Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα χατ τρικ των διακοπών
| 2018-06-24 23:09:00

Τα χατ τρικ των διακοπών

Sportdog Team
Τα χατ τρικ των διακοπών

Πόσα χατ τρικ φαντάζεστε ότι μπορεί να έχουν γίνει μήνα Αύγουστο στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής; Ένα, δύο, δέκα; Ή κανένα;

Το soccerbase.info ξεσκονίζει τη βάση δεδομένων του soccerbase.gr και αναδεικνύει τα χατ τρικ του Αυγούστου! Υπάρχουν;

Ο Αύγουστος είναι μήνας που μπήκε στη ζωή της Α’ Εθνικής από την δεκαετία του ’90. Μέχρι τότε δεν είχαμε δει ποτέ πρωτάθλημα Αύγουστο ήταν άλλωστε ο μοναδικός μήνας χωρίς δράση.

Το 1994 μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ, το πρωτάθλημα ξεκινάει τέλος Αυγούστου. Όλα τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής γίνονται στις 28 Αυγούστου. Σε ένα από αυτά ο Ηρακλής του συγχωρεμένου Ντούσαν Μιτόσεβιτς υποδέχεται τον Ιωνικό του Χρίστο Μπόνεφ. Ο Μίλαντιν Μπετσάνοβιτς ανοίγει το σκορ από τα αποδυτήρια και ο Νίκος Σακελλαρίδης πετυχαίνει δύο γκολ ως το 18′! 3-0 ήδη το σκορ και όλα έχουν κριθεί. Τελικά στο δεύτερο ημίχρονο θα πετύχει άλλο ένα γκολ ο 24χρονος τότε εξτρέμ στο τελικό 6-1. Ο Σακελλαρίδης θα καταγραφεί στην ιστορία σαν ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που πέτυχε χατ τρικ μήνα Αύγουστο. Συνολικά πέτυχε άλλα τρία στην σεζόν εκείνη, ενώ ποτέ του δεν ξαναέβαλε περισσότερα από ένα γκολ σε αγώνα Α’ Εθνικής!

Στις 30 Αυγούστου 1998 για την 2η αγωνιστική ο Ιωνικός χρησιμοποιεί το Καραϊσκάκη σαν έδρα, υποδεχόμενος τον Πανιώνιο. Η ομάδα του Πειραιά 5η στη βαθμολογία της περασμένης σεζόν, ο Πανιώνιος Κυπελλούχος Ελλάδας περνάνε μια από τις πιο ακμάζουζες περιόδους της ιστορίας τους.

Μέχρι το 90′ το σκορ είναι 3-3 σε προσωπική μονομαχία δύο ποδοσφαιριστών. Ο Πάολο Αντριόλι έχει πετύχει τρία γκολ με κεφαλιά, σουτ και φάουλ. Και ο Αντώνης Σαπουντζής άλλα τρία, δύο με φάουλ και ένα με πέναλτι. Στο 90′ ο Δημήτρης Δεληγιάννης που είχε μπει στο 70′, βάζει το νικητήριο του Ιωνικού και μοιράζεται τη δόξα με τους δύο που έκαναν χατ τρικ στο ίδιο ματς.

Στις 31 Αυγούστου 2003 είχαμε το τρίτο χατ τρικ του συγκεκριμμένου μήνα. Στο χωρίς θεατές “Κλεάνθης Βικελίδης” ο Άρης υποδέχεται την Προοδευτική για την 2η αγωνιστική. Ο Νίκος Κυζερίδης με τρία γκολ, το πρώτο με πέναλτι, οδηγεί τον Άρη σε νίκη 3-0 στο δεύτερο ημίχρονο.

Και φτάνουμε στο πλούσιο 2006. Στην πρεμιέρα στις 20 Αυγούστου ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βάζει τρια γκολ στο παιχνίδι Αιγάλεω – Παναθηναϊκός 1-4, στο ντεμπούτο του με το “τριφύλλι”. Στη 2η αγωνιστική έχουμε δύο ακόμα ασίστ! Στις 26 Αυγούστου στην Τούμπα ο Μάρτσιν Μιέτσιελ πικραίνει την παλιά του ομάδα τον Ηρακλή με τρία γκολ στο ΠΑΟΚ – Ηρακλής 3-1. Και στις 27 του μήνα ο Νέρι Καστίγιο στην τελευταία του σεζόν στον Ολυμπιακό βάζει τρια γκολ στο Πανιώνιος – Ολυμπιακός 0-3.

Στα 11 χρόνια που ακολούθησαν ο Αύγουστος δεν ανέδειξαν άλλον παίκτη με χατ τρικ, έτσι οι παραπάνω επτά, Σακελλαρίδης, Αντριόλι, Σαπουντής, Κυζερίδης, Σαλπιγγίδης, Μιέτσιελ και Καστίγιο, είναι οι παίκτες που έχουν κάνει χατ τρικ τον Αύγουστο.

Και μην βιαστείτε να πείτε… “δεν υπάρχει όμως χατ τρικ τον Ιούλιο”, θα πέσετε έξω! Αλλά όχι όλα μαζί σήμερα… Την άλλη φορά!

Τα χατ τρικ της Α’ Εθνικής, τον Αύγουστο:

Σακελλαρίδης Νίκος 28-08-94 Ηρακλής – Ιωνικός 6-1

Αντριόλι Πάολο 30-08-98 Ιωνικός – Πανιώνιος 4-3 2

Σαπουντζής Αντώνης 30-08-98 Ιωνικός – Πανιώνιος 4-3

Κυζερίδης Νίκος 31-08-03 Αρης – Προοδευτική 3-0

Σαλπιγγίδης Δημήτρης 20-08-06 Αιγάλεω – Παναθηναϊκός 1-4

Μιέτσιελ Μάρτσιν 26-08-06 ΠΑΟΚ – Ηρακλής 3-1

Καστίγιο Νέρι 27-08-06 Πανιώνιος – Ολυμπιακός 0-3

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags