Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκάλυψη: Βόμβα από τον Άγιαξ στην ΑΕΚ - Αγριεύει η κόντρα - Ντου από παντού στην Ένωση
| 2018-11-28 22:35:00

Αποκάλυψη: Βόμβα από τον Άγιαξ στην ΑΕΚ - Αγριεύει η κόντρα - Ντου από παντού στην Ένωση

του Γιώργου Θεοδωράκη
Αποκάλυψη: Βόμβα από τον Άγιαξ στην ΑΕΚ - Αγριεύει η κόντρα - Ντου από παντού στην Ένωση

Ραγδαίες και πολύ άσχημες οι εξελίξεις για τον Δικέφαλο.

Σε άσχημη θέση βρίσκεται πλέον η ΑΕΚ και όχι μόνο αγωνιστική, καθώς τα όσα ευτράπελα έγιναν πριν, αλλά και κατά την διάρκεια της αναμέτρησης με τον Άγιαξ, αναμένεται να επιφέρουν βαριά τιμωρία από την UEFA.

Σύμφωνα με το επίσημο κατηγορητήριο άλλωστε, οι κιτρινόμαυροι κλήθηκαν σε απολογία από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για αντικείμενα που πέταξαν οι οπαδοί της στον αγωνιστικό χώρο, ανάμεσα στα οποία και μία βόμβα μολότοφ, για επεισόδια φιλάθλων, για ταραχές στην εξέδρα και ρίψη φωτοβολίδων προς την κερκίδα που φιλοξενούσε οπαδούς του Άγιαξ, κάτι που επιβεβαιώνεται κι από το οπτικοακουστικό υλικό, για εισβολή οπαδών της στον αγωνιστικό χώρο, για μη επαρκή οργάνωση του αγώνα, αλλά και για παρεμπόδιση πρόσβασης των ανθρώπων της ΟΥΕΦΑ σε συγκεκριμένα σημεία.

Η ΑΕΚ βέβαια, πριν πάρει στα χέρια της το κατηγορητήριο από την UEFA, είχε εκδώσει μία σκληρή ανακοίνωση για τα επεισόδια των οπαδών της, στην οποία ωστόσο δεν ανέφερε περί τιμωρίας των δραστών που… ντρόπιασαν το όνομα της ομάδας σε διεθνές επίπεδο!

Άλλωστε, πρόκειται για παιχνίδι Champions League, σε ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Ελλάδας, οπότε αυτονόητα υπάρχει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (που διαχειρίζεται η αστυνομία) και τα στοιχεία τα αποδίδει – αν ζητηθούν – και στην UEFA.

Επίσης, προφανώς και υπήρχαν οπαδοί του Παναθηναϊκού στην εξέδρα του Άγιαξ, όπως αποδεικνύεται και από σχετικές φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ωστόσο το συγκεκριμένο γεγονός δεν «νομιμοποιεί» ή απαλύνει τα επεισόδια!

Η ΑΕΚ λοιπόν, όπως και η αστυνομία φυσικά, έχει τεράστια ευθύνη για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ από τους οπαδούς της, ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε πως δεν προβλέπεται παρουσία αστυνομίας στα παιχνίδια Champions League! Η «αστυνόμευση» του γηπέδου είναι αποκλειστική ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, ανεξαρτήτως αν όντως στην πορεία προκύψουν ευθύνες των όποιων παραγόντων αυτή επιστράτευσε για την ασφάλεια και περιφρούρηση.

Ιδού ο μεγάλος κίνδυνος για την ΑΕΚ

Μετά και τη δημοσίευση του κατηγορητηρίου, στην ΑΕΚ ετοιμάζονται πλέον για την απολογία τους, ωστόσο  οι πληροφορίες που κυκλοφορούν σχετικά με την ποινή που θα τις επιβληθούν, μόνο θετικές δεν είναι.

Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sportdog.gr, υπάρχει ακόμα ένας μεγάλος κίνδυνος για την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, οι οπαδοί του Άγιαξ έχουν κάνει ήδη καταγγελία σε διεθνείς ενώσεις και έχουν ήδη απευθυνθεί στην UEFA, ενώ έχουν ζητήσει και από τη διοίκηση του συλλόγου τους να πράξει το ίδιο. Και αν κρίνουμε από τις δηλώσεις (και) του Φαν ντερ Σάαρ, είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο, εξέλιξη που προφανώς θα φέρει την Ένωση σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

«Καμπάνα» και για το πανό

Οι οπαδοί της ΑΕΚ κατά την διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης με τον Άγιαξ, ανήρτησαν πανό γραμμένα στα αγγλικά με μηνύματα για τον Άγιαξ, τα οποία αφορούσαν τόσα τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα όσο και συνολικά για τους Ολλανδούς.

Μεταξύ άλλων οι φίλοι της Ένωσης κατηγορούν τον «Αίαντα» για… επιλεκτική εφαρμογή του Financial Fair Play, διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος κι αρκετά ακόμα σκάνδαλα ενώ ζητούσαν… εξηγήσεις για όλα αυτά από FIFA και UEFA. Τα πανό αυτά ζητήθηκε επιτακτικά να κατέβουν, κάτι που έγινε μετά το 20ό λεπτό του αγώνα και προφανώς θα επιφέρει «καμπάνα» στην ΑΕΚ, η οποία ήταν ήδη υπότροπη. Δεν αποκλείεται μάλιστα να κλείσει η θύρα των οργανωμένων ακόμα και για έναν χρόνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκάλυψη-ΣΟΚ και όλα τούμπα: «Αυτοί έκαναν τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ - Μπήκαν χωρίς εισιτήριο»

«Τσουνάμι» Τίγρη και νέες «βόμβες» - «Παίρνει το κεφάλι» του… - Τα «βροντάει» κορυφαίο όνομα
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags