Facebook Pixel Sportdog.gr | Η πρώτη τεράστια αλλαγή του Γκαρσία, τα «όργια» Κέβιν και ο «φευγάτος» που... αναστήθηκε!
| 2018-01-10 17:10:00

Η πρώτη τεράστια αλλαγή του Γκαρσία, τα «όργια» Κέβιν και ο «φευγάτος» που... αναστήθηκε!

Sportdog Team
Η πρώτη τεράστια αλλαγή του Γκαρσία, τα «όργια» Κέβιν και ο «φευγάτος» που... αναστήθηκε!

Θύμισε... Βαλβέρδε ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. 

Με νίκη ξεκίνησε την καριέρα του στην Ελλάδα ο Όσκαρ Γκαρσία, καθώς σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, λόγω του σκορ του πρώτου αγώνα και της σίγουρης πρόκρισης, αλλά και των πολλών αλλαγών στην αρχική ενδεκάδα, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Πλατανιά και προκρίθηκε άνετα στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Ισπανός κόουτς, από το ντεμπούτο του κιόλας και παρότι προχώρησε σε εκτεταμένο rotation, έδειξε τις προθέσεις του σχετικά τον... νέο Ολυμπιακό που θέλει να χτίσει και στον οποίο, όπως φάνηκε και από το σημερινό ματς, αναμένεται να έχουν σημαντικό ρόλο τόσο ο Χατζησαφί όσο και ο Μιραλάς.

Ο Βέλγος μάλιστα, παρότι βρίσκεται μόλις λίγα 24ώρα στην Ελλάδα, πήρε φανέλα βασικού και αγωνίστηκε για περίπου 80 λεπτά, δείχνοντας καλά στοιχεία, έτοιμος από φυσική κατάσταση και ορεξάτος για να μπει κατευθείαν στα βαθιά (διαβάστε αναλυτικά για τον Μιραλάς ΕΔΩ).

Όσον αφορά τον Γκαρσία και τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, κρατάμε την αλλαγή συστήματος, καθώς στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε 4-4-2, με τον Μιραλάς σε ρόλο επιθετικού δίπλα στον Τζούρτζεβιτς και τους Σεμπά Ανδρούτσο στα άκρα, ενώ στο δεύτερο 45λεπτο ρίχνοντας στο ματς και τον Μάριν σε ρόλο οργανωτή, γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1, με τον Τζούρτζεβιτς στην κορυφή, τον Μιραλάς ως αριστερό εξτρέμ και τον Σεμπά στα δεξιά.

Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια, κόντρα στον Πλατανιά έδειξε ιδιαίτερα ορεξάτος και αποφασισμένος να παλέψει για να κρατήσει τη θέση του στον Ολυμπιακό, καθώς θυμίζουμε πως το τελευταίο διάστημα, υπάρχει έντονη φημολογία περί αποχώρησής του από το Λιμάνι. Ο Σεμπά ήταν κινητικός, μέσα σε όλες τις φάσεις και είχε και ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ.

Όσον αφορά την συνολική εικόνα του Ολυμπιακού, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς, αυτό που κρατάμε, είναι η ξεκάθαρη οδηγία του Όσκαρ Γκαρσία προς τους παίκτες του, είτε με το 4-4-2 είτε με το 4-2-3-1, να πιέζουν ψηλά, να κυκλοφορούν γρήγορα την μπάλα και να προσπαθούν με το διαρκές πρέσινγκ τους να… πνίξουν αντίπαλό. Θύμισε, δηλαδή, σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags