Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκες-φωτιά Τσιώλη για Βαλβέρδε και Ζιντάν - «Δεν υπάρχει σύγκριση Μέσι - Κριστιάνο»!
| 2017-12-23 17:43:00

Ατάκες-φωτιά Τσιώλη για Βαλβέρδε και Ζιντάν - «Δεν υπάρχει σύγκριση Μέσι - Κριστιάνο»!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ατάκες-φωτιά Τσιώλη για Βαλβέρδε και Ζιντάν - «Δεν υπάρχει σύγκριση Μέσι - Κριστιάνο»!

Ο Έλληνας κόουτς μιλάει στο sportdog.gr για το πάρτι της Μπάρτσα.

Ο Σάκης Τσιώλης μίλησε στο Sportdog.gr για τη μεγάλη νίκη της Μπαρτσελόνα με 3-0 στη Μαδρίτη, για την σύγκριση που δεν υπάρχει ανάμεσα στον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και για τον επόμενο μεγάλο στόχο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αναλυτικά:

«Αυτά τα τόσα μεγάλα παιχνίδια, κρέμονται σε μία κλωστή. Ξαφνικά μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ το ματς, όπως έγινε σήμερα και ξαφνικά να διασυρθείς. Αυτό εξαρτάται από το ποιος θα πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο πρώτο ημίχρονο, εάν μπορούσε να προηγηθεί η Ρεάλ, ενδεχομένως να ήταν στην απέναντι πλευρά η Μπαρτσελόνα.

Από τη στιγμή όμως που η Μπαρτσελόνα κατάφερε να προηγηθεί, όλα άλλαξαν. Και εκεί φαίνεται πόσο σπουδαίοι είναι οι ποδοσφαιριστές αυτής της ομάδας. Για παράδειγμα ο Μόντριτς ακολουθεί τον Μέσι στο 1-0 και αφήνει τον Ράκιτιτς να πάρει το χώρο και να δώσει την πάσα σε Σέρτζι Ρομπέρτο και από εκεί στον Σουάρες. Αν δεν υπήρχε ο Μέσι και ήταν κάποιος άλλος, σίγουρα ο Μόντριτς θα έμπαινε μπροστά στον Ράκιτιτς να κλείσει τον διάδρομο.

Από τη στιγμή λοιπόν που έγινε το 1-0, ήταν δύσκολα τα πράγματα. Η Ρεάλ έχασε την ευκαιρία της στο πρώτο ημίχρονο και μετά το 65-70 το ματς έγινε εφιάλτης για αυτή.  Ράκιτιτς – Μέσι και Ινιέστα υπερτερούσαν στον χώρο του κέντρου, γύριζαν την μπάλα όπως ήθελαν και φάνηκε ότι η Μπαρτσελόνα είχε καλύτερη φυσική κατάσταση, καλύτερο ρυθμό σε αυτό το παιχνίδι, μετά το 60’.

Είδαμε σήμερα πόσο μεγάλη υπόθεση και πόσο μεγάλη γιορτή είναι το ποδόσφαιρο, στην πραγματική του εικόνα. Βλέπουμε αυτά τα ματς και παίρνουμε δύναμη να ασχοληθούμε με το κακόμοιρο ποδόσφαιρο που παίζουμε εμείς».


Το 0-3 είναι η διαφορά των δύο ομάδων αυτή τη στιγμή;

«Όχι σε καμία περίπτωση! Μπορεί στο Τσάμπιονς Λιγκ να δούμε Ρεάλ – Μπαρτσελόνα και το 3-0 να είναι υπέρ της Ρεάλ. Ήταν η στιγμή, σε αυτό το υψηλό επίπεδο όλα μπορούν να ανατραπούν. Νομίζω η χαριστική βολή δόθηκε στο 2-0 και στην αποβολή, εκεί μπορούσε το σκορ να ξεφύγει, ακόμα και πέντε γκολ. Γιατί η Ρεάλ είναι μία ομάδα, η οποία ακόμα και με παίκτη λιγότερο, όταν χάνει, παίζει επιθετικά για να νικήσει. Και αυτό δίνει δικαίωμα στον αντίπαλο να βρει χώρους και να σε σκοτώσει».

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο για ακόμα ένα παιχνίδι φέτος δεν ήταν καλός.

«Νομίζω ότι γενικότερα, όταν δεν δουλεύουν καλά οι γραμμές της Ρεάλ και κυρίως το κέντρο, φυσικά δεν μπορεί και αυτός να δείξει τα χαρακτηριστικά του. Δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να πάρει την μπάλα κάτω από το κέντρο και με την διείσδυση του να δημιουργήσει ή να περάσει τους αντιπάλους του. Είναι ένας παίκτης πολύ δυνατός στην επίθεση, με καλή κίνηση, που μπορεί να πάει σε πρώτο χρόνο στην μπάλα ή στην εκτέλεση. Σήμερα δεν τον βόλεψε καθόλου το παιχνίδι».

Οπότε Μέσι ή Ρονάλντο; Όχι σήμερα, γενικά.

«Δεν το συζητάμε, όχι σήμερα, γενικά. Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο, για εμένα δεν υπάρχει σύγκριση. Εγώ πολλές φορές βλέπω παλιά παιχνίδια της Μπαρτσελόνα και περιμένω να δω πότε θα πάει η μπάλα στον Μέσι. Αντίθετα ο Ρονάλντο θα περιμένει να βγει η μπάλα στον χώρο, δεν θα δεις μία ντρίπλα, μία φανταστική ασίστ. Είναι μία εκτέλεση, μία ταχυδύναμη. Σίγουρα ξεχωριστός και ιδιαίτερος ο Ρονάλντο, αλλά ταλέντο ποδοσφαιρικό είναι ο Μέσι».

Ένα σχόλιο για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον οποίο είχατε βρεθεί και αντίπαλοι στην Ελλάδα;

«Ο Βαβλέρδε είναι ένας προπονητής που δουλεύει πάρα πολύ καλά και κυρίως στη φυσική κατάσταση. Το πρόβλημα βέβαια σε αυτό το επίπεδο, είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν καταφέρει να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, τότε θα αποκτήσει μεγάλη προσωπικότητα και έντονη αυτοπεποίθηση και θα καταφέρει να διαχειριστεί καλύτερα τα πράγματα στην Μπαρτσελόνα, γιατί εκεί δεν φτάνει να είσαι μόνο ένας καλός προπονητής. Για παράδειγμα ο Ζιντάν δεν είναι ο κορυφαίος προπονητής, αλλά η προσωπικότητά του βοήθησε τη Ρεάλ σε αυτά τα δύο χρόνια να κατακτήσει τα πάντα. Για αυτό αν ο Βαλβέρδε πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ φέτος, θα βάλει την σφραγίδα του. Για την ώρα ο Βαλβέρδε είναι απόλυτα πετυχημένος. Δεν ξέρω πόσα χρόνια έχουμε να δούμε διαφορά 14 βαθμών».  

Για τη Ρεάλ και την Ζιντάν;

«Διαβάζουμε πως έχει διάφορα προβλήματα εσωτερικά με τον Ίσκο, τον Μπέιλ. Μέχρι τώρα ο Ζιντάν έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο, αλλά όταν έχεις τόσο μεγάλους παίκτες εκτός για μεγάλη διάρκεια, τότε η σχέση τους αρχίζει και φθείρεται. Σίγουρα όμως θα γίνει πάλι αφεντικό αν πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι πλέον μονόδρομος».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags