Facebook Pixel Sportdog.gr | «Τρόμαξε» ο Ουζουνίδης στα Σπάτα – Αυτό που φοβόταν με τον επιθετικό - Έτσι θα τον «πνίξει»
| 2018-07-27 14:05:00

«Τρόμαξε» ο Ουζουνίδης στα Σπάτα – Αυτό που φοβόταν με τον επιθετικό - Έτσι θα τον «πνίξει»

του Γιώργου Θεοδωράκη
«Τρόμαξε» ο Ουζουνίδης στα Σπάτα – Αυτό που φοβόταν με τον επιθετικό - Έτσι θα τον «πνίξει»

Η κατάσταση είναι σοβαρή και θα τα παίξει όλα για όλα!

Από τη μέρα που έγινε η κλήρωση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ ετοιμαζόταν για να αντιμετωπίσει την Σέλτικ και όχι την Ρόζεμποργκ και όλα δείχνουν πως το συγκεκριμένο σενάριο θα επιβεβαιωθεί, μετά τη νίκη των Σκοτσέζων στο πρώτο ματς και μάλιστα με ανατροπή και σκορ 3-1 στη Γλασκόβη.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρακολούθησε το συγκεκριμένο ματς και από χθες το… μελετάει μαζί με τους συνεργάτες του, καθώς όλοι πλέον θεωρούν δεδομένη την πρόκριση της Σέλτικ. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχει δει ο Έλληνας κόουτς και τα όσα συζητάει στα Σπάτα, αυτά που είδε από την πιθανή αντίπαλο της ΑΕΚ… τον τρόμαξαν!

Οι Σκοτσέζοι, αν και είμαστε ακόμα στα τέλη Ιουλίου και παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ απέναντι σε μία έμπειρη ομάδα, κατάφεραν να το γυρίσουν βγάζοντας φοβερή ενέργεια και δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα, αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, ήταν η διάρκεια στην ένταση που είχε η Σέλτικ, κάτι που η ΑΕΚ αλλά και καμία άλλη ελληνική ομάδα αυτή την περίοδο, δεν μπορούν να ακολουθήσουν… ούτε στο μισό.

Επίσης, αυτό που ανησύχησε ιδιαίτερα τον Μαρίνο ενόψει των αναμετρήσεων με την Σέλτικ, ήταν η πληθώρα επιλογών που έχει, καθώς παρότι έπαιζε χωρίς τον κορυφαίο της παίκτη και τραυματία Ντεμπελέ, που κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τα επόμενα παιχνίδια, έδειξε να διαθέτει τρομερή ποιότητα στο ρόστερ της. Όχι μόνο σημείωσε τρία γκολ, αλλά έβγαλε και πολλές καθαρές ευκαιρίες! 

Εκεί θα χτυπήσει η ΑΕΚ, πού δεν πατάει καλά η Σέλτικ

Ωστόσο, αυτό που κρατάμε είναι πως η Σέλτικ δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Ρόζενμποργκ. Οι γηπεδούχοι έδειξαν αστάθεια στην άμυνα στο ξεκίνημα και κυρίως από τα αριστερά, με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται και να παίρνουν το προβάδισμα με υποδειγματική αντεπίθεση και πλασέ του Μέλινγκ στο 15’. Ο Ρότζερς αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τους Μπογιάτα, Λούστιγκ, Κόμπερ και Σιμούνοβιτς στα μετόπισθεν και η ομάδα του χρειάστηκε χρόνο να βρει τα πατήματά της.

Όσο περνούσε η ώρα, όμως, τόσο καλύτερη έδειχνε η Σέλτικ επιθετικά, φτάνοντας στην ισοφάριση πριν το ημίχρονο, όταν στο 43’ ο Εντουάρ με πλασέ έκανε το 1-1. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε με το ξεκίνημα της επανάληψης, όταν ο Ντσαμ με εκπληκτικό πλασέ εκτός περιοχής έκανε το 2-1 και από εκείνο το σημείο και μετά το ματς ήταν μονόλογος των γηπεδούχων. Το πρώτο δοκάρι για την Σέλτικ ήρθε με τον ΜακΓκρέγκορ, πριν ο Εντουάρ κάνει το 3-1 με υπέροχο τελείωμα στο 75’.

Εκεί λοιπόν που πρέπει να χτυπήσει η ΑΕΚ, σύμφωνα και με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο Ουζουνίδης, είναι στον αιφνιδιασμό, όπως ακριβώς δηλαδή έκανε και η Ρόζεμποργκ. Η Ένωση θα ψάξει τα κενά στην άμυνα των Σκοτσέζων και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως ακόμα δεν έχουν «δέσει» και θέλουν χρόνο, ακόμα και μέσα στα παιχνίδια, για να βρουν ρυθμό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags