Facebook Pixel «Κεραυνοί» από Βοργιά: «Τα παίρνει εύκολα ο ΠΑΟΚ - Αλλοίωση με Άρη αν... - Πέναλτι του Νάτχο»
| 2018-10-22 13:40:00

«Κεραυνοί» από Βοργιά: «Τα παίρνει εύκολα ο ΠΑΟΚ - Αλλοίωση με Άρη αν... - Πέναλτι του Νάτχο»

του Γιώργου Κτενά
«Κεραυνοί» από Βοργιά: «Τα παίρνει εύκολα ο ΠΑΟΚ - Αλλοίωση με Άρη αν... - Πέναλτι του Νάτχο»

Παρέμβαση-κόλαση του παλαίμαχου ρέφερι. «Ούτε στην Ουγκάντα!».

Εύκολα σφυρίγματα παίρνει ο ΠΑΟΚ με τους ξένους διαιτητές, όπως έγινε στη φάση του πρώτου πέναλτι στο Κλεάνθης Βικελίδης εναντίον του Άρη, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Σωτήρης Βοργιάς.

Ο παλαίμαχος διαιτητής σχολίασε ακόμα ότι συγκριτικά με το πέναλτι που κέρδισε ο Δικέφαλος, θα μπορούσε ο διαιτητής να είχε καταλογίσει την εσχάτη των ποινών και στη φάση του Νάτχο με τον Ποτουρίδη, στο Ηράκλειο.

Ακόμα, αναφέρθηκε σε καταστάσεις και γεγονότα που είδαμε αυτό το Σαββατοκύριακο στα ελληνικά γήπεδα και γυρίζουν πολλά χρόνια το ποδόσφαιρο πίσω. 

«Ήταν πολύ εύκολο και ελαφρύ πέναλτι. Ήταν σχεδόν κολλημένο το χέρι και δεν πήγε στην μπάλα, νομίζω ότι το έδωσε εύκολα ο διαιτητής. Έπρεπε να προβληματιστεί πολύ για να το δώσει - Το χέρι τιμωρείται όταν αυτό πηγαίνει στην μπάλα, κι αυτό δεν το είδαμε να συμβαίνει. Το πέναλτι σφυρίχτηκε με χαρακτηριστική ευκολία και κατά σύμπτωση έχει πάρει κι άλλα τέτοια σφυρίγματα ο ΠΑΟΚ, με χαρακτηριστική ευκολία σφυρίγματα. Οι ξένοι διαιτητές δίνουν εύκολα σφυρίγματα στον ΠΑΟΚ», ήταν το αρχικό σχόλιο του Σ. Βοργιά στο sportdog.gr.


«Αλλοίωση αν έμπαινε γκολ»

Tο πέναλτι που σφύριξε ο διαιτητής υπέρ του Άρη, στη φάση με τον Ουάρντα, πώς το σχολιάζετε;

«Ήταν μια φάση στην οποία θα μπορούσε να είχε δοθεί ίσως και επιθετικό φάουλ στην αρχή της, αλλά στη συνέχεια σφυρίχτηκε αυστηρό πέναλτι. Από τη στιγμή που δεν έγινε γκολ, δεν αλλοίωσε αυτή η φάση το σκορ του αγώνα».



Το σχόλιο σας για τη διαιτησία του Σέζου στο Ηράκλειο, ποιο είναι; Ο Ολυμπιακός φωνάζει για επιθετικό φάουλ του Πλατέλλα στον Τσιμίκα, στη φάση του πρώτου γκολ, αλλά και για πέναλτι του Ποτουρίδη στο σουτ του Νάτχο, στο τέλος του αγώνα.

«Όταν έρχονται σε τέτοια επαφή δύο παίκτες, είναι φάουλ. Θα μπορούσε, λοιπόν, να είχε δοθεί το φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού και να μην είχε προχωρήσει η φάση, άρα να μην είχαμε γκολ. Όσον αφορά τη φάση με τον Νάτχο και τον Ποτουρίδη, αν το δούμε συγκριτικά με το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, έπρεπε να δοθεί κι αυτό. Ο Ποτουρίδης έχει γυρίσει στο πλάι για να μην χτυπήσει, αλλά η μπάλα βρίσκει στο χέρι του και θα μπορούσε να γίνει γκολ. Όταν το χέρι σταματάει την μπάλα που πηγαίνει γκολ, είναι πέναλτι. Άρα δεν υπάρχει το ίδιο μέτρο».


«Ούτε στην Ουγκάντα»

Θέλετε να σχολιάσετε κάτι άλλο για τις διαιτησίες του Σαββατοκύριακου;

«Η σκόπιμη καθυστέρηση που γινόταν στο ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός και το fair play που δεν τηρήθηκε δύο-τρεις φορές. Θα πρέπει να έχουν την τόλμη να τηρούν το fair play, γιατί την ερχόμενη Κυριακή θα έρθει η σειρά τους. Αυτές οι σκοπιμότητες φέρνουν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω. Επίσης, στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού ΟΦΗ-Ολυμπιακός, έπεφταν σωρηδόν μπάλες μέσα στο γήπεδο. Κανονικά θα έπρεπε να κληθεί και να τιμωρηθεί η ομάδα. Ούτε στην Ουγκάντα δεν συμβαίνουν αυτά, που είναι χωρίς περίφραξη τα γήπεδα. Είναι ντροπή. Ο διαιτητής έπρεπε να διακόψει το ματς, να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα κ.λπ. Μας πηγαίνουν 100 χρόνια πίσω τέτοιες καταστάσεις».

Η άποψή σας ευρύτερα για τη διαιτησία φέτος, ποια είναι; 

«Εκείνοι που φέρνουν ξένους διαιτητές τα έχουν κάνει έτσι. Οι Έλληνες διαιτητές μπροστά στην απειλή να μην ξαναπαίξουν, δεν μιλάνε. Αν υπήρχε διαιτησία, όμως, και αποφάσιζαν για μια αγωνιστική σε όλες τις κατηγορίες να μην κατέβουν οι Έλληνες διαιτητές, να αλλάξει το καλεντάρι και να μπερδευτούν όλα, θα έβαζε μυαλό ο Βασιλειάδης και ο Γραμμένος. Εχει γράψει τη χειρότερη σελίδα στην ελληνική διαιτησία η ΕΠΟ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φοβερή «απειλή» από ΠΑΟΚ - Έτσι θα πάρει τον τίτλο, «τρόμος» παντού - Σκάει και βόμβα με top όνομα


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags