Facebook Pixel ΚΟΛΚΑΣ: Η ανάγκη για Τζαβέλλα και η τακτική ισορροπία
| 2016-11-03 22:01:00

ΚΟΛΚΑΣ: Η ανάγκη για Τζαβέλλα και η τακτική ισορροπία

ΚΟΛΚΑΣ: Η ανάγκη για Τζαβέλλα και η τακτική ισορροπία

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο πως ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Βυρωνιώτη σταρ έκανε τις πιο φοβικές εμφανίσεις του. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Κρίσιμο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ, τελικός. Ξέρει πως αν κερδίσει τελειώνει το παραμύθι, ξέχωρα αν ο Ίβιτς όπως και ο κάθε προπονητής δεν μπορούν να πούν κάτι αντίστοιχο δημοσίως.

Η Κάραμπακ πήρε τον αέρα στον ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι. Είναι λογικό να το πιστεύουν. Και αυτό που συνέβη, υποχρεώνει τον ΠΑΟΚ να μπει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα σήμερα στο γήπεδο.

Τι έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι των δύο συγκεκριμένων ομάδων; Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε πρώτα. Ο ΠΑΟΚ, στο χειρότερό του φετινό παιχνίδι, έχοντας δέκα ξένους στην ενδεκάδα του, παρουσιάστηκε άνευρος, χωρίς προσωπικότητα, συμβιβασμένος στην ιδέα μίας βολικής ισοπαλίας και έχασε από μία ομάδα που έδειξε καλύτερη από αυτόν.

Σήμερα πιστεύω πως ο Ίβιτς θα ρίξει τον Τζαβέλλα στη μάχη γιατί εφόσον είναι καλά θα βρει τρόπο να σπρώξει τους συμπαίκτες του σε μία διαφορετική νοοτροπία μέσα στο γήπεδο. Φάνηκε η απουσία του κυρίως στον τομέα της ψυχολογίας. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο πως ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Βυρωνιώτη σταρ έκανε τις πιο φοβικές εμφανίσεις του.

Στα υπόλοιπα του σημερινού αγώνα είναι λογικό να προβληματίζεται ο Ίβιτς. Είναι η ώρα να ''σκοτώσει'' την ισορροπία που του άρεσε μετά την απώλεια Κάμπος και να τη θυσιάσει ψάχνοντας νούμερα. Καλά στατιστικά στην επίθεση.

Δύσκολα να βάλει Περέιρα δεξιά και Μπίσεσβαρ στην τριάδα των μεσοεπιθετικών γιατί εκεί κινδυνεύει υπερβολικά στην ανασταλτική λειτουργία. Αν βάλει Μπίσεσβαρ πάει ο ''Μύστα'' δεξιά, αν βάλει Περέιρα πάμε με Σάκχοφ.

Αυτό που δεν μπορώ να γνωρίζω είναι αν ο Ίβιτς επιθυμεί την ενεργοποίηση του Χαρίση. Ο Ηπειρώτης έδεσε πολύ ωραία με τον Κάνιας στον αγώνα Κυπέλλου και είναι λογικό να τον σκέφτεται ο Ίβιτς και για τα πιο δύσκολα.

Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags