Facebook Pixel Sportdog.gr | Οι πρώτες αποφάσεις της νέας εποχής στον ΠΑΟ - Κίνηση έκπληξη με παίκτη-εργαλείο!
| 2018-05-08 22:35:00

Οι πρώτες αποφάσεις της νέας εποχής στον ΠΑΟ - Κίνηση έκπληξη με παίκτη-εργαλείο!

του Νίκου Στεργίου
Οι πρώτες αποφάσεις της νέας εποχής στον ΠΑΟ - Κίνηση έκπληξη με παίκτη-εργαλείο!

Ο κλοιός άρχισε να σφίγγει, ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν.

Η σεζόν για τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε μετά το χθεσινό παιχνίδι με την Ξάνθη και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο «χτίσιμο» της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, το οποίο θα γίνει μετ’ εμποδίων εξαιτίας των περιορισμών που αναμένεται να έχουν οι Πράσινοι αναφορικά με τις μεταγραφές.

Μπορεί οι ποινές, που θα επιβληθούν στο Τριφύλλι να μην έχουν επικυρωθεί ακόμα, ωστόσο έχει γίνει γνωστό ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει δικαίωμα να προβεί μόλις σε δύο ανανεώσεις συμβολαίων του υπάρχοντος ρόστερ, ενώ παράλληλα θα μπορεί να κάνει μόνο μία μεταγραφή ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών.

Γι’ αυτόν τον λόγο οι Πράσινοι βιάζονται να ανανεώσουν τα συμβόλαια των Ρόμπιν Λουντ και Χρήστου Δώνη πριν την επικύρωση των ποινών, όπως άλλωστε αποκάλυψε το Sportdog από το βράδυ της Δευτέρας, προκειμένου οι δύο άσοι να μην «πιαστούν» στους περιορισμούς και ο Παναθηναϊκός να έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε δύο επιπλέον ανανεώσεις το καλοκαίρι.

Πάντως, αμφότερες οι περιπτώσεις είναι δύσκολες, από τη στιγμή που πιέζει ο χρόνος. Πιο πιθανό συγκριτικά φαντάζει να προχωρήσει το θέμα του Δώνη. Ο Έλληνας άσος αποχαιρέτησε χθες, ωστόσο δεν αποκλείεται τα δεδομένα να αλλάξουν στην υπόθεσή του. Αφενός ο Παναθηναϊκός θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον κρατήσει και αφετέρου ο παίκτης είναι «δεμένος» συναισθηματικά με την ομάδα, αναμένεται να έχει ηγετικό ρόλο εάν παραμείνει, ενώ μπορεί να λειτουργήσει θετικά στο όλο εγχείρημα η πιθανή έλευση του πατέρα του, Γιώργου, το όνομα του οποίου «παίζει» δυνατά για τον πάγκο του Τριφυλλιού.

Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τα σχετικά ρεπορτάζ θέλουν τον Γιώργο Δώνη να βρίσκεται σε επικοινωνία με το Νίκο Νταμπίζα, τον βασικό υποψήφιο για την ανάληψη της θέσης του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό.

Κίνηση-έκπληξη με Κάτσε;

Παράλληλα, ακόμα ένας παίκτης που ανακοίνωσε το «αντίο» του είναι ο Έργκους Κάτσε, ο οποίος έπαιξε στον Παναθηναϊκό ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Για τον Αλβανό άσο γράφτηκε ότι οι Πράσινοι θα κάνουν προσπάθεια να τον αποκτήσουν με μεταγραφή, ωστόσο πρέπει να διευκρινιστεί ότι η περίπτωση του διεθνούς μέσου είναι διαφορετική από αυτές των Δώνη και Λουντ.

Αυτό συμβαίνει γιατί ακόμα κι αν ο Κάτσε «κλείσει» στον Παναθηναϊκό από τώρα, η μεταγραφή δεν μπορεί να επικυρωθεί πριν την επίσημη έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, την 1η Ιουλίου. Κάτι που σημαίνει ότι αν ο παίκτης αποκτηθεί από τους Πράσινους, θα αποτελέσει αυτόματα την μοναδική μεταγραφή ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών, που δικαιούνται.

Παρ’ όλα αυτά, η προοπτική απόκτησης του άσου του ΠΑΟΚ εξετάζεται, αφού αποτέλεσε έναν παίκτη που ικανοποίησε με την απόδοσή του στο διάστημα που έπαιξε. Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει τι μπορεί να προσφέρει και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να καταλήξει στη δοκιμασμένη λύση του Κάτσε ενόψει της επόμενης σεζόν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags