Facebook Pixel Sportdog.gr | ΠΑΟ: Η πορεία της ομάδας και οι χαμηλές τιμές γεμίζουν και πάλι το ΟΑΚΑ!
| 2018-11-19 12:20:00

ΠΑΟ: Η πορεία της ομάδας και οι χαμηλές τιμές γεμίζουν και πάλι το ΟΑΚΑ!

Sportdog Team
ΠΑΟ: Η πορεία της ομάδας και οι χαμηλές τιμές γεμίζουν και πάλι το ΟΑΚΑ!

Οι εμφανίσεις της «πιτσιρικαρίας» του ΠΑΟ και η τιμολογιακή πολιτική της ΠΑΕ!

Μοιάζει τόσο οξύμωρο με βάση τις καλοκαιρινές ανησυχίες, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Το «ψυχρό» και αχανές ΟΑΚΑ έχει γίνει φέτος κανονική «έδρα» για τον Παναθηναϊκό, με τους φίλους του «τριφυλλιού» να επιστρέφουν μαζικά στο γήπεδο, έπειτα από μία τετραετία με χαμηλές επιδόσεις εισιτηρίων. Σε μία περίοδο που οι «πράσινοι» έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ τον κόσμο τους, η εφετινή προσέλευση στο Ολυμπιακό Στάδιο, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Κι αυτό το «φαινόμενο» έχει διπλή εξήγηση: Από τη μία η εξαιρετική πορεία (τηρουμένων των αναλογιών και της κατάστασης) των «πιτσιρικάδων» του Γιώργου Δώνη που επανέφερε το δέσιμο με την κερκίδα, κι απ’ την άλλη η πολιτική των χαμηλών τιμών στα εισιτήρια που απέδωσε καρπούς. Και προσέφερε την ευκαιρία στον μέσο φίλαθλο να πάει στο γήπεδο μαζί με τα παιδιά του, χωρίς να «υποφέρει» οικονομικά.

Ας αναλογιστεί κανείς, υπό ποίες συνθήκες ξεκίνησε η σεζόν και πόσο «τραυματισμένη» ήταν η σχέση ομάδας-κόσμου: Κλειστές πόρτες (με απόφαση διοίκησης) στο φιλικό «πρόβα τζενεράλε» με τον Λεβαδειακό, τρομερά αργοπορημένη έναρξη διάθεσης των διαρκείας (τέλη Αυγούστου!), γκρίνια για το ιδιοκτησιακό/διοικητικό κ.ο.κ.

Πρωτίστως η ομάδα με την εικόνα της μέσα στο γήπεδο κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα. Και τράβηξε ξανά τον φίλο του Παναθηναϊκού στα παιχνίδια της, όπου διαπίστωσε πως μπορούσε πλέον να βρει τα πιο φθηνά εισιτήρια των τελευταίων ετών. Ειδικά η προσφορά μέσω του ίντερνετ (8 και 13€ στις Θύρες 3, 5 και 13) αποδείχθηκε «κλειδί» και μία απ’ τις λιγοστές -είναι η αλήθεια- σωστές αποφάσεις που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια η διοίκηση της «πράσινης» ΠΑΕ. Διότι π.χ. ένας πατέρας με δύο παιδιά 12-13 ετών, μπορεί πλέον να πάει στο γήπεδο σε αρκετά «καλές» θύρες, δίνοντας ένα ποσό από 24 έως 39€, τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια, έπρεπε να «παίξει» συνολικά σε τιμές από 60 έως 75€…

Η «επιβεβαίωση» έρχεται και μέσω των αριθμών. Από τα 5.974 εισιτήρια που κόπηκαν στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς με τη Λαμία (1/9), ο Παναθηναϊκός έφτασε στα 24.731 εισιτήρια του ντέρμπι με την ΑΕΚ (όπου η συνολική προσέλευση ήταν περίπου 30.000). Με απλά λόγια οι «πράσινοι» υπέρ-τετραπλασίασαν τα εισιτήριά τους μέσα σε διάστημα δύο μηνών! Ο δε μέσος όρος εισιτηρίων, στα πρώτα πέντε παιχνίδια του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (και χωρίς να έχει παίξει τα «εμπορικά» παιχνίδια με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Αρη) είναι 11.880 εισιτήρια. Ποσοστό 71% μεγαλύτερο απ’ τον περσινό μέσο όρο του στο «Απόστολος Νικολαΐδης»! Κι αν δεν υπήρχε στην όλη «εξίσωση» και ο κυκλώνας «Ζορμπάς», που «έκοψε» την πολύ μεγαλύτερη προσέλευση στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα (3.810 εισιτήρια), ο μέσος όρος των «πράσινων» θα ξεπερνούσε τις 13.000 εισιτήρια σε κάθε ματς. Ητοι μία «γεμάτη» Λεωφόρο!

Το ίδιο σημαντικά είναι και τα έσοδα για τον Παναθηναϊκό, σε μία εποχή που έχει διπλή σημασία και το… 5ευρω. Επί παραδείγματι από τις 331.350€ των εισπράξεων του ντέρμπι με την ΑΕΚ, περίπου το 70% (230.000€) μπήκαν στο ταμείο της ΠΑΕ. Πάνω-κάτω, όσο είναι π.χ. το συμβόλαιο του Γιόχανσον ή κατιτίς λιγότερα απ’ όσα δίνει το «τριφύλλι» για το ετήσιο «ενοίκιο» στο Ολυμπιακό Στάδιο...

 Η ΕΦΕΤΙΝΗ «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

 ΑΓΩΝΑΣ                ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΜΕ ΛΑΜΙΑ                       5.974

ΜΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ           12.881

ΜΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ     3.810

ΜΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟ             12.636

ΜΕ ΑΕΚ                             24.731

ΣΥΝΟΛΟ                59.402 (11.880 μ.ο.)

ΟΙ ΜΕΣΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 5ΕΤΙΑΣ

ΣΕΖΟΝ                  ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

2014-15                              7.928

2015-16                              7.645

2016-17                              5.539

2017-18                              6.948

2018-19*                            11.880

*Η σεζόν είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Πηγή: Έθνος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags