Facebook Pixel Ο Ουζουνίδης είχε κόψει τον Αλεφ - Τι γίνεται με τους δανεικούς του Μελισσανίδη
| 2018-07-17 10:43:00

«Τρελαμένος» Μαρίνος, του έφεραν κομμένο παίκτη - Βόμβα με «Σισέ»; - Ρίσκο Τίγρη για το μέλλον

του Γιώργου Θεοδωράκη
«Τρελαμένος» Μαρίνος, του έφεραν κομμένο παίκτη - Βόμβα με «Σισέ»; - Ρίσκο Τίγρη για το μέλλον

Ποιος... καπέλωσε τον Λιβάγια και που κολάνε Σισέ και... Ντιόγο;

Στην τελική ευθεία έχουν μπει τα μεταγραφικά της ΑΕΚ και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες να έχουμε ακόμα και επίσημες ανακοινώσεις για την απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών. Αναφερόμαστε στους Μπογέ, Πόνσε και Άλεφ, υποθέσεις που έχουν προχωρήσει πάρα πολύ από το Σαββατοκύριακο και μετά και όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε πλέον στο στάδιο των υπογραφών.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προφανώς και ικανοποιεί απόλυτα τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος μπορεί να ήταν προβληματισμένος με την εικόνα της ομάδας και τη μη ολοκλήρωση των μεταγραφών που είχε ζητήσει, κάτι που είχε φανεί και από τις δηλώσεις του κατά την διάρκεια της προετοιμασίας στην Πολωνία, ωστόσο πλέον το κλίμα έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό.

Ο Έλληνας κόουτς περιμένει με ανυπομονησία τους δύο Αργεντινούς, Μπογέ και Πόνσε, στα Σπάτα, καθώς θεωρεί ότι θα λύσουν το πρόβλημα στην επίθεση (εξτρέμ κα φορ), ενώ ειδικά για τον δεύτερο «τρίβει τα χέρια του», καθώς είναι ο παίκτης που ήθελε από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου και για τον οποίο επέμενε πάρα πολύ τον τελευταίο μήνα!

Ο Ουζουνίδης έχει εξαιρετική άποψη για τον άσο της Ρόμα και περιμένει πως μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ΑΕΚ με την ποιότητά του. Ακριβώς αντίθετη άποψη, τουλάχιστον με όσα είχε δει από βιντεάκια και τα scouting reports, είχε όμως για τον Άλεφ, ο οποίος όπως σας έχει αποκαλύψει το Sportdog.gr δεν ήταν στις προτεραιότητές του.

Μάλιστα, η μεταγραφή του καθυστέρησε να ολοκληρωθεί τόσο πολύ στην ΑΕΚ, καθώς πριν ένα μήνα, πέραν των δυσκολιών που υπήρχαν εξαιτίας της πρόθεσης της Μπράγκα να τον κρατήσει στην προετοιμασία της για να τον αξιολογήσει ο προπονητής και ο Μαρίνος τον είχε «κόψει»! Γι’ αυτό λοιπόν και ο Ουζουνίδης επιμένει στην απόκτηση ενός ακόμα παίκτη για τα χαφ, με πιο δημιουργικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα είναι ο Λουντ που παραμένει στην κιτρινόμαυρη λίστα. Πάντως, δεν θα βιαστούν ιδιαίτερα πλέον στην ΑΕΚ για την επόμενη μεταγραφή τους.

Το μεγάλο κόλπο του Μελισσανίδη, το πρόβλημα που έρχεται και ο… Σισέ! 

Τρεις παρόμοιες λοιπόν μεταγραφές αναμένεται να ολοκληρώσει άμεσα η ΑΕΚ και τις χαρακτηρίζουμε «παρόμοιες», καθώς και οι τρεις παίκτες έρχονται στην Ελλάδα ως δανεικοί με οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι.

Μάλιστα, οι ρήτρες που έχουν μπει δεν είναι μικρές, καθώς για τον Άλεφ που πέρυσι ήταν δανεικός στον Απόλλωνα Λεμεσού, η Ένωση εάν θέλει να τον κρατήσει, θα πρέπει να δώσει 2 εκατομμύρια ευρώ στην Μπράγκα. Περισσότερα δηλαδή από όσα δαπάνησε για τη μεταγραφή του Μάρκο Λιβάγια, που πήγε στο 1.8 εκατ. ευρώ!

Για τους Μπογέ και Πόνσε όμως τα νούμερα ξεφεύγουν από τα ελληνικά δεδομένα, καθώς στις τελικές συμφωνίες αναμένεται να μπουν οψιόν αγοράς στα 6 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που δεν έχουν δοθεί ποτέ για μεταγραφή από ελληνική ομάδα, με εξαίρεση τους Σισέ και Ντιόγκο. Οπότε εάν δικαιωθούν και οι δύο Αργεντινή όντως.. κρύψουν την μπάλα, τότε η ΑΕΚ θα πρέπει όχι απλά να κάνει υπέρβαση, αλλά να σπάσει τον κουμπαρά και να... εκτοξεύσει στα ουράνια το μπάτζετ της!

Μέχρι όμως να γίνει αυτό, που φαντάζει και απίθανο, θα πρέπει να περιοριστούν στους δανεισμούς. Κανείς πάντως δεν μπορεί να κατηγορήσει την επιχείρηση ΑΕΚ για την προσπάθεια θετικού ισολογισμού στα βιβλία της, καθώς όπως έχουμε ξανασημειώσει, θα πρόκειται για τεράστια νίκη του Μελισσανίδη, αν φτιάξει ομάδα για πρωτάθλημα, κρατώντας χαμηλά και φέτος το μπάτζετ. 

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι δανεισμοί, όταν είναι οι μόνες κινήσεις που γίνονται για να αντικατασταθεί η απώλεια τεσσάρων βασικών παικτών, είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να «χτίσεις» μια ομάδα. Απλώς στην ΑΕΚ μετέθεσαν το πρόβλημα της «μόνιμης» αναπλήρωσης των κενών για του χρόνου…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags