Facebook Pixel Άνω-κάτω ο Ολυμπιακός, «τρελαμένος» ο Μαρινάκης - Sportdog.gr
| 2018-02-08 09:25:00

Άνω-κάτω ο Ολυμπιακός, «τρελαμένος» ο Μαρινάκης με τους οπαδούς - Σενάριο-τρόμος και εξελίξεις-φωτιά

Sportdog Team
Άνω-κάτω ο Ολυμπιακός, «τρελαμένος» ο Μαρινάκης με τους οπαδούς - Σενάριο-τρόμος και εξελίξεις-φωτιά

Δραματική η κατάσταση στο Λιμάνι, όλα κρέμονται από μια κλωστή.

Άνω-κάτω έχει γίνει ο Ολυμπιακός μετά το νέο «στραπάτσο» από την ΑΕΚ και, πλέον, κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να προβλέψει τι ξημερώνει στο Λιμάνι... Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανίζεται από συνεργάτες του ως άκρως απογοητευμένος, πικραμένος και θυμωμένος από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο Λιμάνι και από την αχαριστία μεγάλης μερίδας των οπαδών, που ξεχνά σε ποια κατάσταση παρέλαβε την ομάδα το 2010, πόσα χρήματα έριξε για να την αναστηλώσει και πού την έφτασε (24η στην Ευρώπη μεταξύ άλλων).

Όμως, αυτό που «τρελαίνει» περισσότερο το αφεντικό της πειραϊκής ΠΑΕ δεν είναι τόσο οι κατάρες και τα δυσμενή σχόλια, που γράφονται από φίλους και «φίλους» του Ολυμπιακού στα social media και τα ειδησεογραφικά sites, όσο κυρίως το γεγονός ότι οι οργανωμένοι οπαδοί έχουν αρχίσει να συμπεριφέρονται ανεξέλεγκτα, χωρίς να σκέφτονται και να υπολογίζουν τις συνέπειες των πράξεών τους για την ομάδα.

Οι Ερυθρόλευκοι πρόκειται να απολογηθούν για το «ντου» των οπαδών τους στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» μετά τη λήξη του ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ και δεν αποκλείεται να έρθει βαριά καμπάνα αφαίρεσης βαθμών. Κάτι τέτοιο θα καταρρακώσει οριστικά ηθικά, αγωνιστικά και ψυχολογικά την ομάδα και έτσι, θα μοιάζει με θαύμα ακόμα και αυτή η εξασφάλιση μιας θέσης στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Λιμάνι δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται αυτό το σενάριο (της αφαίρεσης των βαθμών, κυρίως), αλλά τα χειρότερα ίσως να μην τα έχουν δει.

Καθώς υπάρχει γενικευμένος φόβος στους ανθρώπους της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ πως αν ο κόσμος του Ολυμπιακού ακούσει ποινή αφαίρεσης βαθμών για την ομάδα του θα πάει με εκδικητικές τάσεις στο Περιστέρι για το κυριακάτικο ματς με τον Ατρόμητο.  

Παρά το γεγονός ότι επισήμως, οι Ερυθρόλευκοι δεν θα πάρουν εισιτήρια για το ματς, είναι βέβαιο πως σε περίπτωση επεισοδίων θα κληθούν να αποδείξουν πως οι συγκεκριμένοι δεν είναι οπαδοί τους και η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη. Η χρονιά θα καταστραφεί οριστικά και οι επόμενες κινήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι εντελώς άγνωστο πού θα οδηγήσουν.        

Την ίδια ώρα, πάντως, ο κόσμος του Ολυμπιακού «βράζει» από την αγωνιστική κατρακύλα της ομάδας και την πολλές φορές απαράδεκτη και θλιβερή εικόνα της στα γήπεδα. Είναι χαρακτηριστικό πως μερίδα οργανωμένων οπαδών έκανε «ντου» στην αποστολή όταν αυτή επέστρεψε στον Ρέντη από το ντέρμπι Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και οι... παρενέργειες της κίνησης αυτής θα φανούν τις επόμενες μέρες.

Οι ερυθρόλευκοι οπαδοί εμφανίζονται εξοργισμένοι με κάποιους παίκτες, αλλά και με διοικητικούς παράγοντες της ομάδας και ζητούν να πέσουν κεφάλια. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, πολύ σύντομα να ανακοινωθούν νέες «καρατομήσεις» ποδοσφαιριστών, όπως εκείνες που ακολούθησαν του χαμένου (3-2) ντέρμπι με την ΑΕΚ στον α' γύρο του πρωταθλήματος. Τότε, το «μάρμαρο» είχαν πληρώσει οι Καπίνο, Καρσελά και Ζντιέλαρ και ίσως τώρα να υπάρξουν συνέπειες για ακόμα πιο βαριά ονόματα.

Πολλά θα κριθούν από την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Στον Ολυμπιακό πιστεύουν και το λένε, ότι μπορούν ακόμα να κάνουν τα «10 στα 10» στο πρωτάθλημα και να κατακτήσουν τον τίτλο, αλλά για την επίτευξη του στόχου αυτού θα χρειαστεί ομόνοια και σύμπνοια εντός των ερυθρόλευκων τειχών, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει. Ωστόσο, αν υπάρξει νέα γκέλα την Κυριακή, τότε πιθανότατα οι εξελίξεις στο Λιμάνι θα είναι ραγδαίες και ανεξέλεγκτες... 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags