Facebook Pixel Έτσι έκλεισε το deal ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού για Κουρμπέλη - Sportdog.gr
| 2018-01-31 09:54:00

Έτσι έκλεισε ο Κουρμπέλης - Τρελά λεφτά Ιβάν, «σώζει» τον ΠΑΟ - Πού θα παίζει, ποιον «τρώει»

Sportdog Team
Έτσι έκλεισε ο Κουρμπέλης - Τρελά λεφτά Ιβάν, «σώζει» τον ΠΑΟ - Πού θα παίζει, ποιον «τρώει»

Όλο το αποκαλυπτικό παρασκήνιο στο sportdog.gr.

Ένα απίστευτο θρίλερ έλαβε χώρα αργά χθες το βράδυ για τον Δημήτρη Κουρμπέλη, καθώς, όπως σας ενημερώσαμε και με μεταμεσονύχτιο ρεπορτάζ, σημειώθηκε η μεγάλη ανατροπή αργά τη νύχτα και ο Έλληνας άσος βρίσκεται πλέον μια ανάσα από το να πάρει μεταγραφή στον ΠΑΟΚ.

Αρχικά, πάντως, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το deal του Δικεφάλου για τον παίκτη όδευε ολοταχώς προς ναυάγιο, κάτι για το οποίο σας ενημερώσαμε σχετικά στο sportdog.gr, ενώ έμοιαζε πιο πιθανό από ποτέ το ενδεχόμενο παραμονής του ποδοσφαιριστή στο Τριφύλλι, μιας και δεν υπήρχε στον ορίζοντα άλλη πρόταση πέραν απ’ αυτή της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Όπως είχαμε προβλέψει, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή, η Σαμπντόρια πολύ δύσκολα θα έκανε επίσημη προσφορά στους Πράσινους.

Η επαφή Σαββίδη - Αλαφούζου

Ωστόσο, όλα άλλαξαν όταν επιχειρήθηκε απευθείας επικοινωνία ανάμεσα στον Ιβάν Σαββίδη και τον Γιάννη Αλαφούζο, καθώς η επαφή των δύο μεγαλομετόχων φαίνεται πως βοήθησε για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να προχωρήσει η συμφωνία προς την ολοκλήρωσή της.

Τρεις παίκτες, 1,6 εκατ. και τα οφειλόμενα  

Όσον αφορά τις λεπτομέρειες του deal, όπως αναφέρουν οι αποκλειστικές πληροφορίες του sportdog.gr, ο ΠΑΟΚ θα καταβάλει στο Τριφύλλι το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ, συν τους τρεις παίκτες (Έργκους Κάτσε, Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Γιάννη Μυστακίδη), οι οποίοι θα είναι πληρωμένοι από τον Δικέφαλο ως το τέλος της σεζόν, ενώ από το καλοκαίρι θα υπάρχει μάλλον καθεστώς συνιδιοκτησίας με τους «πράσινους». Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ θα καλύψει και τα οφειλόμενα που υπάρχουν προς την πλευρά του Δημήτρη Κουρμπέλη από τoν Παναθηναϊκό.

Τρελά λεφτά στον Κουρμπέλη 

Όσον αφορά τον παίκτη, πείστηκε τελικά να ανηφορήσει στη Θεσσαλονίκη μετά από τις μεγάλες πιέσεις που δέχτηκε και από τις δύο πλευρές. Αρχικά, ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή, καθώς προτιμούσε να μείνει στον Παναθηναϊκό, αν δεν ερχόταν πρόταση από το εξωτερικό, παρόλο που τον σύλλογο ταλανίζουν χιλιάδες προβλήματα. Όμως, στις επαφές που είχε τόσο με ανθρώπους του Τριφυλλιού, όσο και με ανθρώπους του ΠΑΟΚ, άλλαξε γνώμη. Εξάλλου, σίγουρα θα έπαιξε ρόλο και το οικονομικό, αφού ο Έλληνας θα υπερδιπλασιάσει τις αποδοχές του σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, μιας και η πρόταση του Δικεφάλου αφορά 1,8 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 3,5 χρόνια.

Πάει για στόπερ, «διώχνει» τον Κάνιας

Σχετικά με την αξιοποίηση του Δημήτρη Κουρμπέλη στον ΠΑΟΚ, υπάρχει η σοβαρή σκέψη ο Έλληνας άσος να χρησιμοποιηθεί ως στόπερ και, μάλιστα, φέρεται να έχει ενημερωθεί ήδη σχετικά για τον νέο ρόλο που μπορεί να έχει στον Δικέφαλο. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό να «φάει» τη θέση του Χοσέ Κάνιας, ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν είναι στις βασικές επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου και το καλοκαίρι αναμένεται να αποχωρήσει. Ο ΠΑΟΚ, άλλωστε, φαίνεται πως θα ενισχυθεί -αν και δεν είναι μέχρι στιγμής 100% σίγουρο- στη μεσαία γραμμή και με τον Γάλλο, Τιμπό Μουλέν, κάτι που σημαίνει ότι τεχνικός του Δικεφάλου αποκτάει έξτρα «όπλα» στο χώρο της μεσαίας γραμμής.  

Κίνηση υπεροχής, «σώζει» τον ΠΑΟ

Στο ενδεχόμενο, βεβαίως, που αποκτηθεί και ο 28χρονος άσος της Λέγκια, ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει σε μια πολύ δυνατή διπλή μεταγραφή, η οποία θα έχει και επικοινωνιακό χαρακτήρα, μιας και θα στέλνει ηχηρό μήνυμα προς τους έτερους διεκδικητές του τίτλου. 

Παράλληλα, ο Δικεφάλος μέσα από το deal για τον Δημήτρη Κουρμπέλη, βοηθάει τον Παναθηναϊκό σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία που βιώνει, προκειμένου να βγάλει τη χρονιά, τόσο οικονομικά, όσο και αγωνιστικά, ενώ, όπως φαίνεται, η συγκεκριμένη μεταγραφή μοιάζει να αποκαθιστά, σε όποιον βαθμό είναι αυτό εφικτό, τις σχέσεις ανάμεσα στα αφεντικά των δύο ομάδων... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags