Facebook Pixel Sportdog.gr | Χαμός με τον Παναθηναϊκό - Όλοι άνω-κάτω - «Έγκλημα» μαζί του - Τι συμβαίνει;
| 2018-10-20 18:27:00

Χαμός με τον Παναθηναϊκό - Όλοι άνω-κάτω - «Έγκλημα» μαζί του - Τι συμβαίνει;

του Νίκου Στεργίου
Χαμός με τον Παναθηναϊκό - Όλοι άνω-κάτω - «Έγκλημα» μαζί του - Τι συμβαίνει;

Απίθανα πράγματα στο πράσινο στρατόπεδο, όλα τούμπα.

O Παναθηναϊκός συνεχίζει να… τρελαίνει τους οπαδούς του, αφού δεν σταμάτησε τις «υψηλές πτήσεις» ούτε με αντίπαλο τον Πανιώνιο και πήρε την έκτη νίκη του σε επτά αγωνιστικές, ανατρέποντας κάθε προγνωστικό πριν από την έναρξη της σεζόν.

Οι Πράσινοι δυσκολεύτηκαν και χρειάστηκαν ένα γκολ με σουτ από μακρινή απόσταση για να καταβάλλουν την αντίσταση των Κυανέρυθρων, αλλά παρ’ όλα αυτά, παρουσίασαν για ακόμα μια φορά ένα δουλεμένο σύνολο, που «χόρτασε» τον κόσμο στο ΟΑΚΑ με το ποδόσφαιρο που έπαιξε.

Φυσικά, το μεγαλύτερο μερίδιο της φετινής τρελής πορείας πιστώνεται ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι παραδίδει… μαθήματα προπονητικής από την αρχή της σεζόν.

Το στοιχείο που δείχνει την φοβερή δουλειά του Έλληνα τεχνικού είναι το ότι διαθέτει μια ομάδα γεμάτη πιτσιρικάδες, τους οποίους καθοδηγεί με άψογο τρόπο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παναθηναϊκός έχει αγωνιστεί με μια πληθώρα διαφορετικών σχηματισμών στα φετινά του ματς, κι ενώ πολλοί περίμεναν ότι αυτό θα κάνει... άνω-κάτω την ομάδα, η προπονητική «σφραγίδα» είναι εμφανής σε κάθε παιχνίδι του, κάνοντας τελικά κυριολεκτικά άνω-κάτω μόνο τους αντίπαλους προπονητές. Σήμερα ο Δώνης επέλεξε καθαρό 4-4-2, με την ομάδα να «ρολάρει» αποτελεσματικά, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος με τον συγκεκριμένο σχηματισμό.

Η επιλογή της διοίκησης των Πρασίνων να στηρίξουν την επόμενη ημέρα της ομάδας στον Γιώργο Δώνη, τον οποίο πίστεψε και περίμενε υπομονετικά για να κλείσει το deal το καλοκαίρι, έχει αποδειχθεί απολύτως επιτυχής. Ο Παναθηναϊκός βγάζει υγεία στο χορτάρι και στα αποδυτήρια, με τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη να είναι ρεαλιστικότατο ενδεχόμενο. Μην ξεχνάμε πως το Τριφύλλι θέλει να πάρει όσο πιο άμεσα γίνεται το ευρωπαϊκό εισιτήριο για να ξεμπερδεύει την ποινή που του έχει επιβάλλει η UEFA.

Αναγεννημένος ο Κουλιμπαλί

Σε ατομικό επίπεδο, μπορεί ο σκόρερ Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης να πήρε… όλη τη δόξα, όμως ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Ουσμάν Κουλιμπαλί.

Από την αρχή της σεζόν ο Αφρικανός δεξιός μπακ κάνει σπουδαία ματς. Εκτός από την αμυντική του συνέπεια, αποτελεί και μεγάλο όπλο στην επίθεση με τα συνεχή ανεβάσματα και τον «καλπασμό» του στο μισό του αντιπάλου. Παρουσιάζεται επίσης τρομερά βελτιωμένους στις σέντρες του με το δεξί.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για έναν παίκτη, που έφτασε στην πόρτα της εξόδου το καλοκαίρι, κάτι που με βάση τις εμφανίσεις του θα αποδεικνυόταν... έγκλημα. Όχι μόνο έμεινε στο ρόστερ, αλλά παρουσιάζεται αναγεννημένος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags