Facebook Pixel Sportdog.gr | «Αυτό ήταν το κλειδί του διασυρμού - Τι δεν μου άρεσε στη Γαλλία - Καλύτερος στην Ευρώπη ο...»
| 2018-07-15 21:28:00

«Αυτό ήταν το κλειδί του διασυρμού - Τι δεν μου άρεσε στη Γαλλία - Καλύτερος στην Ευρώπη ο...»

του Γιώργου Κτενά
«Αυτό ήταν το κλειδί του διασυρμού - Τι δεν μου άρεσε στη Γαλλία - Καλύτερος στην Ευρώπη ο...»

Ο Στάικος Βεργέτης μίλησε στο sportdog.gr για τον μεγάλο τελικό.

Στην τακτική Γαλλίας και Κροατίας αλλά και στο γεγονός ότι οι Τρικολόρ είχαν τον τρόπο να εκμεταλλευτούν το προβάδισμα, αν το έπαιρναν, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Στάικος Βεργέτης, σχολιάζοντας τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ (4-2) και την κατάκτηση της κούπας από την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια για τους Μπαμπέ, Πογκμπά, Πέρισιτς και Ρέμπιτς, ενώ αποκάλυψε ότι δεν του άρεσε που κέρδισε τον τελικό η ομάδα που δεν είχε την κατοχή της μπάλας.

«Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες φοβισμένες και πιστές στην τακτική τους. Κύλησε κατά τα θέλω της Γαλλίας, γιατί κατάφερε δύο φορές να προηγηθεί. Η Γαλλία, το γνωρίζαμε αυτό πριν από τον τελικό, αν προηγηθεί έχει πολύ καλή αμυντική οργάνωση και είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Εφόσον το κατάφερε, της δόθηκε η δυνατότητα να αξιοποιήσει αυτό το όπλο», ήταν το αρχικό σχόλιο του Σ. Βεργέτη στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τον τελικό:

«Όπως είχα πει και πριν από το Μουντιάλ, σε αυτή τη διοργάνωση περίμενα να κερδίσουν οι ομάδες που δεν θα είχα την κατοχή της μπάλας. Αυτό έγινε και στον τελικό και, για να πω την αλήθεια, δεν μου άρεσε που κέρδισε η ομάδα που δεν είχε την κατοχή. Η Κροατία προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, το κατάφερε σε κάποια διαστήματα, έψαξε το γκολ από τα πλάγια και τον άξονα, αλλά διαχειρίστηκε πολύ καλά το προβάδισμά της η Γαλλία».

Ποιο είναι το σχόλιό σας για Μάντζουκιτς και το γεγονός ότι με το πρώτο γκολ του έδωσε προβάδισμα στη Γαλλία;

«Ο Μάντζουκιτς είναι σταθερά φιλότιμος και καλός, παίζει για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του. Το έχουμε δει στην Μπάγερν να το κάνει, στην Ατλέτικο Μαδρίτης και, τώρα, στη Γιουβέντους. έχει το γκολ, είναι μαχητής, έχει πείσμα, είναι πάντα χρήσιμος, αλλά στη φάση του αυτογκόλ ήταν άτυχος».

Πώς είδατε τη Γαλλία;

«Από τους χαφ ο Πογκμπά έκανε το καλύτερο παιχνίδι του. Ο Ζιρού, επίσης, είναι παίκτης που απασχολούσε τους κεντρικούς αμυντικούς, ώστε να ανοίγει χώρους για τον Γκριεζμάν και τον Μπαμπέ. Ο πρώτος περιμένει τη στιγμή, δεν θα έρθει πολλές φορές σε επαφή με τη μπάλα, δεν θα κάνει πολλές σόλο ενέργειες. Αλλά απέδειξε ότι είναι σπουδαίος. Ο Μπαμπέ, από την άλλη, δεν παίζεται στον ελεύθερο χώρο. Είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη αυτή την περίοδο».

Δύο λόγια και για την Κροατία;

«Ο Πέρισιτς έκανε πολύ καλό Μουντιάλ, από το προηγούμενο Euro είχε φανεί ότι είναι σταθερά καλός. Ο Ρέμπιτς ήταν έκπληξη, έκανε καλό Μουντιάλ. Φυσικά οι αξίες των Ράκιτιτς και Μόντριτς είναι σταθερές, τι αναφορά να κάνουμε;».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags