Facebook Pixel Τι συμβαίνει με Λάζαρο, ΑΕΚ και Ολυμπιακό
| 2018-07-24 12:33:00

Το «αυτογκόλ» Λάζαρου κι ο άνθρωπος που… έκαψε την ΑΕΚ – Δεν το πίστευαν – Ποια θα είναι η απόφαση!

Sportdog Team
Το «αυτογκόλ» Λάζαρου κι ο άνθρωπος που… έκαψε την ΑΕΚ – Δεν το πίστευαν – Ποια θα είναι η απόφαση!

Τα λάθη ΑΕΚ-Ολυμπιακού και πώς θα κλείσει το θέμα. 

Με μεγάλη ένταση και τρομερές ατάκες πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα η πολύωρη εκδίκαση της υπόθεσης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, κατά την διάρκεια της οποίας βγήκαν στη δημοσιότητα όλα τα «δυνατά χαρτιά» των δύο πλευρών.

Όπως σας μετέφερε το Sportdog.gr και στο πλήρες χθεσινό του ρεπορτάζ, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής ξεκάθαρα παραδέχθηκε πως έχει βάλει την υπογραφή του σε ένα χαρτί, που η ΑΕΚ παρουσιάζει ως συμβόλαιο και εκείνος μαζί με τον Ολυμπιακό, ως ιδιωτικό συμφωνητικό.

«Το υπέγραψα, γιατί όταν είχα τις αμφιβολίες μου ρώτησα τον δικηγόρο μου. Θέλανε από μένα κάτι σαν δήλωση ότι σε περίπτωση που θέλανε να συνεχίσουμε για τρίτο χρόνο, δεν θα ζητούσα τρελά λεφτά. Μου είπε τότε ο Λυσάνδρου ότι είναι άκυρο συμβόλαιο, δεν έχει υπογραφή της ΑΕΚ και έχει ημερομηνία 1/7/2018. Μου είπε υπόγραψέ το για να μην χαλάσει η μεταγραφή. Δεν ήταν συμβόλαιο. Ήταν μια βάση για μια νέα συμφωνία στο μέλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λάζαρος, ο οποίος πάντως παραδέχθηκε πως έβαλε την υπογραφή του, αλλά ξεκαθάρισε πολλές φορές πως το έγγραφο δεν ήταν συμβόλαιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση-παραδοχή από τον μάνατζέρ του, Αντώνη Αποστολόπουλο, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων για το θέμα: «Τον Αύγουστο του 2016 μιλήσαμε με έναν κύριο Γιάννη Παπαδόπουλο. Μαζί με τον κύριο Δέδε, μας φέρανε ένα χαρτί για το 2018-19, κάτι σαν συμβόλαιο. Άλλα είχαμε συμφωνήσει, άλλα μας φέρανε. Ο Λάζαρος ανησύχησε πολύ. Δεν υπήρχαν υπογραφές και ημερομηνίες. Υπήρχε μια ημερομηνία 1/7/2018. Είπαμε τι είναι αυτά; Δεν έχουμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο. Τότε ήταν μαζί μας και ο κ. Λυσάνδρου, ως δικηγόρος του Λάζαρου. Δεν μας δώσανε ούτε κάποιο αντίγραφο. Ο Λάζαρος είπε ότι αν είναι, ας δεσμευτούμε για 3 χρόνια. Εκείνοι μας είπαν όχι, σε θέλουμε για δύο χρόνια και βλέπουμε. Ο κ. Λυσάνδρου είπε στον Λάζαρο πολλές φορές ότι αυτό το χαρτί δεν έχει ισχύ. Ότι είναι ένα αδύναμο χαρτί, χωρίς υπόσταση. Τελικά πιέστηκε από τον νομικό του σύμβουλο ότι αυτό το χαρτί είναι άκυρο. Και το υπέγραψε. Ήταν και τέλος Αυγούστου, είχαμε αργήσει, θέλαμε να τελειώνουμε».

Ωστόσο, μπορεί η πλευρά Λάζαρου να παραδέχθηκε πως υπέγραψε το σχετικό χαρτί, που η ΑΕΚ παρουσιάζει ως συμβόλαιο, όμως η Ένωση «εκτέθηκε» και σίγουρα έχασε πόντους, μέσω ερώτησης του προέδρου της Επιτροπής γιατί δεν πήγε στην επιτροπή επίλυσης μεταγραφικών υποθέσεων για να το προσβάλουν. 

Η απάντηση από την πλευρά του Λυσάνδρου, που ως τότε δικηγόρος του Χριστοδουλόπουλου δέχθηκε μεγάλη πίεση κατά τη διάρκεια της δίκης και δεν μπόρεσε-θέλησε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το εάν ήξερε ή όχι τι υπέγραφαν τότε (υπέρ του Ολυμπιακού η συγκεκριμένη εξέλιξη) δεν… έπεισε και προκάλεσε νέα ερωτηματικά. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν πήγαμε, γιατί δεν ήταν επιθυμητή πλέον η συνέχιση της συνεργασίας μας με τον Χριστοδουλόπουλο. Υπήρχε μια διοικητική απόφαση και ακολούθησε η νομική μας στρατηγική. Το συμβόλαιο είναι έγκυρο για ένα χρόνο ακόμα. Οι έννομες συνέπειες που δημιούργησαν αυτή την διαφορά, επήλθαν στις 15/5, όταν υπέγραψε δεύτερο συμβόλαιο. Η φιλοσοφία μας είναι ότι αν δεν θέλει αυτός μία, εμείς δεν θέλουμε εκατό. Γι’ αυτό δεν προσβάλαμε το συμβόλαιο».

Η απόφαση και η… νίκη

Το θέμα πάντως δεν θα κλείσει σύντομα, καθώς η «έδρα» έδωσε προθεσμία σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ να καταθέσουν τα υπομνήματά τους μέχρι τις 3 Αυγούστου, κάτι που σημαίνει ότι η απόφαση θα καθυστερήσει αισθητά. Για την ακρίβεια, εάν συνυπολογίσουμε τη διακοπή των δικαστηρίων για το καλοκαίρι, η απόφαση για την υπόθεση αναμένεται να βγει στα τέλη Αυγούστου!

Σύμφωνα πάντως με πηγές που γνωρίζουν, οι πιθανότητες μετά και την εκδίκαση της Δευτέρας, παραμένουν υπέρ του Ολυμπιακού και του Λάζαρου, ωστόσο όποια απόφαση και αν προκύψει θα είναι μία «επικοινωνιακή νίκη». Ακόμα και η ΑΕΚ να καταφέρει να κάνει την έκπληξη και δικαιωθεί εν μέρει, υπάρχουν πολλές πιθανότητες, οι περισσότερες για την ακρίβεια, η απόφαση να «πέσει» σε δεύτερο βαθμό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags