Facebook Pixel Τι συμβαίνει με Κονέ, Σιμάο και Μάνταλο στην ΑΕΚ
| 2018-09-04 11:22:00

Ψήνεται ανατροπή στην ΑΕΚ με χάφαρο - «Χουνέρι» σε Μάνταλο από Μαρίνο, «έγκλημα» με την ταλεντάρα!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ψήνεται ανατροπή στην ΑΕΚ με χάφαρο - «Χουνέρι» σε Μάνταλο από Μαρίνο, «έγκλημα» με την ταλεντάρα!

Κίνδυνος να χαθεί ένα σπάνιο ταλέντο από την Ένωση.

 

Χωρίς κάποια έξτρα μεταγραφή, τουλάχιστον για το Τσάμπιονς Λιγκ, συνεχίζει η ΑΕΚ καθώς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει κάποια κίνηση μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, όταν και δηλώθηκε η ευρωπαϊκή λίστα. Έτσι λοιπόν, τουλάχιστον για τα ματς της Ευρώπης, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι υποχρεωμένος να ανακατέψει την τράπουλα και να κάνει κάποιες αλχημείες.

Γι’ αυτό ήδη ξεκίνησε και τις δοκιμές, βάζοντας τον Τσότσιτς στα χαφ και τον Μάνταλο στην θέση «8», ώστε να έχει περισσότερες λύσεις στα χέρια του. Ο προπονητής της ΑΕΚ άλλωστε έχει σε τρομερή εκτίμηση τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Σέρβου άσου και θεωρεί πως μπορεί να παίξει παντού, ενώ για τον αρχηγό της Ένωσης δεν είναι κρυφό, πως πιστεύει ότι η κανονική του θέση είναι δίπλα στον αμυντικό χαφ και όχι πίσω από τον επιθετικό ή στα άκρα. 

Βέβαια, ο Μάνταλος δεν… τρελαίνεται να παίζει τόσο πίσω και όποιος θυμάται, υπήρχε αρκετή γκρίνια και διάφορα… προβληματάκια με τον Έλληνα άσο όταν επί Πογιέτ έπαιζε ως εσωτερικός χαφ για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Μάλιστα, μόλις είχε φύγει ο προπονητής και είχε επιστρέψει στην θέση πίσω από τον φορ, είχε δηλώσει ότι: ««Η αλήθεια είναι πως επί Πογιέτ δεν χαιρόμουν τόσο τη θέση. Δεν πατούσα περιοχή, δεν μπορούσα να σκοράρω κι αυτό μου έλειπε από το παιχνίδι μου. Είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι του αρέσει αυτό το σύστημα, όποτε έκανα ό,τι μου είπε».

Ωστόσο, η σεζόν θα είναι ζόρικη, ακόμα και για την Ελλάδα λόγω των υποχρεώσεων στην Ευρώπη με τουλάχιστον έξι πολύ απαιτητικά ματς και για αυτό στην ΑΕΚ εκτιμούν πως δύσκολα θα βγει η χρονιά με τρεις παίκτες στην θέση «6». Είναι τεράστιο ρίσκο να προχωρήσουν με ματς Τετάρτη – Κυριακή μέχρι τα Χριστούγεννα, έχοντας μόνο τους Άλεφ, Σιμόες και Γαλανόπουλο για εκεί. Γι’ αυτό λοιπόν και συνεχίζουν το… ψάξιμο στους ελεύθερους, όπως σας ενημέρωσε με χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ το Sportdog.gr, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και ένας... φίλος από τα παλιά. 

Ο λόγος για τον Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος δεν αποκλείεται τελικά να φορέσει τα κιτρινόμαυρα. Στην ΑΕΚ τον ξέρουν καλά, ο παίκτης θέλει να έρθει στην ομάδα και το οικονομικό, λογικά, είναι μια παράμετρος που ρυθμίζεται.

Ελεύθερο παίκτη που έχει να παίξει πριν τον Κονέ;

Ένα νέο όνομα που προστέθηκε στη μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ, είναι αυτό του Σιμάο Μάτε Τζούνιορς, που παλιότερα έπαιζα στον Παναθηναϊκό και τώρα κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο 30χρονος μέσος είχε αγωνιστεί για 5 χρόνια (2007-12) στο Τριφύλλι και στη συνέχεια βρέθηκε σε Κίνα (Σαντόνγκ Λουνένγκ) και Ισπανία (Λεβάντε). Ο Μοζαμβικανός άσος ήταν μέχρι το καλοκαίρι του 2016 στην Primera και όταν άφησε την Λεβάντε έμεινε για έναν χρόνο χωρίς ομάδα, επιστρέφοντας στη δράση το καλοκαίρι του 2017 με την Αλ Αχλί.

Στο Κατάρ έγραψε 19 συμμετοχές, ωστόσο έχει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς από τις 10 Μαρτίου. Γιατί λοιπόν να μην πάρουν τον Κονέ, αν είναι να πάρουν παίκτη χωρίς παιχνίδια στα πόδια του, που τον ξέρουν καλύτερα και πιο φθηνός θα είναι;

Τι συνέβη με τον Αλμμπάνη

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Μαρίνου Ουζουνίδη να αφήσει εκτός λίστας τον Χρήστο Αλμπάνη για τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Για όσους το ξεχνάνε, πρόκειται για έναν από τους τρεις κορυφαίους παίκτες της περσινής σεζόν, μαζί με Ουάρντα και Λάζαρο, ενώ η μεταγραφή του στην ΑΕΚ το καλοκαίρι είχε διαφημιστεί... όσο δεν πάει.

Σε κάθε περίπτωση είναι εντυπωσιακή η κίνηση αυτή, να τον κόψουν από τη λίστα και για τον πρόσθετο λόγο πως μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου υποτίθεται πως έψαχναν και για εξτρέμ. Προφανώς, ο προπονητής της ΑΕΚ δεν βλέπει από τον Αλμπάνη την βελτίωση που θα περίμενε και την προσπάθεια στις προπονήσεις και για αυτό ουσιαστικά τον έχει εκτός πλάνων, τουλάχιστον για την ώρα και μέχρι να προκύψει κάποια ανάγκη στους εξτρέμ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags