Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Παναθηναϊκός είχε ψυχή, ο Ολυμπιακός... τίποτα - Έφυγε με βαθμό το Τριφύλλι των προβλημάτων!
| 2018-03-04 21:22:00

Ο Παναθηναϊκός είχε ψυχή, ο Ολυμπιακός... τίποτα - Έφυγε με βαθμό το Τριφύλλι των προβλημάτων!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ο Παναθηναϊκός είχε ψυχή, ο Ολυμπιακός... τίποτα - Έφυγε με βαθμό το Τριφύλλι των προβλημάτων!

Ισοπαλία 1-1 με δύο πέναλτι που ελέγχονται.

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το αιώνιο ντέρμπι στο άδειο Γ. Καραϊσκάκης, το οποίο κρίθηκε στα πέναλτι. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 1-0 στο 60’ με το εύστοχο πέναλτι του Φορτούνη, φάση στην οποία αποβλήθηκε ο Οικονόμου, ενώ οι Πράσινοι ισοφάρισαν στο 87’ με το εύστοχο πέναλτι του Μουνιέ, το οποίο λανθασμένα έδειξε ο Ευαγγέλου, αφού το φάουλ του Ένγελς στον Ινσούα ήταν εκτός περιοχής.

Με την ισοπαλία αυτή, ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετικά δύσκολο να κυνηγήσει πλέον την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, ακόμα και μετά τις τιμωρίες, ενώ οι Πράσινοι έμειναν ζωντανοί για την πέμπτη θέση.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Παρότι δεν είχε την βοήθεια της εξέδρας, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο καλά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά κατάφερε να περιορίσει στο μισό γήπεδο τον Παναθηναϊκό, που ήταν φανερό ότι είχε προτεραιότητά του να μην δεχθεί γκολ. Οι Πειραιώτες κυκλοφόρησαν την μπάλα στα πρώτα λεπτά και προσπάθησαν με τις κινήσεις των Πάρντο και Μιραλάς να μπουν στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν τον Βλαχοδήμο.

Η ανούσια κατοχή του Ολυμπιακού όμως, έδωσε… δικαιώματα στους Πράσινους, οι οποίοι μετά το εικοσάλεπτο ανέβασαν στροφές και βγήκαν μπροστά, δημιουργώντας μάλιστα και δύο καλές ευκαιρίες, στο 24’ και στο 25’, όταν ο Αλτμαν γύρισε ωραία εντός περιοχής, αλλά ο Λουντ δεν πρόλαβε να βάλει από κοντά την προβολή, ενώ αμέσως μετά, ο Κουλιμπαλί από καλή θέση, σούταρε άουτ.

Μετά το μισάωρο όμως,  οι Πειραιώτες ανέκτησαν και πάλι την κυκλοφορία, περιόρισαν τους Πράσινους στο μισό γήπεδο, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτιάξουν κάποια αξιόλογη φάση, με εξαίρεση αυτή τη του 45ου λεπτού. Ο Πάρντο έκανε την σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Κουρμπέλη και στρώθηκε στον Μιραλάς, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά είδε την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι!  

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει φορτσάτος και να πιέζει για το γκολ, χάνοντας μάλιστα και δύο καλές ευκαιρίες. Στο 48’ ο Βλαχοδήμος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ, το σουτ του Μιραλάς από πλάγια θέση, ενώ δύο λεπτά αργότερα, μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Ένγκελς, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι! Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν και μετά την είσοδο του Φορτούνη στο ματς αντί του Οφόε, έγιναν πιο απειλητικοί και έτσι έφτασαν και στο γκολ. Στο 60’ ο Έλληνας άσος έβγαλε την κάθετη, ο Οικονόμου δεν κατάφερε να κόψει, ενώ στην συνέχεια τράβηξε εντός περιοχής τον Ανσαριφάρντ και ο διαιτητής Ευαγγέλου έδειξε πέναλτι και κόκκινη κάρτα. Την εκτέλεση ανάλαβε ο Φορτούνης, που σημάδεψε σωστά και έγραψε το 1-0.

Μετά το γκολ το παιχνίδι άνοιξε, η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω και οι φάσεις ήταν συνεχόμενες. Στο 80’ το Τριφύλλι απείλησε από κοντά με τον Κουλιμπαλί, ενώ στο 85’ ο Τζούρτζεβιτς δεν σκόραρε από εξαιρετική θέση εντός περιοχής, αφού έκανε λόμπα και όχι σουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μιραλάς από το πέναλτι αντί να σουτάρει, έκανε πάσα και σπατάλησε άλλη μία ευκαιρία.

Τελικά, στο 87’ ο τολμηρός Παναθηναϊκός, που έπαιζε καλύτερα με παίκτη λιγότερο, έφτασε στην ισοφάριση. Ο Ευαγγέλου έδειξε λανθασμένα πέναλτι στο τάκλιν του Ένγκελς εκτός περιοχής στον Ινσούα και ο Μουνιέ έγραψε το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ του ντέρμπι.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Φορτούνης με την είσοδό του προσπάθησε και έδωσε νέα πνοή στον Ολυμπιακό, ωστόσο κορυφαίος της αναμέτρησης και λόγω του τελικού αποτελέσματος, αλλά και του μέτριου θεάματος, αναδείχθηκε ο Μουνιέ. Ο Γάλλος… ανακάτεψε την ερυθρόλευκη άμυνα, ενώ ήταν αυτός που με εύστοχο πέναλτι έγραψε το 1-1.


ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Οσκαρ Γκαρσία άφησε εκτός ενδεκάδας τους Κούτρη, Σισέ, Μάριν και Φορτούνη και ξεκίνησε το ματς με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Προτό και στην άμυνα οι Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ένγκελς και Χατζισαφί. Στα χαφ οι Ρομαό, Ταχτσίδης, μπροστά τους ο Οφόε, στα άκρα οι Πάρντο – Μιραλάς και στην κορυφή ο Ανσαριφάρντ. Στο 56’ ο Καταλανός πέρασε τον Φορτούνη αντί του Οφόε και άλλαξε το ματς, καθώς από δική του μπαλιά ξεκίνησε η φάση του πέναλτι, που μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ. Στο 77’ έβαλε και τον Τζούρτζεβιτς αντί του Ανσαριφάρντ, ενώ μετά το 1-1 έριξε στο ματς τον Μάριν αντί του Πάρντο.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατέβασε τον Παναθηναϊκό με 4-4-1-1, τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Ινσούα, Κουρμπέλη, Οικονόμου και Ινσούα. Στο κέντρο ήταν οι Λουντ, Κάτσε, Τζανδάρη και Κουλιμπαλί, πιο μπροστά ο Άλτμαν και στην κορυφή ο Δώνης. Μετά το 1-0 και την κόκκινη, ο Έλληνας κόουτς πέρασε στο ματς τους Κάτσε και Δώνη αντί των Μουνιέ και Αυλωνίτη και έκανε πιο επιθετικό το Τριφύλλι, ενώ στο 81’ μπήκε ο Χατζηγιοβάννης αντί του Κουλιμπαλί.

Η ΦΑΣΗ: Όλα κρίθηκαν στο 87ο λεπτό, όταν ο Ευαγγέλου έδειξε πέναλτι στο φάουλ του Ένγκελς στον Ινσούα εκτός περιοχής. Ο Μουνιέ νίκησε τον Προτό και έγραψε το τελικό 1-1΄

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Ευαγγέλου και οι βοηθοί του δεν είχαν πολλές δύσκολες φάσεις, με εξαίρεση τα δύο πέναλτι. Το πρώτο είναι πέναλτι με το τράβηγμα του Οικονόμου, ενώ η κόκκινη είναι στην κρίση του διαιτητή και μάλλον σωστή απόφαση, αφού ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Το 1-1 του Παναθηναϊκού προέρχεται από ανύπαρκτο πέναλτι, αφού το τάκλιν του Ένγκελς στον Ινσούα είναι εκτός περιοχής.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που τόσο ήθελε και πλέον παρότι έχει εύκολο πρόγραμμα, μοιάζει αδύνατον να κυνηγήσει την ΑΕΚ και το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός αντίθετα έμεινε ζωνταντός για την πέμπτη θέση.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και πίεσε για το γκολ, ενώ ο Παναθηναϊκός έπαιζε αμυντικά και βγήκε μπροστά μόνο μετά το 1-0. Με 10 παίκτες πάντως οι Πράσινοι πίεσαν πολύ, έχασαν φάσεις και απέδειξαν ότι οι Πιεραιώτες δεν είναι σε καλή κατάσταση, ειδικά με το αποτέλεσμα που πήραν.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα δύο γκολ-πέναλτι σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags