Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίστευτο σενάριο για τους «άστεγους» - Τους πετάνε έξω από το πρωτάθλημα; Ήττα Βασιλειάδη!
| 2018-06-28 12:58:00

Απίστευτο σενάριο για τους «άστεγους» - Τους πετάνε έξω από το πρωτάθλημα; Ήττα Βασιλειάδη!

Sportdog Team
Απίστευτο σενάριο για τους «άστεγους» - Τους πετάνε έξω από το πρωτάθλημα; Ήττα Βασιλειάδη!

Τρομερό αυτό που ακούστηκε για τα τηλεοπτικά. Είναι δυνατόν;

Κυριολεκτικά χαμός έχει προκληθεί μετά την συνάντηση των ΠΑΕ με τον Γιώργο Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, καθώς οι περισσότερες ομάδες τάχθηκαν εναντίον των εισηγήσεων του υφυπουργού Αθλητισμού.

Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην υπόθεση είναι λίγο - πολύ ξεκάθαρο: ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δείχνουν να έχουν τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις, λόγω και της παρουσίας του Βαγγέλη Μπαταγιάννη στην προεδρία της Superleague.

Ωστόσο, παρότι μερικές από τις "άστεγες" ομάδες έχουν "ψηθεί" από τον Βασιλειάδη για τις αλλαγές (πχ Αρης), η πλειοψηφία διατηρεί τις επιφυλάξεις της και έως αυτή τη στιγμή είναι άγνωστη η επόμενη μέρα. Το καλύτερο βέβαια είναι αυτό που κυκλοφόρησε εσχάτως, πως όσοι συνεχίσουν να στηλώνουν τα πόδια και να μην υπογράφουν την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, «απειλούνται» μέχρι και με... κόκκινη κάρτα.

Δεν αποκλείεται δηλαδή το ακραίο σενάριο να "πεταχτούν" εκτός πρωταθλήματος και να ζητηθεί από συλλόγους της Β' Εθνικής να πάρουν τη θέση τους! Αυτό είναι ένα δείγμα του πόσο κάθετοι είναι δύο "σύμμαχοι", ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, απέναντι στα προτεινόμενα στυλ αναδιάρθρωσης. 

Βέβαια, να σημειωθεί ότι όσο τραβηγμένο είναι το παραπάνω σενάριο, άλλο τόσο τραβηγμένο είναι να μην υπογράψουν οι τηλεοπτικά "άστεγες" ομάδες την προκύρυξη του πρωταθλήματος, λόγω της μη υπογραφής του τηλεοπτικού συμβολαίου. Κανείς άλλωστε δεν είναι βέβαιος πως τυπικά έχουν αυτό το δικαίωμα.

Την ίδια ώρα, πάντως, τα νούμερα που πρότεινε ο υφυπουργός Αθλητισμού στις ομάδες, αν συμφωνήσουν στην αναδιάρθρωση, είναι αδιανόητα. Συγκεκριμένα,  ο κ. Βασιλειάδης μίλησε για 50 εκατ. ευρώ την αμέσως προσεχή σεζόν, δηλαδή περίπου 10 εκατ. ευρώ περισσότερα απ’ όσα έδωσε η Nova την τελευταία σεζόν με κεντρική διαχείριση.

Για την σεζόν 2019-20 και αν το πρώτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα μειώσει τις ομάδες σε 12, θα μοιραστούν περίπου 55 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, μιλάμε για περίπου 250 εκατ. ευρώ εξασφαλισμένα για την επόμενη πενταετία! Αρκεί, την σεζόν 2019-20, να δημιουργηθεί η Super League 1, η Super League 2 και η ημιεπαγγελματική Football League, με 12 ομάδες έκαστη.

Πάντως, ο κ. Βασιλειάδης δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει πίσω όσον αφορά τις θέσεις του, χαρακτηρίζοντας την αναδιάρθρωση μονόδρομο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags