Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξεκίνησε ο «πόλεμος» AEK - Ολυμπιακού για Λάζαρο - Προσφυγή από Ένωση, το δυνατό χαρτί της!
| 2018-07-03 14:26:00

Ξεκίνησε ο «πόλεμος» AEK - Ολυμπιακού για Λάζαρο - Προσφυγή από Ένωση, το δυνατό χαρτί της!

Sportdog Team
Ξεκίνησε ο «πόλεμος» AEK - Ολυμπιακού για Λάζαρο - Προσφυγή από Ένωση, το δυνατό χαρτί της!

Σας είχαμε ενημερώσει σχετικά στο Sportdog.

Όπως είχε προαναγγείλει η ΑΕΚ και σας είχαμε γράψει στο sportdog.gr, κατατέθηκε σήμερα από πλευράς Ένωσης το συμβόλαιο του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, καταγγέλοντας ουσιαστικά τον ποδοσφαιριστή και τον Ολυμπιακό για παράνομες ενέργειες στην συμφωνία τους!

Συγκεκριμένα οι Κιτρινόμαυροι καταγγέλουν τον Λάζαρο ότι αθέτησε το συμβόλαιό που έχει μαζί της για τον επόμενο χρόνο (2018-19) και τον Ολυμπιακό πως προχώρησε στην κατάθεση συμβολαίου του παίκτη, παρότι η Ένωση τον είχε ενημερώσει με εξώδικο ότι δεν είναι ελεύθερος.

Το νέο στοιχείο που έρχεται στο φως και αποτελεί το δυνατό χαρτί της ΑΕΚ στην όλη υπόθεση είναι πώς ο παίκτης είχε αποκτηθεί από την Βερόνα μέσω διαδικασίας δανεισμού για τα δύο πρώτα χρόνια, με οψιόν για την αγορά του και την αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του για έναν ακόμη χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι ο Λάζαρος δεν αθέτησε απλώς την υπογραφή του στο συμβόλαιο του με την Ένωση, αλλά και αυτή που είχε βάλει στην τριμερή συμφωνία ανάμεσα σε εκείνον, την ΑΕΚ και τη Βερόνα, μιας και η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ από την πλευρά της προχώρησε στην ενεργοποίηση της ρήτρας για την αγορά του.

Η 16 σελίδων προσφυγή της ΑΕΚ κατατέθηκε στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ και με αυτήν ζητά να τιμωρηθεί με τις ανώτερες ποινές τόσο ο Χριστοδουλόπουλος, όσο και ο Ολυμπιακός, όπως αυτές προβλέπονται στον νέο κανονισμό που ανέβηκε μόλις χθες στο επίσημο σάιτ της ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 14 ο νέος κανονισμός προβλέπει αναλυτικά:

5. Επιπρόσθετα της υποχρέωσης καταβολής αποζημίωσης, αθλητικές κυρώσεις πρέπει να επιβάλλονται στο υπαίτιο μέρος που παραβιάζει τους όρους του συμβολαίου κατά την προστατευόμενη περίοδο, ως ακολούθως:

* α) Στον υπαίτιο ποδοσφαιριστή επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής σε επίσημους αγώνες για τέσσερις μήνες. Σε περίπτωση επιβαρυντικών περιστάσεων, η απαγόρευση θα μπορεί να επεκταθεί έως τους έξι μήνες. Η αθλητική κύρωση αυτή θα εκτίεται από την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου του νέου σωματείου. Αυτές οι αθλητικές κυρώσεις θα εκτελούνται με την επίδοση της πρωτοβάθμιας απόφασης εκτός εάν ασκηθεί έφεση από τον ποδοσφαιριστή οπότε θα εκτελούνται με την τελεσιδικία αυτής.

Η αναβολή των αθλητικών κυρώσεων μολαταύτα, δεν θα εφαρμόζεται εάν ο ποδοσφαιριστής αποτελεί καθιερωμένο μέλος της αντιπροσωπευτικής ομάδας της ομοσπονδίας την οποία θα εκπροσωπήσει και η εν λόγω ομοσπονδία συμμετέχει στην τελική διοργάνωση ενός διεθνούς τουρνουά μέσα στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ του τελευταίου αγώνα και του πρώτου αγώνα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

β) Στην υπαίτια ομάδα επιβάλλεται απαγόρευση απόκτησης, με οποιονδήποτε τρόπο, ποδοσφαιριστών γηγενών ή αλλοδαπών για δύο μετεγγραφικές περιόδους, πλην των εκπαιδευόμενων ερασιτεχνών των τμημάτων υποδομών που δικαιούται να προβιβάσει και να εντάξει στην δύναμή της ως επαγγελματίες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags