12/04/18 - 01:52

Όλο το θρίλερ από την Έφεση! Η άγρια κόντρα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ο Σκουτέρης και πότε θα βγει απόφαση

Τρομερή ένταση στο… οκτάωρο δικαστικό ντέρμπι.

Sportdog Team
Όλο το θρίλερ από την Έφεση! Η άγρια κόντρα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ο Σκουτέρης και πότε θα βγει απόφαση
7.400views 10shares

Περίπου οκτώ ώρες διήρκησε η εκδίκαση της Έφεσης για το μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚΑΕΚ, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ με την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Η εκδίκαση ξεκίνησε με τρομερή ένταση λόγω του αιτήματος των Κιτρινόμαυρων για εξαίρεση του δικαστή Σκουτέρη από την υπόθεση, η οποία και απορρίφθηκε, ενώ η κόντρα των ανθρώπων των δύο ομάδων συνεχίστηκε γύρω από το αν οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν τρομοκρατημένοι, για το αν Κομίνης σφύριξε να ξεκινήσει ξανά το παιχνίδι, αλλά και για το αν ο δικαστής θα δεχθεί το βίντεο του ΠΑΟΚ μέσα από τα αποδυτήρια (δείτε το ΕΔΩ).

Πάντως, λίγο αργότερα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βίντεο (το οποίο ανέφεραν και οι άνθρωποι της ΑΕΚ κατά την εκδίκαση της υπόθεσης), στο οποίο φαίνεται ο Ιβάν Σαββίδης να μπαίνει μέσα στα αποδυτήρια και να ακολουθεί τον Κομίνη μέχρι το δωματιάκι των διαιτητών! (δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ).

Τελικά, η εκδίκαση που ξεκίνησε στις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης, ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 02.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης και η απόφαση από την επόμενη εβδομάδα, καθώς το δικαστήριο έδωσε διορία για κατάθεση υπομνημάτων ως την Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι!

Ο ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε νομικά στην εκδίκαση της έφεσης από τους Λάκη Σημαιφορίδη, Λάμπρο Μπίρδα, Αχιλλέα Μαυρομάτη, ενώ το "παρών" έδωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Κυριάκος Κυριάκος, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μάκης Γκαγκάτσης, και ο team manager, Παντελής Κωνσταντινίδης.

Η ΑΕΚ, με τη σειρά της, εκπροσωπήθηκε από την προϊστάμενη του νομικού τμήματος, Έλλη Ρίζου, ο 1ος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μηνάς Λυσάνδρου, και ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Ανδρέας Δημάτος.

Η μάχη για το βίντεο, το αίτημα για αναβολή και η… υπόσχεση Σκουτέρη

Ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, στάθηκε στο υλικό από τα αποδυτήρια, τονίζοντας πως οι "ασπρόμαυροι" ετοίμασαν μια πεντάλεπτη περίληψη, που θεωρούν ότι είναι τα πιο σημαντικά σημεία, με τον Λάμπρο Μπίρδα να τονίζει πως το υλικό που αποκτήθηκε με εισαγγελική παραγγελία θα βοηθήσει στην ουσιαστική διερεύνηση της αλήθειας, διότι φαίνονται οι κινήσεις των παραγόντων, των παικτών και κυρίως των διαιτητών.

Στο επίμαχο οπτικό υλικό, όπως σημείωσε ο κ.Μπίρδας: «Αποδεικνύονται και οι αναλήθειες του διαιτητή καθώς λέει στις ομάδες να βγουν να παίξουν».

Εκεί επενέβη η Έλλη Ρίζου, η οποία εξέφρασε την θέση πως δεν επιτρέπεται στον δεύτερο βαθμό να έρχονται στοιχεία τα οποία δεν προσκομίστηκαν στον πρώτο βαθμό από αμέλεια του εγκαλούμενου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, προσκομίζοντας τρεις αποφάσεις του Αρείου Πάγου που λένε πως δεν μπορεί να γίνει δεκτό σε δεύτερο βαθμό, αποδεικτικό στοιχείο που δεν εμφανίστηκε σε πρώτο βαθμό, με ευθύνη του κατηγορούμενου.

Μάλιστα, ζήτησε από τον ΠΑΟΚ να πει πότε αιτήθηκε από την Εισαγγελία το υλικό (σε απάντηση προς τον Μαυρομάτη, ο οποίος σε μια αποστροφή του λόγου ανέφερε πως στην πρώτη αίτηση του ΠΑΟΚ δεν τους δόθηκε το υλικό γιατί δεν αναγνωρίστηκε το έννομο συμφέρον τους) και το αίτημά του απορρίφθηκε ενώ πρόσθεσε πως έχουν προσκομιστεί βίντεο σε πρώτο βαθμό που δείχνουν τον κ.Σαββίδη να κυνηγάει τον διαιτητή στα αποδυτήρια.

Απευθυνόμενος στην ΑΕΚ, ο Λάκης Σημαιοφορίδης τόνισε πως δεν κατανοεί την αντίδρασή τους καθώς θα περίμενε να ακούσει από την Ένωση να πει «να δούμε το βίντεο για να αποδειχτεί η αλήθεια», τονίζοντας πως ο ΠΑΟΚ δεν φοβάται τίποτα και προχώρησε σε κάθε ενέργεια με στόχο να προσκομίσει όλα τα στοιχεία, με τον Μηνά Λυσάνδρου να του απαντάει πως ο λόγος διακοπής του αγώνα 
είναι τα όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο, εστιάζοντας στον Κομίνη, πως αν είχε ζητήσει από τις ομάδες να βγουν έξω, θα το έγραφε και στο φύλλο αγώνος.

Μετά την αντιδικία των δυο πλευρών για το βίντεο, τον λόγο πήρε ο δικαστής, ο οποίος τόνισε πως θα γίνει αξιολόγηση του υλικού προκειμένου να κριθεί αν είναι αναγκαίο, αφήνοντας το θέμα ανοιχτό. Ο Σκουτέρης στάθηκε και στον Κομίνη, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να τον καλέσει ξανά καθώς είναι υπέρ της παρουσίας των διαιτητών στην διαδικασία, ωστόσο, όπως σημείωσε δεν προβλέπεται μέσω εξαναγκασμού. 

Ο Μάκης Γκαγκάτσης ζητάει διακοπή ή αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης προκειμένου να εξεταστούν τα αιτήματα του ΠΑΟΚ, κάτι που απορρίπτει ο Σκουτέρης, ωστόσο, δέχεται να καταθέσουν οι Παντελής Κωνσταντινίδης και Ανδρέας Δημάτος ως αυτόπτες μάρτυρες.

Το όπλο του Σαββίδη και το σφύριγμα του Κομίνη

Στην συνέχεια, η υπόθεση στράφηκε γύρω από τον Ιβάν Σαββίδη, με τον Αχιλλέα Μαυρομάτη να σημειώνει πως ο Ιβάν Σαββίδης δεν απείλησε κανέναν και πως δεν έβγαλε το μπουφάν του για να δείξει το όπλο, το οποίο δεν το έχει δει κανείς από τους παρευρισκόμενους  και το οποίο δεν σημειώθηκε σε καμία από τις εκθέσεις, τονίζοντας πως ο Κομίνης ενημερώθηκε από τον Λυσάνδρου.

Μάλιστα, ο Λάμπρος Μπίρδας σημειώνει αναφορικά με την τιμωρία του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πως θα πρέπει να τιμωρηθεί αλλά για την είσοδο και όχι για απειλή.

Οι επιτελείς του Δικεφάλου εμμένουν στο βίντεο από τα αποδυτήρια, σημειώνοντας πως φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Κομίνης δείχνει  να βγουν οι ομάδες στο γήπεδο και σφυρίζει αλλά ο Δημητριάδης κάνει χαρακτηριστική κίνηση άρνησης, την ώρα που οι παίκτες της ΑΕΚ συζητούσαν φιλικά, έβγαζαν φωτογραφίες, τονίζοντας πως αυτή δεν είναι εικόνα τρομοκρατημένων ανθρώπων.

Μεγάλη ένταση: Το Grexit και αποχώρηση Γκαγκάτση!

Ένταση υπήρξε όμως και στη συνέχεια και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της κατάθεσης του ΠΑΟΚ,  όταν τον λόγο πήρε ο Μάκης Γκαγκάτσης και απάντησε κατόπιν η νομική εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Έλλη Ρίζου.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε λόγο για τρομοκρατία αλά καρτ ενώ στάθηκε και στον κανιβαλισμό - όπως υποστήριξε- του Ιβάν Σαββίδη, με τη δικηγόρο της ΑΕΚ να απαντά πως: «Οι εικόνες διέσυραν τις χώρα μας διεθνώς. Μήπως θα μας πει ο κ. Γκαγκάτσης ότι ήταν και μοντάζ, ότι δεν υπήρχε όπλο;»

Η συγκεκριμένη απάντηση προκάλεσε τις αντιδράσεις του ΠΑΟΚ και έφερε σχετική ένταση στην αίθουσα, με αποτέλεσμα ο Μάκης Γκαγκάτσης να αποχωρήσει από την αίθουσα!

Τον λόγο πήρε και πάλι η νομική εκπρόσωπος της ΑΕΚ, κυρία Ρίζου, που τόνισε πως ο κόσμος είδε έναν έξαλλο Ιβάν Σαββίδη, με συνοδεία 6-7 ανδρών της ασφάλειάς του, να επιτίθεται στην ΑΕΚ και στον Κομίνη. Μάλιστα, σημείωσε πως επιχειρεί να μπει και στα αποδυτήρια των διαιτητών, αλλά παρεμποδίζεται από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στην αγόρευση της, η κ. Ρίζου τόνισε πως η ΑΕΚ δεν βγήκε διότι δεν κλήθηκε ποτέ από τον διαιτητή, ο οποίος δεν κάλεσε τις ομάδες και το λέει ρητά στο φύλλο αγώνος, σημειώνοντας πως οι παίκτες ένιωσαν προσβεβλημένοι και απροστάτευτοι, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι μονομάχοι ρε ρωμαϊκή αρένα, να αγωνίζονται γεμάτοι φόβο και τρόμο.

Μάλιστα, στην τοποθέτηση της επισήμανε πως τα γεγονότα της Τούμπας προκάλεσαν και την απειλή του Grexit.

Από την πλευρά του, ο Μηνάς Λυσάνδρου υποστήριξε πως... τα όσα έγιναν ήταν ο λόγος διακοπής του πρωταθλήματος, ήταν ο λόγος της απειλής του Grexit, ήταν ο λόγος της διαγραφή του ΠΑΟΚ από την ECA. Όσο για την απόφαση Κομίνη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ, από το φύλλο αγώνα προκύπτει ότι ο Κομίνης φώναξε τους εκπροσώπους, τους ανακοίνωσε την απόφασή του για οριστική διακοπή και μετά τους ανακοίνωσε ότι μετράει το γκολ.

Κωνσταντινίδης - Δημάτος: Η ερώτηση για τον Γιώργο Σαββίδη, η ένταση για το όπλο και ο Κομίνης

Κατόπιν ακολούθησαν οι καταθέσεις των Παντελή Κωνσταντινίδη και Ανδρέα Δημάτου ως μάρτυρες.

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ είπε αρχικά: "Είμαι σε όλη την διάρκεια του αγώνα μέχρι και τη λήξη ήμουν στα αποδυτήρια. Είμαι ο υπεύθυνος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος σε όλα τα εντός και τα εκτός έδρας παιχνίδια. Κάθομαι στον πάγκο σε όλα τα ματς. Θα ήταν πιο εύκολο για μένα μέσω του βίντεο που δεν έχετε δει, να σας περιγράψω όσα συνέβησαν".

"Περίπου στις 21:25 μπήκε ο κ. Κομίνης με τους βοηθούς του στα αποδυτήρια και κλείστηκε στο γραφείο του. Ήμουν στα αποδυτήρια και υπέθεσα ότι μπήκε στα αποδυτήριά του, έχοντας διακόψει οριστικά τον αγώνα και ότι θα έπαιρνε απόφαση για το αν θα μετρούσε ή όχι το γκολ. Μετά είδα τους παίκτες της ΑΕΚ σε απόλυτη ηρεμία, να πηγαίνουν γελώντας στα αποδυτήρια. Κάποιοι έμειναν και απέξω, γιατί υπάρχει ένας κοινός χώρος για όλους τους παίκτες".

"Εμείς υποστηρίζαμε ότι το γκολ ήταν καθαρό και το αντίθετο έλεγαν οι παίκτες της ΑΕΚ. Εκεί περιορίστηκε η κουβέντα. Ο Σιμόες που ήταν εκεί, στον ενδιάμεσο χώρο, συζητούσε και με μένα και με άλλους παίκτες. Το ίδιο γινόταν και με άλλους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, τον Σιμόες, τον Κονέ, τον Λιβάγια, τον Χριστοδουλόπουλο, τον Τσιντώντα. Το θέμα συζήτησης ήταν το ίδιο".

"Πολλοί παίκτες έχουν κοινά μεταξύ τους. Το κλίμα ήταν πολύ καλό ανάμεσά τους, δεν υπήρχε κλίμα τρομοκρατίας. Μετά θα δείτε πολλούς από εμάς και από την ΑΕΚ, να κοιτάνε τα κινητά τους. Εκεί είδαν τις πρώτες φωτογραφίες με το όπλο του κ. Σαββίδη και δεν υπήρχε καμία ιδιαίτερη αντίδραση. Όλα συνέχιζαν να είναι ήρεμα".

"Ηρθε ο Γκαγκάτσης και με ενημέρωσε ότι στα επόμενα πέντε λεπτά θα βγούμε να παίξουμε. Ο κ. Λυσσάνδρου είπε στον κ. Κομίνη ότι αν μετρήσει το γκολ, θα συζητήσει με παράγοντες για να δει αν θα κατέβουν να παίξουν. Τη στιγμή που μου είπε ο Κομίνης ότι πρέπει να βγούμε, του είπα ότι πρέπει να σφυρίξει για να βγουν οι παίκτες και των δύο ομάδων".

"Στην καριέρα μου έζησα στιγμές με φόβο και τρομοκρατία. Και βάζαμε το κεφάλι κάτω και κοιτάζαμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας. Παράδειγμα τα όσα έγιναν στην Ριζούπολη και τα έζησα. Αυτό σημαίνει τρομοκρατία. Στην Τούμπα, είναι αστείο να συζητάμε ότι οι παίκτες της ΑΕΚ αισθάνθηκαν τρομοκρατία και φόβο. Ο κ. Κομίνης μου είπε να ειδοποιήσω την ομάδα μου να βγει από τα αποδυτήρια. Του είπα ότι πρέπει να σφυρίξει για να βγουν και οι δύο ομάδες. Και αυτό έκανε ο κ. Κομίνης".

"Θα σας παρακαλούσα να εξετάσετε πολύ καλά το υλικό που έχετε γιατί δεν μπορεί να εννοηθεί ότι θα στερηθεί μία ομάδα ένα πρωτάθλημα, επειδή πρέπει να βγάλουμε τους παίκτες της ΑΕΚ ότι είχαν τρομοκρατηθεί".

Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις προς τον Παντελή Κωνσταντινίδη από τους νομικούς εκπροσώπους της ΑΕΚ και η στιχομυθία είχε ως εξής:

Λυσάνδρου: "Εμφανίστηκε στα αποδυτήρια ο Γιώργος Σαββίδης με συνοδεία;".

Κωνστανίδης: "Ναι, εμφανίστηκε...".

Κωνσταντινίδης: "Ο Κομίνης με απομάκρυνε στο 15ο λεπτό από τον αγωνιστικό χώρο και ήμουν στα αποδυτήρια. Ήμουν σε όλη τη διάρκεια της έντασης μέσα στα αποδυτήρια. Υπήρχαν μη διαπιστευμένα πρόσωπα στα αποδυτήρια και από τις δύο ομάδες. Εμφανίστηκε και ο Γιώργος Σαββίδης".

Λυσάνδρου: "Οι συνοδοί του τι ήταν; Υπάλληλοι της ΠΑΕ;".

Κωνσταντινίδης: "Δεν γνωρίζω τι ήταν".

Λυσάνδρου: "Μπήκαν ΜΑΤ στα αποδυτήρια;".

Κωνσταντινίδης: "Όχι, ήταν απλά η αστυνομική δύναμη".

Λυσάνδρου: "Ο Σιμόες που είπατε ότι ήταν έξω από τα αποδυτήρια του Κομίνη, τι ιδιότητα έχει;".

Κωνσταντινίδης: "Είναι αρχηγός".

Λυσάνδρου: "Ήταν και ο Βιεϊρίνια μαζί του;".

Κωνσταντινίδης: "Ναι, ήταν".

Η εκδίκαση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση του μάρτυρα της ΑΕΚ, Ανδρέα Δημάτου. Αναλυτικά...

"Είδα τον αγώνα από τη σουίτα με τον κ. Λυσάνδρου και μετά κατεβήκαμε στα αποδυτήρια πριν γίνει διακοπή. Ο διαιτητής μπήκε πρώτος και μετά ο κ. Λυσάνδρου μάς ενημέρωσε ότι υπάρχει διακοπή. Οι παίκτες της ΑΕΚ κατευθύνονταν στα αποδυτήριά τους και παρέμεναν κλεισμένοι μετά τα γεγονότα που εί΄χαν προηγηθεί. Για τουλάχιστον 30-40 λεπτά και ο Λαμπρόπουλος γύρω στις 22:10 βγήκε πρώτος και απλά παρακολουθούσε. Μετά άρχισαν οι διαβουλεύσεις. Μετά τις 22:30 μπήκε διμοιρία των ΜΑΤ για προστασία, είναι στον διάδρομο των αποδυτηρίων. Γύρω στις 23:00 η κατάσταση φαίνεται να είναι λίγο πιο ήρεμη και μετά μάθαμε ότι το ματς διακόπηκε από τον κ. Κομίνη".

"Εγώ σφύριγμα από τον Κομίνη δεν έχω ακούσει. Όταν ειπώθηκε για κάποιο σφύριγμα, τον ρωτήσαμε αν σφύριξε και γιατί, και είπε ότι σφύριξε για να προσέλθει στα αποδυτήρια ο κ. Λυσάνδρου".

Λυσάνδρου: "Έχετε δει τους τέσσερις διαιτητές να είναι έξω από τα αποδυτήριά τους;".

Δημάτος: "Όχι, ποτέ...".

Δημάτος: "Τους παίκτες της ΑΕΚ εγώ δεν τους είδα σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Ούτε ο Τσιντώντας, ούτε ο Τζανετόπουλος, ούτε ο Μάνταλος, που τους ανέφερε ο ΠΑΟΚ, αγωνίζονταν στο ματς".

Δημάτος: "Ήταν ένα σοκ η εικόνα του κ. Σαββίδη να μπαίνει με το όπλο. Ήταν κάτι που δεν το είχα ξαναδεί ποτέ".

Δημάτος: "Μου είπε ο κ. Κομίνης ότι σφύριξε για να πάνε στα αποδυτήρια ο κ. Γκαγκάτσης και ο κ. Λυσάνδρου".

Σε ερώτηση για το αν πήγαν μαζί οι παίκτες των δυο ομάδων στα αποδυτήρια, απάντησε:

"Δεν πήγαν μαζί οι παίκτες των δύο ομάδων μαζί στα αποδυτήρια. Πρώτα ήταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Δεν τους παρεμπόδισε κανείς".

Ερώτηση από μέλος της επιτροπής: "Τους πλησίασε κάποιος;".

Δημάτος: "Όχι...".

Δημάτος: "Ο Κομίνης από τα αποδυτήριά του βγήκε 1-2 λεπτά, εκεί ήταν πολλοί παράγοντες. Δεν έχω ακούσει σφύριγμα εγώ. Το μόνο που έχει ακουστεί ότι έχει σφυρίξει. Τον ρώτησα αν έχει σφυρίξει, μου είπε ότι ψάχνουν τον κύριο Λυσσάνδρου".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ