Facebook Pixel Sportdog.gr | Να τρελαίνεσαι: Άσος της Ρεάλ στην ΑΕΚ, τον «έστειλε» ο Χιμένεθ - Τον έκοψε ο Ντούσαν, πήρε τον...
| 2018-10-14 20:55:00

Να τρελαίνεσαι: Άσος της Ρεάλ στην ΑΕΚ, τον «έστειλε» ο Χιμένεθ - Τον έκοψε ο Ντούσαν, πήρε τον...

του Γιώργου Θεοδωράκη
Να τρελαίνεσαι: Άσος της Ρεάλ στην ΑΕΚ, τον «έστειλε» ο Χιμένεθ - Τον έκοψε ο Ντούσαν, πήρε τον...

Τα πιο απίθανα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνο στο Sportdog

Μια από τις πιο σημαντικές μεταγραφές που έχει κάνει η Ξάνθη τα τελευταία χρόνια είναι αυτή του Χόρχε Κασάδο, κάτι που φαίνεται και από το αφιέρωμα της Marca, η οποία τον συμπεριέλαβε ανάμεσα στους 50 πιο υποσχόμενους ποδοσφαιριστές που βγήκαν από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης απο το 2011 και μετά.

Στην συγκεκριμένη λίστα, βρίσκονται ονόματα όπως αυτά των Ντάνι Καρβαχάλ, Λούκας Βάσκες και Νάτσο, που κάνουν σπουδαία καριέρα στη «Βασίλισσα», του Άλβαρο Μοράτα της Τσέλσι και του Ντένις Τσέρισεφ της Βαλένθια. Καταλαβαίνει κανείς, λοιπόν, ότι το να βρίσκεται κάποιος σε μια τέτοια λίστα είναι τεράστια τιμή.

Ο Κασάδο ήταν μέλος των τμημάτων υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης από το 2010 έως το 2014 και το καλοκαίρι του 2017 ήρθε στην ακριτική ομάδα και μέχρι σήμερα έχει φορέσει τη φανέλα της 29 φορές αγωνιζόμενος είτε ως στόπερ, είτε ως αριστερό μπακ.

«Ο Κασάδο έκανε στην αριστερή πλευρά της Καστίγια (η β' ομάδα της Ρεάλ) ό,τι ο Καρβαχάλ στη δεξιά. Για πολύ καιρό ήταν το κορυφαίο δίδυμο ακραίων αμυντικών της ακαδημίας. Έπαιξε δύο σεζόν στην Καστίγια πριν πάει στις Ρεάλ Μπέτις, Πονφεραντίνα, Σαραγόσα και στη συνέχεια στο εξωτερικό. Τώρα έχει εδραιωθεί στην Ξάνθη στην Ελλάδα, όπου αποτελεί αναπόσπαστο εργαλείο στην αριστερής της πλευρά», αναφέρει χαρακτηριστικά το αφιέρωμα της Marca για τον Ισπανό αμυντικό.

Με αφορμή το εν λόγω αφιέρωμα το sportdog "ξέθαψε" μια παλιά ιστορία για τον 29χρονο άσο, ο οποίος είχε βρεθεί στο "στόχαστρο" της ΑΕΚ και κυρίως του Μανόλο Χιμένεθ, όταν ο Ισπανός τεχνικός είχε πρωτοέρθει στην Ένωση το 2010. Τότε ο Κασάδο, σε ηλικία 21 ετών, είχε προταθεί στην ΑΕΚ και ο Χιμένεθ τον ήθελε στην ομάδα, όμως η μεταγραφή "κάηκε" από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο τότε τεχνικός διευθυντής των Κιτρινόμαυρων είχε απορρίψει την περίπτωση του Κασάδο και στη θέση του επέλεξε προσωπικά και ύστερα από διαμεσολάβηση του μάνατζερ, Γιάννη Καινούργιου (όπως φημολογούνταν), τον Κλαούντιο Ντατόμο.

Για όσους θυμάστε, ο Ντατόμο ήρθε τότε στην Ένωση και... πέρασε και δεν ακούμπησε, καθώς έπαιξε μόλις σε έξι παιχνίδια, πέντε στη Superleague και ένα στο Europa League, φεύγοντας από την ΑΕΚ ως ελεύθερος για τον Εργοτέλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θα πέσει το σύμπαν με Μανόλο: «Μιλάω με Tίγρη και ανατριχιάζω, τότε επιστρέφω στην ΑΕΚ»!

Μία... ανάσα από μεταγραφάρα ο Μπακασέτας - Θα γίνει «συμπαίκτης» με... Φορτούνη και Πέλκα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags