Facebook Pixel Η αποχώρηση Μαρινάκη, η Ευρώπη και το… άρμα του Άρη
| 2011-06-27 02:05:00

Η αποχώρηση Μαρινάκη, η Ευρώπη και το… άρμα του Άρη

Η αποχώρηση Μαρινάκη, η Ευρώπη και το… άρμα του Άρη

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη, Γιάννης Κόντης μίλησε για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και πρότεινε την αποχώρηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία της Σούπερ Λιγκ. Αποκάλυψε πρόταση του Σταύρου Αδαμίδη για κοινή ανακοίνωση και μίλησε για το πιθανό ευρωπαϊκό εισιτήριο, αν πέσει ο Βόλος.

Αναλυτικά όσα είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ:

Για το αν πρέπει να φύγει ή να μείνει ο Μαρινάκης στην προεδρία της Σούπερ Λιγκ: «Δεν είμαι εισαγγελέας ούτε θέλω να δικάσω κάποιον. Καλό θα ήταν όμως στο διάστημα που είναι εμπλεκόμενος, για να διευκολύνει το διάλογο των μελών της Λίγκας με την Πολιτεία, να μην είναι πρόεδρος».

Για το πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα: «Δεν ξέρω αν θα αργήσει το πρωτάθλημα. Θα το συζητήσουμε στην Λίγκα. Αν ζητήσει η Πολιτεία να πάει δύο βδομάδες μετά, νομίζω θα γίνει»

Για το ΔΣ της Τρίτης και την επικύρωση της περσινής βαθμολογίας: «Δεν χρειάζονται ασφαλιστικά μέτρα αν δεν θέλεις να επικυρώσεις την βαθμολογία. Απλά δεν ψηφίζεις. Ο Άρης πιστεύω δεν πρέπει να επικυρώσει την βαθμολογία. Υπάρχει ένα θέμα και με τον Ολυμπιακό Βόλου. Αν υπάρχει αποδεδειγμένα εμπλοκή του Βόλου, να πάρει ο Άρης την θέση του».

Για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και αν τον έχουν εκπλήξει: «Σε τόσο μεγάλο βαθμό με εκπλήσσουν. Κάποτε στην Αθήνα, ήταν μία κυρία που όλοι ήθελαν να της κάνουν παρέα. Και όταν έγινε ένα θέμα με την συγκεκριμένη κυρία, τότε όλοι έκαναν τους ανήξερους. Έτσι είναι και στο ποδόσφαιρο. Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει. Εγώ έλεγα πως δεν πρέπει να τα βάζουμε με την ΚΕΔ και τον Πιλάβιο, γιατί υπάρχουν άλλοι παράγοντες που τους επηρεάζουν».

Για τον αν δικαιώθηκε ο Άρης που «φώναζε» για τον Δαλούκα στην αρχή της χρονιάς: «Για τον Δαλούκα είχα πει πως έπρεπε να φύγει από την διαιτησία από πέρυσι, όταν δεν διέκοψε το ματς με τον Ηρακλή. Από τότε έλεγα πως ήταν κακός διαιτητής, αλλά με χαρακτήριζαν γραφικό. Μετά από αυτή την ιστορία νομίζω πως οι διαιτητές θα το σκέφτονται δέκα φορές αν θα μπουν στο γήπεδο και να αδικήσουν κάποια ομάδα».

Για τους δύο παίκτες του Άρη που ακούστηκαν στις συνομιλίες της δικογραφίας του σκανδάλου με τα στημένα ανέφερε: «Είδαμε και έναν – δύο ποδοσφαιριστές να εμπλέκονται και αυτός ο κ. Λεωνίδας μου είπε πως χρησιμοποίησε τα ονόματά τους χωρίς να τους ξέρει για να του ανοίξουν λογαριασμό. Να μην κρίνουμε μόνο από τις καταθέσεις, αλλά και από άλλα στοιχεία.Το θέμα αποκαλύφθηκε από μία τηλεφωνική συνομιλία, αλλά από τον ίδιο άνθρωπο που φέρεται πως μιλάει, διαψεύστηκε.

Για τον Κώστα Μενδρινό: «Για την υπόθεση Μενδρινού υπάρχει ηθικό θέμα. Αν και δεν λέει πως θα χάσει ο Άρης, αλλά για την σέντρα. Εμείς όμως δεν θέλουμε κάποιος παίκτης μας να σκέφτεται πριν το ματς το στοίχημα και όχι τον αγώνα».

Για τις απειλές που δέχονται οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου:«Όταν ζεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, πρέπει να είσαι έτοιμος για τα πάντα».

Για το που «ανήκει» ο Άρης και την ανακοίνωση της ΑΕΚ: «Ο Άρης είναι με τον Άρη. Αυτό είναι το δικό μας… άρμα. Ο Αδαμίδης μας πήρε τηλέφωνο χθες να συνυπογράψουμε την ανακοίνωση της ΑΕΚ και αν συμφωνούμε, δεν θέλουμε να μπούμε σε κάποιο μπλοκ. Τα μπλοκ πρέπει να εκλείψουν. Εμείς θα καταθέσουμε την θέση μας την Τρίτη στο ΔΣ. Δεν χρειάζονται ανακοινώσεις, αλλά προτάσεις».

Για τον Δ. Κόντη της Δικογραφίας που γράφεται (λανθασμένα) ως παράγοντας του Άρη: «Εγώ χθες βρέθηκα σε ένα άλλο κανάλι φωτογραφία να μιλάω με κάποιον για τα στημένα. Έχει γραφτεί και στην δικογραφία πως ο Δ. Κόντης είναι παράγοντας του Άρη λανθασμένα. Λάθη γίνονται για αυτό θα πρέπει να περιμένουμε την ανάκριση».

Για το αν υπήρχαν φέτος στημένα παιχνίδια στην Σούπερ Λιγκ: «Τώρα δεν θέλω να πω ψέματα για το τι στεφόμασταν για κάποια παιχνίδια κάθε αγωνιστικής. Εδώ είδατε αναφέρθηκε το παιχνίδι μας στην Λάρισα και κάποιος λέει στις συνομιλίες ότι έχουμε δώσει το παιχνίδι. Και ήρθε ισοπαλία, που δεν ικανοποιούσε καμία ομάδα από λάθος του αμυντικού μας στο φινάλε. Ο καθένας λέει πολλά, αλλά πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις».

Για το πώς θα συνομιλεί με όσους είναι στο σκάνδαλο στο ποδόσφαιρο αργότερα: «Κοιτάξτε, η συνεργασία και η συνομιλία είναι απαραίτητη στο ποδόσφαιρο. Όλοι έχουμε μιλήσει με όλους. Στα επόμενα χρόνια θα το σκέφτονται όμως ξανά και ξανά οι εμπλεκόμενοι που θα αθωωθούν ή οι επόμενοι για το τι θα κάνουν».

Για το τι περιμένει να βγει από την υπόθεση αυτή και για το αν ο Άρης μπορεί να πάρει την θέση του Ολυμπιακού Βόλου στην Ευρώπη:«Θέλω να είμαι προσεκτικός. Ο Άρης ξέρει πως δεν έχει εμπλακεί σε καμία τέτοια υπόθεση, όχι φέτος, αλλά τα τελευταία οκτώ χρόνια που γνωρίζω με βεβαιότητα εγώ. Για αυτό αν υπάρχει εμπλοκή ομάδας που προπορεύεται στην βαθμολογία, αποδεδειγμένη σε τέτοια περιστατικά, θα πρέπει ο Άρης να πάρει την θέση της. Αλλά δεν μπορώ εγώ να το κρίνω αυτό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags