Facebook Pixel Sportdog.gr | Στην Τούμπα βασιλιάς είναι ο ΠΑΟΚ – «Πάτησε» τη Βασιλεία, αλλά δεν καθάρισε την πρόκριση! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-07-24 22:27:00

Στην Τούμπα βασιλιάς είναι ο ΠΑΟΚ – «Πάτησε» τη Βασιλεία, αλλά δεν καθάρισε την πρόκριση! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Στην Τούμπα βασιλιάς είναι ο ΠΑΟΚ – «Πάτησε» τη Βασιλεία, αλλά δεν καθάρισε την πρόκριση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη με 2-1 για τον Δικέφαλο, «παγίδα» το σκορ ενόψει της ρεβάνς.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον Γ’ Προκριματικό γύρο του Champions League, καθώς επικράτησε με 2-1 της Βασιλείας στην Τούμπα.

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με φοβερά γκολ των Κάνιας και Πρίγιοβιτς, ήταν καλύτερος και αδίκησε τον εαυτό του δεχόμενος εντός έδρας γκολ στο 82’, το οποίο δυσκολεύει το έργο του ενόψει της ρεβάνς.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να πιέσει από νωρίς, όμως δεν έβρισκε διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Αντιθέτως, παραλίγο να βρεθεί πίσω στο σκορ στο 14’, όταν ο Στόκερ άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Αγέτι, μπήκε στην περιοχή, όμως δεν έπιασε καλό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής ενώ είχε όλο το τέρμα μπροστά του. Ο Δικέφαλος έχασε την πρώτη καλή του ευκαιρία με την κεφαλιά του Βαρέλα από σέντρα του Πέλκα να περνά λίγο άουτ στο 21’.

Ο Κάνιας «προειδοποίησε» με ωραία ατομική ενέργεια και αριστερό πλασέ που έδιωξε δύσκολα ο Όμλιν στο 25’, όμως στο 32’ δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Ισπανός μέσος έκλεψε την μπάλα, έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ από μακρινή απόσταση με το αριστερό και «έγραψε» το 1-0, αφού ο γκολκίπερ της Βασιλείας δεν ήταν δυνατόν να προλάβει την μπάλα, που κατέληξε με δύναμη στην αριστερή του γωνία.

Οι Ελβετοί έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση στο 45’, όμως ο Αγέτι σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία, πλασάροντας πάνω από τα δοκάρια σε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ απορρόφησε δίχως ιδιαίτερα προβλήματα την πίεση της Βασιλείας, που μπήκε… φουριόζα για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Μάλιστα, είχε και μια τεράστια ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ, όμως ο Όμλιν έκανε φοβερή επέμβαση σε σουτ του Λημνιού στην κίνηση έπειτα από ωραία σέντρα του Ζαμπά στο 56’. O γκολκίπερ της Βασιλείας σταμάτησε τον Δικέφαλο και στο 72’, όταν ο Ζαμπά έκανε ωραία κούρσα από τα δεξιά και γύρισε χαμηλά την μπάλα, με τον Όμλιν να διώχνει προτού ο Πρίγιοβιτς… μπει με την μπάλα στα δίχτυα!

Μπορεί να μην είχε κλασικές ευκαιρίες, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και δικαιώθηκε για την υπεροχή του με ένα δεύτερο γκολ στο 80’. Ήταν κι αυτό πολύ όμορφο, με τον Πρίγιοβιτς να ξεκινά την αντεπίθεση, να συνδυάζεται με τον Λημνιό και να κάνει το 2-0 με πολύ ωραία προβολή του Έλληνα από το ύψος του πέναλτι μετά από σέντρα του Έλληνα εξτρέμ.

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος στο 82’. Ο Στόκερ έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Μάτος και μπέρδεψε τον Πασχαλάκη, που δεν μπόρεσε να υπολογίσει την πορεία της. Ο Αγέτι νίκησε τον Κρέσπο στον αέρα και με κεφαλιά από τη μικρή μείωσε στο τελικό 2-1.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Χοσέ Κάνιας έκανε σπουδαία εμφάνιση, την οποία συνόδευσε με ένα τρομερό γκολ. Πέραν, όμως, του καταπληκτικού τέρματος που πέτυχε, ο Ισπανός είχε καταλυτική παρουσία στον χώρο του κέντρου, κάνοντας όχι μόνο τη συνηθισμένη πολύ καλή ανασταλτική δουλειά του, αλλά προσφέροντας παράλληλα σημαντικές βοήθειες και στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Κρέσπο και Βαρέλα δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, δεξιά τον Μάτος και αριστερά τον Βιεϊρίνια. Στον άξονα ξεκίνησαν ο Κάνιας με τον Μαουρίσιο και μπροστά τους ο Πέλκα σε ρόλο «δεκαριού». Δεξιά στα χαφ κινήθηκε ο Ζαμπά, αριστερά ο Λημνιός και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Με 3-4-3 ξεκίνησε η Βασιλεία του Ραφαέλ Βικί. Τερματοφύλακας ήταν ο Όμλιν. Την τριάδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Σούτσι, Φρέι και Μπαλάντα, ολόκληρη τη δεξιά πλευρά κάλυψε ο Πετρέτα και την αριστερή ο Ριβέρος. Ως δίδυμο στο κέντρο έπαιξαν ο Ντιέ και ο Τζούφι, στο δεξί άκρο της επίθεσης κινήθηκε ο Όμπερλιν, στο αριστερό ο Στόκερ και στην κορυφή ο Αγέτι.

Η ΦΑΣΗ: Το φανταστικό γκολ του Κάνιας μάλλον το… highlight της καριέρας του μέχρι στιγμής, αφού ο Ισπανός σκοράρει σπάνια, πόσω μάλλον με τόσο εντυπωσιακό τρόπο!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... O Άγγλος Ρόμπερτ Μάντλεϊ είχε πολύ καλή διαιτησία, δίχως να προκαλέσει ιδιαίτερα παράπονα για τα σφυρίγματά του.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ πήρε μεν το προβάδισμα, αλλά πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός στη ρεβάνς κόντρα σε μια πολύ έμπειρη ομάδα.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Σε τέτοια παιχνίδια μετράει το αποτέλεσμα και όχι η εμφάνιση. Ο ΠΑΟΚ έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο για τα δεδομένα της εποχής. Στάθηκε όμως άτυχος, αφού το γκολ των Ελβετών ενδέχεται να του δημιουργήσει σημαντικές δυσκολίες στη ρεβάνς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Πέλκας, Λημνιός (Σάκχοφ 92'), Κάνιας, Ζαμπά (Ελ Καντουρί 72΄), Πρίγιοβιτς (Ουάρντα 82')

Βασιλεία: Όμλιν, Φράι, Ζούφι, Στόκερ, Ριβέρος, Σούτσι, Ομπερλίν (Καλούλου 62΄), Ντιε, Αγέτι, Μπαλάντα, Πετρέτα (Κάιζερ 44' )

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags