Facebook Pixel Δεν τρέχει τίποτα, συνεχίστε!
| 2011-06-29 15:51:00

Δεν τρέχει τίποτα, συνεχίστε!

Δεν τρέχει τίποτα, συνεχίστε!

O Ανδρέας Δημάτος γράφει για τους μισούς που κατηγορούν τους άλλους μισούς, την ώρα που στη λίγκα αγνοούν ότι έχουν τελειώσει στη συνείδηση του κόσμου.

Να κάνουμε την αποτίμηση της πρώτης εβδομάδας «επιχείρηση καθαρά χέρια»;

-Τρεις προφυλακίσεις, οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγυήσεις και τέσσερις ακόμα καταζητούνται από τους 15 βασικούς κατηγορούμενους.

-Εχουν ασκηθεί 68 ακόμα ποινικές διώξεις σε ανθρώπους του ποδοσφαίρου για τους οποίους δεν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

-Απ' ό,τι προκύπτει από τη διαρροή νέων σελίδων της δικογραφίας, πρέπει μέχρι σήμερα να έχουν ανοιχθεί ή να έχει ζητηθεί να ανοιχθούν οι λογαριασμοί της μισής ποδοσφαιρικής Ελλάδας και να έχουν ξεσκονιστεί από τον ΣΔΟΕ οι άλλοι μισοί.

-Μιλάμε σαφώς για το μεγαλύτερο ξετίναγμα παραγόντων, προπονητών, παικτών, μάνατζερ, ακόμα και δημιοσιογράφων ή και οργανωμένων οπαδών. Πέρα από νομικά ζητήματα και δικονομικές ενστάσεις, που ενδεχομένως θα τεθούν, διαφωνεί κανείς ότι έπρεπε να γίνει; Κανείς...

Ποιες είναι οι πρώτες άμεσες συνέπειες;

-Ολόκληρη η Ελλάδα αηδίασε από το βόθρο των τηλεφωνικών συνομιλιών (από την πρώτη μέρα της δημοσίευσης του πορίσματος), από τον κυνισμό κορυφαίων παραγόντων ως προς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν το ποδόσφαιρο, από την άνεση με την οποία κανόνιζαν την εξέλιξη των αγώνων, από την επιβεβαίωση της καχυποψίας που τόσο καιρό εξέφραζε.

-Μέσα στο απίστευτο υλικό της δικογραφίας την πλήρωσαν και κάποιοι χωρίς να φταίνε, όπως ο Γιάχος.

-Από ένα σημείο και μετά η δικογραφία έγινε φύλλο και φτερό και εκτός από τα σημαντικά και άκρως διαφωτιστικά σε λίγο θα δημοσιεύονται και συνομιλίες του Ψωμιάδη με τη γυναίκα του για το τι φαγητό έχουν στο σπίτι το μεσημέρι.

-Υπήρξαν κάποιες πρώτες παράπλευρες απώλειες μικρής σημασίας, όπως ο Αρης, που είπε ότι θα περιθωριοποιήσει τον Μενδρινό, ο αστυνομικός που απομακρύνθηκε από την υπηρεσία του, το δράμα του Μπουρούση και από εκεί και πέρα δηλώσεις-δεσμεύσεις χωρίς σημασία. Η μεγαλύτερη απώλεια (έστω και από σπόντα) ήταν μπασκετική, με την αποχώρηση των Αγγελόπουλων!

Επί της ουσίας;

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως είναι σήμερα, έχει τελειώσει στη συνείδηση του απλού κόσμου, που δεν χρειάζεται να περιμένει τις αποφάσεις των ποινικών και αθλητικών δικαστηρίων (έχοντας βεβαίως την ελπίδα για έρευνα που θα φτάσει μέχρι το κόκαλο, θα ακουμπήσει ψηλά και δεν θα κουκουλωθεί), αλλά αυτήν την ξεκάθαρη πραγματικότητα δεν την έχουν αντιληφθεί όσοι βρίσκονται εντός ποδοσφαίρου.

Σε επίπεδο οπαδικού Τύπου, αλλά και οπαδών, συνεχίζεται η πλειοδοσία για το ποιος είναι πιο βρώμικος από τον άλλον. Σε επίπεδο θεσμικών οργάνων η ζωή συνεχίζεται, χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Οι ομάδες βγάζουν ανακοινώσεις και συνεχίζουν το έργο τους. Ολοι οι παράγοντες έχουν... πέσει από τα σύννεφα για όσα διαβάζουν, αλλά διαχωρίζουν τη θέση τους για τους διαλόγους στους οποίους μετέχουν εκείνοι!

Το αποκορύφωμα; Οσα έγιναν χθες το απόγευμα στη Super League (με βασικούς πρωταγωνιστές του σκανδάλου παρόντες και χαμογελαστούς) και ενώ η φίλαθλη Ελλάδα κλείνει τη μύτη της από την μπόχα. «Το νέο πρωτάθλημα ούτως ή άλλως ξεκινάει στις 27-28 Αυγούστου» ανακοίνωσε με άνεση ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που είχε ξεπεράσει με άνεση τις... απειλές περί πρότασης μομφής.

«Είμαι αηδιασμένος από την καθημερινότητα που βιώνω» συνέχισε ο πρόεδρος της λίγκας και εξήγησε με... παράπονο: «Από καφενειακούς διαλόγους που βγαίνουν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Θεωρώ ότι η συμπεριφορά ανθρώπων που ρίχνουν λάσπη και θέλουν να ισοπεδώσουν το ποδόσφαιρο απωθεί τους σοβαρούς επενδυτές. Δεν μπορούν χωρίς ουσιαστική έρευνα να διασύρονται υπολήψεις ανθρώπων που πραγματικά έχουν τη θέληση να προσφέρουν και στον αθλητισμό και στον τόπο»...

Πρόκειται προφανώς για τη συνέχεια του διαλόγου του Μάκη Ψωμιάδη με τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Εκεί που ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ λέει ότι όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να μη μείνουν στη λίγκα, ακόμα κι αν χρειαστεί να ανέβουν πέντε ομάδες από τη Football League, και ο Μάκης Ψωμιάδης απαντά: «Μα, θα πέσει το προϊόν»...

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags