που έδειξε σε καλή κατάσταση στο τελευταίο φιλικό, με τον Άρη στο Καραϊσκάκη.

• Στα δικά μου τα μάτια, ο Ολυμπιακός έχει απόψε πολύ δύσκολη αποστολή. Αυτή η ομάδα της Αρόουκα, δηλαδή από πέρσι, μέσα στο γήπεδό της έχει χάσει μόνο από την Σπόρτινγκ (0-1 στο πρωτάθλημα με γκολ στο 90’ και 0-1 στο Κύπελλο με γκολ στο 80’), την Πόρτο (1-3) και την Μορεϊρένσε (1-2 με γκολ στο 90’). Μέσα στο 2016 έχει όλη κι όλη μία ήττα εντός έδρας! Εκείνη από την Σπόρτινγκ, το Γενάρη για το Κύπελλο…Έκτοτε έχει 4 νίκες και 5 ισοπαλίες στα 9 παιχνίδια μέσα στο σπίτι της.

• Οι παίκτες της είναι τσάκαλοι. Βγαίνουν πρώτοι στην μπάλα κι άμα τους περάσεις, αμέσως θα σου κάνουν το φάουλ. Στα δύο προκριματικά παιχνίδια με τους Ολλανδούς της Έρακλες η Αρόουκα είχε εις βάρος της 9 κίτρινες κάρτες! Στο δε πρώτο ματς, ο διαιτητής (ο δικός μας, ο Καλογερόπουλος), είχε αποβάλλει τον…προπονητή της, το Λίτο, που έτσι τη ρεβάνς την είδε από τα επίσημα, αφού ήταν τιμωρημένος.

• Η λέξη που ταιριάζει στην Αρόουκα είναι μία: δυσκολοκατάβλητη. Στο περσινό πρωτάθλημα, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της έχανε 0-2 από την Γκιμαράες ως το 82’. Τελικό αποτέλεσμα; 2-2.

• Τι έχω προσέξει; Όποτε η Αρόουκα δεν προηγήθηκε στο ημίχρονο, ποτέ δεν κέρδισε! Είχε για την ακρίβεια είχε 9 ισοπαλίες και 4 ήττες! Αντίθετα, στα 8 παιχνίδια στα οποία τέλειωσε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ, κέρδισε και στα 8!

• Άρα, η λογική λέει ότι το μυστικό για τον Ολυμπιακό είναι να μην αιφνιδιαστεί και τουλάχιστον να μη χάνει στο ημίχρονο από μία ομάδα, που συνηθίζει να σκοράρει ιδίως στα πρώτα 15-20 λεπτά. Εφόσον τα καταφέρει ο Ολυμπιακός, θα έχει κάνει παραπάνω από τη μισή δουλειά. Εκτός πια κι αν η ομάδα έχει θέμα φυσικής κατάστασης και δεν αντέχει στο β΄, το οποίο είναι πια κάτι άλλο…

• Για τον Ολυμπιακό κύριο ζητούμενο είναι το γκολ. Ειδικά αν σκεφθούμε ότι στα έξι τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια του έχει βάλει μόλις ένα κι αυτό από πέναλτι (εδώ με την Άντερλεχτ). Ειδικά δε στα τρία πιο πρόσφατα εκτός έδρας δεν έχει καν σκοράρει.

• Είμαι βέβαιος ότι ο Πάουλο Μπέντο έχει ενημερώσει τους παίκτες του για τη δυναμικότητα της Αρόουκα. Πραγματικά ο Ολυμπιακός πρέπει να αποφύγει αυτό που έπαθε ο Παναθηναϊκός πριν δύο χρόνια από μία άλλη Αρόουκα, από την Εστορίλ, στο Γιουρόπα Λιγκ και τότε.

• Αλλά για να το αποφύγει, θα πρέπει ακριβώς να μην την πατήσει απόψε, όπως την είχε πατήσει ο Παναθηναϊκός, στο πρώτο παιχνίδι του στην Πορτογαλία, όταν είχε χάσει 0-2 από τον…Σεμπά.

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags