Facebook Pixel Sportdog.gr | Ολυμπιακός με παρόν και μέλλον! Αναγεννήθηκε ο Μιραλάς με γκολάρα, πεντάρα και... Βρουσάι
| 2018-04-16 21:18:00

Ολυμπιακός με παρόν και μέλλον! Αναγεννήθηκε ο Μιραλάς με γκολάρα, πεντάρα και... Βρουσάι

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ολυμπιακός με παρόν και μέλλον! Αναγεννήθηκε ο Μιραλάς με γκολάρα, πεντάρα και... Βρουσάι

Εμφατική νίκη των Πειραιωτών με 5-1 επί της Κέρκυρας!

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση εδώ και καιρό και συνέτριψε την Κέρκυρα με 5-1.

Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και πήραν άνετη νίκη με σκόρερ τους Ανσαριφάρντ, Μιραλάς, Φορτούνη, Ένγκελς, αλλά και τον νεαρό Βρουσάι!

Το ματς

Η Κέρκυρα μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προβλημάτισε τον Ολυμπιακό χάνοντας καλή ευκαιρία με τον Επστάιν στο 4, όμως οι Ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που πέτυχαν το γκολ. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 12’ μετά από ωραία κάθετη μπαλιά του Φορτούνη και δεξί πλασέ του Ανσαριφάρντ σε τετ α τετ. Ωστόσο, ένα λάθος του Νικολάου έδωσε στην Κέρκυρα την ευκαιρία να απαντήσει άμεσα. Ο νεαρός στόπερ έχασε την μπάλα από τον Ρόλε, αυτός βρήκε τον Επστάιν και ο Γερμανός με ωραία προσποίησε στον Ένγκελς και δεξί πλασέ ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους.

Μια στιγμή «μαγείας» του Κέβιν Μιραλάς ήταν αρκετή για να ανακτήσει ο Ολυμπιακός το προβάδισμα. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Βέλγος συνέκλινε από τα αριστερά και με πανέμορφο δεξί πλασέ νίκησε τον Γιαννακόπουλο κάνοντας το 2-1.

Στο δεύτερο μέρος η Κέρκυρα έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Προτό έκανε μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Μυτίδη στο 50’ και δευτερόλεπτα αργότερα ο Ολυμπιακός έκανε το 3-1. Ο Μιραλάς έκανε φοβερή ντρίμπλα πάνω στον Σπίνουλα, πέρασε κάθετα στον Ανσαριφάρντ και αυτός έδωσε «έτοιμο» γκολ στον επερχόμενο Φορτούνη, που σκόραρε με κοντινή προβολή. Στο 71’ βρήκε δίχτυα και ο Ένγκελς με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έπειτα από σέντρα του Φορτούνη.

Στο 87’ το «Καραϊσκάκης» αποθέωσε τον πιτσιρικά Μάριο Βρουσάι, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού με δεξί πλασέ έπειτα από ασίστ του Ανσαριφάρντ!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Όλοι οι μεσοεπιθετικοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν σε καλή βραδιά, όμως καλύτερος όλων ήταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος ήταν μέσα σε σχεδόν κάθε φάση που έφτιαξαν οι Ερυθρόλευκοι και ολοκλήρωσε το ματς με ένα γκολ και δύο ασίστ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Χρήστος Κόντης. Γκολκίπερ ο Προτό, τετράδα άμυνας με τους Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Νικολάου και  Κούτρη από δεξιά προς αριστερά. Εξάρι ο Ρομαό, μπροστά του ο Ταχτσίδης και επιτελικός ο Φορτούνης, με εξτρέμ τους Μάριν (δεξιά), Μιραλάς (αριστερά) και σέντερ φορ τον Ανσαριφάρντ.

Τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) εφάρμοσε και ο Γιάννης Ματζουράκης για την Κέρκυρα. Ο Γιαννακόπουλος τερματοφύλακας, άμυνα με Σπίνουλα, Αντέτζο, Γρομητσάρη και Λέκοβιτς από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Στον άξονα κινήθηκαν οι Σιόντης και Μπαλάφας και μπροστά τους η τριάδα με Ρόλε, Γεωργίου και Επστάιν πίσω από τον φορ Μυτίδη.

Η ΦΑΣΗ: Ο Κέβιν Μιραλάς πέτυχε ένα φανταστικό γκολ, το δεύτερο του Ολυμπιακού, και θύμισε τον παλιό καλό του εαυτό.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Καλή η διαιτησία του ρέφερι Διαμαντόπουλου, ο οποίος πέρασε απαρατήρητος.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός πήρε μια εμφατική νίκη με καλό ποδόσφαιρο και ικανοποίησε τους φιλάθλους του για πρώτη φορά μετά από καιρό.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Οι Ερυθρόλευκοι ήταν εντυπωσιακοί στην επίθεση, όμως έδειξαν αστάθεια στον αμυντικό τομέα για ακόμα ένα παιχνίδι.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ τα γκολ της αναμέτρησης.
 

Οι ενδεκάδες:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ρομαό, Ταχτσίδης (70' Μάρτινς), Φορτούνης, Μάριν, Μιραλάς (78' Βρουσάι), Ομάρ (73' Ανδρούτσος), Ανσαριφάρντ, Κούτρης, Ένγκελς και Νικολάου.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Γεωργίου (73' Τουράμ), Σπίνουλας, Μυτίδης, Σιόντης (55' Ιωάννου), Ρόλε, Μπαλάφας, Επστάιν (79' Αρτυματάς) και Γρομητσάρης.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags