Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρομερό «δώρο» από ΠΑΟΚ στην ΑΕΚ – Ο Σαββίδης… πληρώνει μεταγραφάρα του Μελισσανίδη!
Ποδόσφαιρο
| 2018-08-29 23:58:00

Τρομερό «δώρο» από ΠΑΟΚ στην ΑΕΚ – Ο Σαββίδης… πληρώνει μεταγραφάρα του Μελισσανίδη!

Sportdog Team
Τρομερό «δώρο» από ΠΑΟΚ στην ΑΕΚ – Ο Σαββίδης… πληρώνει μεταγραφάρα του Μελισσανίδη!

Τρελά λεφτά στην Ένωση, θα πέσει χρήμα για μπαμ.

Η ΑΕΚ είναι τελικά η μοναδική ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Champions League, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε κόντρα στην Μπενφίκα και αυτό σημαίνει πως η Ένωση θα… μαζέψει και όλο το χρήμα από την UEFA.

Συγκεκριμένα, η πρόκρισή της ΑΕΚ στους ομίλους της διοργάνωσης, της δίνει αυτόματα μπόνους ύψους… 15.250.000 ευρώ! Σε αυτό το ποσό θα προστεθούν τα πριμ από τους βαθμούς που θα μαζέψει στον όμιλο, εκεί όπου η νίκη δίνει 2.700.000 ευρώ και η ισοπαλία 900.000.

Εκτός από αυτά τα κέρδη, υπάρχουν κι άλλα, που δίνονται από φέτος και για τρία χρόνια! Οι 32 ομάδες θα μοιραστούν 585.000.000 ευρώ, ανάλογα με την κατάταξη κάθε ομάδας στη δεκαετή βαθμολογία της UEFA. Η ΑΕΚ είναι τελευταία στη βαθμολογία των «32» που θα αγωνιστούν στους ομίλους, οπότ εθα βάλει στο ταμείο της άλλα 1.108.000 ευρώ.

Τέλος υπάρχει και το market pool που αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα και το οποίο θα πάρει 100% στην ΑΕΚ, μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ.

Ακριβής εκτίμηση δεν μπορεί να υπάρξει για το ποιο είναι αυτό το ποσό, αφού πρόκειται για έσοδα που καθορίζονται από την εμπορικότητα της τηλεοπτικής αγοράς κάθε χώρας, ωστόσο σίγουρα είναι περισσότερα 3 εκατομμύρια ευρώ!

Συνολικά λοιπόν στα ταμεία της ΑΕΚ θα μπουν εγγυημένα πλέον 20 εκατομμύρια ευρώ, κάποια εκ των οποίων θα πέσουν για το… μεταγραφικό μπαμ που ψάχνει η Ένωση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags