Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερές ατάκες Λουτσέσκου για ΠΑΟΚ - Τι είπε στους δημοσιογράφους!
| 2018-07-18 10:12:00

Φοβερές ατάκες Λουτσέσκου για ΠΑΟΚ - Τι είπε στους δημοσιογράφους!

Sportdog Team
Φοβερές ατάκες Λουτσέσκου για ΠΑΟΚ - Τι είπε στους δημοσιογράφους!

Τον πέρασαν από γερή ανάκριση!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ στους δημοσιογράφους, την τελευταία ημέρα της παραμονής του Δικέφαλου στην Ολλανδία:

Υπήρξαν νέα πρόσωπα στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι;

«Δεν είναι η ίδια ομάδα αυτή που έχουμε τώρα. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο, καθώς έχουν φύγει πέντε παίκτες σε σχέση με πέρυσι και ήρθαν εννιά νέοι παίκτες από δανεισμό, που δεν είχαν δουλέψει μαζί μας και δύο ακόμη που προστέθηκαν με μεταγραφή. Κατά συνέπεια υπάρχει ένα εντελώς νέο γκρουπ, πρέπει να χτίσουμε ξανά τον μηχανισμό με τον οποίο δουλεύουμε, υπάρχουν όμως οι βασικοί παίκτες από πέρυσι και θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους να απορροφηθούν. Και επιπλέον, το γκρουπ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη».

Τι προέκυψε τελικά μέσα από την προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία;

«Πάντα στην διάρκεια μίας προετοιμασίας δεν δίνω πολλή σημασία στα αποτελέσματα. Μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε μία συγκεκριμένη φιλοσοφία δουλειάς, προσπαθούμε να πιέσουμε και να προετοιμάσουμε την ομάδα για να παίξουν στα επίσημα ματς, γι΄ αυτό και ξέρουμε την πιθανότητα λάθους. Το πιο σημαντικό είναι ότι είδα τους παίκτες μου να προσπαθούν να κάνουν αυτά που τους ζητούσα. Περισσότερο εύκολο ήταν για όσους ήταν και πέρυσι εδώ, λίγο πιο δύσκολο ήταν για τους υπόλοιπους.

Με ευχαρίστησε που είδα τους παίκτες να πιέζουν τον εαυτό τους και, επιπλέον, το ότι δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς. Μας προέκυψε η περίπτωση του Βαρέλα που δέχθηκε ένα χτύπημα και θα μείνει τέσσερις μέρες εκτός μάξιμουμ. Ο Ελ Καντουρί είχε ένα μικρό πρόβλημα και προφυλάχθηκε, αλλά θα είναι έτοιμος. Είχαμε επίσης τον Μουλέν, αλλά είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρόβλημα και το κουβαλάει από πέρυσι. Έτσι η ποιότητα έχει ανέβει κι άλλο. Είναι πολύ σημαντική η ποιότητα των προπονήσεων, γιατί έτσι θα ανέβει συνολικά η ομάδα ενόψει των αγώνων».

H ομάδα είναι έτοιμη από ψυχολογικής άποψης για τα ματς με την Βασιλεία;

«Γιατί να μην είναι; Πιστεύω ότι αν ρωτήσετε έναν-έναν τους παίκτες, όλοι περιμένουν αυτό το παιχνίδι. Υπάρχει μία συνέχεια από πέρυσι, ξέρουμε πόσο σκληρή ήταν η δουλειά που έγινε, θέλουμε να δώσουμε αυτά τα παιχνίδια και να προκριθούμε. Είδαμε και από αυτό που συνέβη την Κυριακή ότι η ομάδα που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν αυτή που ήταν πολύ δυνατή ψυχολογικά».

H Βασιλεία προχώρησε σε ανακατατάξεις του ρόστερ της, ενώ γνώρισε και βαριά ήττα από την Φέγενορντ με 5-0. Σας απασχολούν όλα αυτά;

«Ήταν πολιτική της διοίκησης της Βασιλείας προφανώς να παραχωρήσει τόσους παίκτες και να κάνει αλλαγές. Και εμείς χάσαμε παίκτες. Όσο για το 5-0 από την Φέγενορντ ήταν σε φιλικό παιχνίδι, όπου συμβαίνουν διαφορετικά πράγματα. Αναλύουμε όσα θέλουμε αλλά δεν μένουμε σ’ αυτά».

Έχετε καταλήξει για την λίστα που θα δηλωθεί στην UEFA; Να περιμένουμε μεταγραφή μέχρι την Δευτέρα 23/7;

«Πάνω-κάτω έχω αποφασίσει για την λίστα, αλλά έχουμε δύο μέρες ακόμη. Για το αν προλαβαίνουμε να δηλώσουμε και δύο ακόμη παίκτες εξαρτάται από το ποιος θα έρθει, αν έχει κάνει προετοιμασία. Πέρυσι θυμάμαι ότι πήραμε παίκτες στο τέλος της περιόδου που ήταν σε διακοπές».

Tι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους οπαδούς τους ΠΑΟΚ ενόψει των ματς με την Βασιλεία;

«Περιμένω να υπάρξει μία φανταστική ατμόσφαιρα. Πρέπει να μας ωθήσουν, πραγματικά το χρειαζόμαστε, γιατί είναι δύσκολα τα παιχνίδια που έρχονται και στο πρωτάθλημα θα αρχίσουμε από το -2. Θα πρέπει να έχουμε στο πλευρό μας τους οπαδούς του ΠΑΟΚ από την Θεσσαλονίκη αλλά και όλες τις υπόλοιπες περιοχές».

Ποια είναι τα στοιχεία που θέλετε να έχει ο ΠΑΟΚ;

«Θα πρέπει να διατηρήσουμε πρώτα απ’ όλα το στοιχείο του να είμαστε κυριαρχική ομάδα. Αυτή είναι η ποιότητα των παικτών μας, δεν είναι στο στυλ μας να είμαστε η ομάδα που θα παλεύει περισσότερο, είμαστε η πιο ποιοτική ομάδα, ακόμη κι αν παίζουμε με πολύ ποιοτικές ομάδες. Πρέπει να δουλεύουμε στο να κρατάμε την μπάλα όσο περισσότερο γίνεται και όταν την χάνουμε να την κερδίζουμε το ταχύτερο δυνατό.

Μας επηρεάζει βέβαια και η ατομική ποιότητα των παικτών γιατί ανάλογα με τους ποιους χρησιμοποιούμε μπορούμε να γινόμαστε πίο επιθετικοί όταν χάνουμε την μπάλα ή να έχουμε μεγαλύτερη κατοχή. Όμως θέλουμε να κρατήσουμε την ισχυρή οργάνωση και την καλή νοοτροπία».

Έχει ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ με τις μεταγραφές και τις επιστροφές των δανεικών;

«Έφυγαν ο Κάμπος, ο Μακ, ο Αζεβέδο, ο Δεληγιαννίδης και ο Κουλούρης. Και δεν έχει σημασία αν κάποιοι έπαιζαν, είναι θέμα ποιότητας προπονήσεων. Η ομάδα έχει την προοπτική να βελτιωθεί περισσότερο. Κάναμε ένα βήμα πίσω, αλλά αυτό συμβαίνει όταν υπάρχουν αλλαγές και τώρα προσπαθούμε να φτάσουμε στο επίπεδό μας και να το ξεπεράσουμε αλλά με κάποια ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, ο Κάμπος είναι ένας τύπος παίκτη και ο Λέο Ζαμπά είναι τελείως διαφορετικός. Αλλά και οι δύο είναι ποιοτικοί».

Πως σχολιάζετε τα ατομικά λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ;

«Είναι λάθη που συμβαίνουν στην προετοιμασία. Όταν είσαι προετοιμασία και κανείς δεν είναι φρέσκος οι αντιδράσεις είναι αργές. Είχαμε αργές αντιδράσεις η αντίπαλη ομάδα ήταν πολύ επιθετική στα μαρκαρίσματά της, μπόρεσε και πήρε την μπάλα. Αλλά το ματς ήταν καλό, κάναμε πολλές φάσεις και παλέψαμε».

Πώς δικαιολογείτε τα νεύρα των παικτών σας στο ματς με την Ντε Γκράαφσαπ;

«Η έλλειψη φρεσκάδας είναι ένας λόγος. Ο δεύτερος ήταν ότι ήθελαν πολύ να κερδίσουνε. Το τρίτο ήταν η ζέστη και το τέταρτο είναι ότι αρκετοί έχουν πολλές φιλοδοξίες και δεν αποδέχονται τόσα λάθη. Ξέρουν ότι έκαναν λάθη, αλλά προσπαθούν να δείχνουν ότι δεν τα δέχονται και έτσι υπάρχουν αυτές οι αντιδράσεις».

Σας λείπει η ένταση των επίσημων αγώνων;

«Είναι φυσιολογικό να λείπει σε όλους μας η ένταση των αγώνων. Όλα αυτά τα συναισθήματα που γεννιούνται στην διάρκεια ενός αγώνα. Το ποδόσφαιρο σου δίνει απίστευτα συναισθήματα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags