Facebook Pixel Sportdog.gr | Η κλάση του Κριστιάνο και η τρέλα του Σαλάχ - Ρεάλ-Λίβερπουλ τα δίνουν όλα για την κούπα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-05-26 13:00:00

Η κλάση του Κριστιάνο και η τρέλα του Σαλάχ - Ρεάλ-Λίβερπουλ τα δίνουν όλα για την κούπα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Η κλάση του Κριστιάνο και η τρέλα του Σαλάχ - Ρεάλ-Λίβερπουλ τα δίνουν όλα για την κούπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι γκολάρες της χρονιάς, το top-10 των τελικών και η προϊστορία.

Η στιγμή που περιμένουν εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλοι πλησιάζει, καθώς απόψε το βράδυ (21:45) η Ρεάλ Μαδρίτης και η Λίβερπουλ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον τελικό του Κιέβου με έπαθλο την κούπα του Champions League.

Η μάχη αναμένεται συναρπαστική, αφού μπορεί οι «μπαρουτοκαπνισμένοι» Μαδριλένοι να θεωρούνται το φαβορί, όμως οι Άγγλοι έχουν αποδείξει φέτος ότι στην καλή τους βραδιά μπορούν να διαλύσουν οποιοδήποτε αμυντικό πλάνο.

Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε τη σεζόν με μέτριο τρόπο, η Ρεάλ «φόρτσαρε» από τον Φεβρουάριο και μετά. Πέταξε εκτός τρία από τα φαβορί για τον τίτλο, την Παρί Σεν Ζερμέν, τη Γιουβέντους και τη Μπάγερν Μονάχου, φτάνοντας ξανά στον τελικό, όπου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το 13ο Champions League της ιστορίας της και τρίτο συνεχόμενο.

Αντίστοιχα, η Λίβερπουλ πέτυχε μια τεράστια υπέρβαση, αφού ελάχιστοι περίμεναν ότι μπορεί να φτάσει τόσο μακριά. Απέκλεισε την Πόρτο στους 16 και έκανε την έκπληξη στα προημιτελικά, αφήνοντας εκτός τη Μάντσεστερ Σίτι με εντυπωσιακό τρόπο, παρά το γεγονός ότι ήταν το αουτσάιντερ. Στα ημιτελικά ξεπέρασε σχετικά άνετα το εμπόδιο της έτερης μεγάλης έκπληξης της σεζόν, Ρόμα.

Παρά το γεγονός ότι οι δυο μονομάχοι αποτελούν δύο από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, έχουν τεθεί ελάχιστες φορές αντιμέτωπες στα χρονικά του θεσμού, ενώ τη μοναδική φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι σε τελικό οι «reds» ήταν αυτοί που χαμογέλασαν. Ωστόσο, η προϊστορία είναι για τα… βιβλία, αφού όλα ξεχνιούνται όταν οι ποδοσφαιριστές πατούν στο χορτάρι για να παίξουν το μεγαλύτερο ματς της χρονιάς.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και τα υπόλοιπα αστέρια των Μαδριλένων φιλοδοξούν να επεκτείνουν την κυριαρχία τους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όμως ο Μοχάμεντ Σαλάχ και η παρέα του θα έχουν διαφορετική άποψη, σε ένα ματς που -τουλάχιστον στα… χαρτιά- έχει όλες τις προϋποθέσεις να μας αφήσει χορτάτους από θέαμα και γκολάρες, όπως άλλωστε μας έχουν «καλομάθει» διαχρονικά πολλοί από τους τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ούτως ή άλλως, η φετινή σεζόν ήταν ιδιαιτέρως εντυπωσιακή, αφού δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, οι μεγάλες ανατροπές (ρωτήστε πώς την… έπαθε η Μπαρτσελόνα) και φυσικά τα καταπληκτικά γκολ. Λογικό είναι, λοιπόν, όλοι να ελπίζουμε σε ανάλογο φινάλε.

Ρονάλντο ή Σαλάχ; 13ο για τη Ρεάλ ή 6ο για τη Λίβερπουλ; Τρίτο σερί για τον «φινετσάτο» Ζιντάν ή πρώτο για τον «τυπάρα» Κλοπ; Υπομονή λίγες ώρες ακόμα και όλες οι απαντήσεις θα δοθούν απόψε το βράδυ!

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags