Facebook Pixel Sportdog.gr | Έτσι δεν ΠΑΣ πουθενά του χρόνου! Τα Γιάννινα έκαναν πλάκα στον Ολυμπιακό και έστειλαν μήνυμα
| 2018-05-06 20:55:00

Έτσι δεν ΠΑΣ πουθενά του χρόνου! Τα Γιάννινα έκαναν πλάκα στον Ολυμπιακό και έστειλαν μήνυμα

του Βαγγέλη Καράμαλη
Έτσι δεν ΠΑΣ πουθενά του χρόνου! Τα Γιάννινα έκαναν πλάκα στον Ολυμπιακό και έστειλαν μήνυμα

Ήττα με 3-0 για τους Πειραιώτες, που… δεν βλέπονταν.

Με τον χειρότερο τρόπο έκλεισε ο Ολυμπιακός τη χρονιά, καθώς ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-0, με γκολ των Τζημόπουλου στο 54’, Κόντε στο 62’ και Βιντάλ στο 92’. Οι δύο ομάδες δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο, ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν διάθεση και έπαιξαν καλύτερα, απέναντι σε μία ομάδα που δεν έδειξε το παραμικρό θετικό στοιχείο.

Οι Πειραιώτες ήταν κάκιστοι, με πολλά αμυντικά προβλήματα, χωρίς διάθεση και χωρίς κυκλοφορία μπάλας. Δεν είναι τυχαίο πως σε ολόκληρο 90λεπτο είχαν μόλις μία αξιόλογη φάση, στο 5ο λεπτό με τον Ανσαριφάρντ.

Ο Ολυμπιακός, παρά την δυνατή βροχή και τον κακό αγωνιστικό χώρο, ξεκίνησε πολύ καλά στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά έδειξε διάθεση για να βρει το γρήγορο γκολ. Μάλιστα, μόλις στο 3’ ο Βελλίδης έδιωξε σε κόρνερ το κοντινό πλασέ από πλάγια θέση του Ανσαριφάρντ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ιρανός και πάλι, έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από ωραία σέντρα του Ιγκόρ, ο Καρίμ πλάσαρε από πολύ κοντά, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Βελλίδη που έδιωξε ενστικτωδώς.

Από αυτή την φάση και μετά όμως, ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα και έδωσε… δικαιώματα στον ΠΑΣ, ο οποίος όσο κυλούσε ο χρόνος, έβρισε τα πατήματά του και έβγαινε μπροστά. Στο 27’ και στο 30’ ο Σισέ πρόλαβε και απομάκρυνε την μπάλα προ του Κόντε, ενώ στο 39’ οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ. Ο Νικολιάς έβγαλε την σέντρα, ο Χουτεσιώτης έχασε την μπάλα, όμως ο Κόντε που πήρε το ριμπάουντ δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η βροχή σταμάτησε και η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ήταν σαφώς καλύτερη, όμως ο Ολυμπιακός και πάλι… δεν φάνηκε στο γήπεδο. Ο ΠΑΣ μπήκε φουριόζος, στο 48’ απείλησε με τον Χουτεσιώτη και στο 54’ άνοιξε το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και λάθος αντίδραση της «ερυθρόλευκης» άμυνας και του γκολκίπερ, ο Τζημόπουλος πήρε την κεφαλιά και έγραψε το 1-0.

Μετά το γκολ ο ΠΑΣ συνέχισε να πιέζει και στο 62’ πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Ο Νικολιάς έβγαλε την σέντρα, ο Κόντε στόπαρε και με εκπληκτικό γυριστό-λόμπα, νίκησε τον Χουτεσιώτη για το 2-0. Μετά τα γκολ ο ρυθμός έπεσε, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά παρότι πήρε την κυκλοφορία της μπάλας, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία μεγάλη ευκαιρία. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι στο 92’ με τον Βιντάλ από κοντά πέτυχαν και το… κερασάκι για το τελικό 3-0!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Μπορεί να μην σκόραρε, όμως ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Ο λόγος για τον Νικολιά, ο οποίος ταλαιπώρησε πάρα πολύ την ερυθρόλευκη άμυνα, ενώ σέρβιρε και το δεύτερο γκολ. Τρομερή εμφάνιση, μετά από πολύ καιρό.

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Πέδρο Κόντε θα είναι σίγουρα υποψήφιο ως ένα από τα καλύτερα της χρονιάς. Πιθανότατα είναι και το τελευταίο του στα Γιάννινα, καθώς και σήμερα… δήλωσε έτοιμος για το παραπάνω βήμα στην καριέρα του.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ
: Οι δύο ομάδες ήταν βαθμολογικά αδιάφορες, όμως ο ΠΑΣ έδειξε διάθεση και πήρε το ματς άνετα, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, οι παίκτες του οποίου βρίσκονται σε διακοπές εδώ και πάρα πολύ καιρό.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Αν ο Ολυμπιακός δεν προχωρήσει σε τρομερές αλλαγές στο ρόστερ του, τότε και την επόμενη θα παρουσιάσει τα ίδια χάλια. Η εικόνα του στα Γιάννινα δεν διαφέρει από όσα είδαμε φέτος συνολικά.

ΠΑΤΑ ΤΟ:  Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (ΕΠΣ Θράκης)

Βοηθοί: Βασίλειος Καραβασίλης (ΕΠΣ Καβάλας), Αϊκάν Χουσκόγλου (ΕΠΣ Θράκης)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος (83' Μπέριος), Τσικάρσκι, Γαρουφαλιάς, Ντόλοβατς, Νικολιάς (89' Μπουκουβάλας), Χαλκιαδάκης (83' Βιντάλ), Κόντε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Χουτεσιώτης, Ίγκορ, Ένχελς, Σισέ, Χατζισαφί, Ταχτσίδης, Ανδρούτσος, Φορτούνης, Βρουσάι (88' Κωστανάσιος), Τζούρτζεβιτς (67' Βέργος), Ανσαριφάρντ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags