Facebook Pixel Sportdog.gr | Φόβος και τρόμος στην ΑΕΚ για Ολυμπιακό - Τι ετοιμάζει ο Μαρινάκης - Τα τινάζει όλα ο Βασιλειάδης;
| 2018-03-23 10:35:00

Φόβος και τρόμος στην ΑΕΚ για Ολυμπιακό - Τι ετοιμάζει ο Μαρινάκης - Τα τινάζει όλα ο Βασιλειάδης;

του Γιώργου Θεοδωράκη
Φόβος και τρόμος στην ΑΕΚ για Ολυμπιακό - Τι ετοιμάζει ο Μαρινάκης - Τα τινάζει όλα ο Βασιλειάδης;

Τα πάντα είναι στον αέρα, έρχονται καυτές εξελίξεις.

Πολύ σημαντική είναι η σημερινή μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αν θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, ή όχι, κάτι που μπορεί να φέρει νέες, δραματικές εξελίξεις, όπως ένα ενδεχόμενο Grexit.

Θυμίζουμε ότι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Λάρισα και Ξάνθη, ήταν οι ομάδες που δεν υπέγραψαν χθες τους όρους που έχει θέσει ο Γιώργος Βασιλειάδης, για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ενώ σήμερα λήγει η σχετική προθεσμία, προκειμένου οι συγκεκριμένοι σύλλογοι να συνταχθούν με τις υπόλοιπες ΠΑΕ της Super League.

Αν δεν το κάνουν, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι «συνέπειες», με την κυβέρνηση να παρουσιάζει προετοιμασμένη για τα πάντα. Πάντως, υπάρχει η αίσθηση ότι δύσκολα ο υφυπουργός αθλητισμού θα πάρει τη μεγάλη απόφαση να προχωρήσει σε αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη.

Μπορεί να παρουσιάζεται διατεθειμένος να το φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, ωστόσο εκτιμάται ότι δε θα φτάσει στο σημείο να παίξει το χαρτί του Grexit, παρά τις σχετικές «απειλές». Βέβαια, ο Γιώργος Βασιλειάδης, μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μπορεί να «μετρήσει» φίλους και εχθρούς, αλλά και αντιδράσεις, ακόμα και της FIFA, η οποία σε -θεωρητικό επίπεδο- μέχρι στιγμής στέκεται στο πλευρό του.

Πάντως, την ίδια στιγμή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα φτάσει ο Ολυμπιακός, οποίος σε αυτή τη φάση παρουσιάζεται ανένδοτος και αποφασισμένος να πάει την υπόθεση στα άκρα. Προφανώς οι Πειραιώτες δεν «καίγονται» για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ωστόσο μένει να δούμε αν θα επιδιώξουν με τη στάση τους και το Grexit, κάτι που δε μοιάζει τόσο πιθανό, αφού η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν εξυπηρετεί κανέναν.

Πάντως, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι απέναντι και έτοιμος να «πολεμήσει» κόντρα σε όλους και σε όλα, ενδεχομένως να φανερώνει και τη διάθεση που υπάρχει να «χτυπήσει» την κυβέρνηση με κάθε τρόπο. Γι’ αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι Πειραιώτες να μην κάνουν πίσω και να τραβήξουν το σχοινί μέχρι αυτό να σπάσει.

Παράλληλα, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Ώρας», η οποία έχει συνήθως καλή ενημέρωση σε «κυβερνητικά» θέματα. Η εφημερίδα κρούει το καμπανάκι του κινδύνου και εκφράζει φανερή ανησυχία για τη συνέχεια, «φωτογραφίζοντας» ξεκάθαρα ως «ένοχο» πιθανών αρνητικών εξελίξεων τον Ολυμπιακό. Κάτι που, φυσικά, μπορεί να σημαίνει ότι οι Κιτρινόμαυροι έχουν αντιληφθεί τις… άγριες προθέσεις που έχουν στο Λιμάνι.

Όπως και να έχει, πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι αναμένονται ακόμα αρκετά επεισόδια στο συγκεκριμένο σήριαλ και σίγουρα κανείς δεν πιστεύει ότι όλα θα λυθούν ξαφνικά ως δια μαγείας. Εν αναμονή των «καυτών» εξελίξεων λοιπόν…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags