Facebook Pixel Sportdog.gr | Τώρα… οι δύο τους! «Καθάρισε» Παναιτωλικό και παραμένει στο κυνήγι του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-12-03 21:20:00

Τώρα… οι δύο τους! «Καθάρισε» Παναιτωλικό και παραμένει στο κυνήγι του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Τώρα… οι δύο τους! «Καθάρισε» Παναιτωλικό και παραμένει στο κυνήγι του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν πήρε «δώρο» από τη Λαμία, αλλά έμεινε στο -6.

Ο ΠΑΟΚ πήρε νωρίτερα δύσκολη νίκη στην έδρα της Λαμίας και ο Ολυμπιακός απάντησε με επικράτηση επί του Παναιτωλικού, που τον έφερε στη δεύτερη θέση, έναν βαθμό πάνω από τον Ατρόμητο και έξι πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 2-1 της ομάδας του Αγρινίου χάρη σε γκολ του Ποντένσε και του Γκερέρο, με τον Καμαρά να μειώνει στο σκορ για τον Παναιτωλικό. Οφσάιντ ο Βούκοβιτς στο δεύτερο γκολ των Πειραιωτών.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός είχε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 8’ με ένα σουτ του Φορτούνη, που απέκρουσε δύσκολα ο Κυριακίδης. Τρία λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τη… συνδρομή της τύχης. Μετά από ωραία συνεργασία με τον Ελαμπντελαουί ο Ποντένσε μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και έπιασε αδύναμο σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε στον Άργκους, ξεγέλασε τον Κυριακίδη και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με καλό σουτ του Μοράρ, το οποίο μπλόκαρε ο Σα στο 16’.

Στο 19’ ο Ναουέλ έκανε ωραία ατομική ενέργεια και μπήκε στην περιοχή, με τον Άργκους να βάζει σωτήρια προβολή στο πλασέ του Ισπανού. Στο 25’ ο Ολυμπιακός ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματά του, αν και το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ, ο Βούκοβιτς πήρε κεφαλιά-πάσα από θέση οφσάιντ και ο Γκερέρο πέτυχε το 2-0 από κοντά. Ο Παναιτωλικός είχε μια καλή ευκαιρία με σουτ του Μάζουρεκ που έδιωξε ο Σα στο 35’, ενώ ο Ολυμπιακός «απάντηση» στο 43’, με τον δραστήριο Ποντένσε να σουτάρει και τον Κυριακίδη να επεμβαίνει.

Το έργο του Παναιτωλικού δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο στο 53’, όταν ο Χαντάκιας είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Με το αριθμητικό πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός πίεσε για να πετύχει κι άλλα γκολ, ωστόσο ο Κυριακίδης «κατέβασε ρολά» με μεγάλες αποκρούσεις σε σουτ του Κούτρη (63’) και τετ α τετ με τον Γκερέρο (64’), ενώ ο Φορτούνης έπιασε κακή κεφαλιά που έφυγε άουτ, όντας ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι στο 67’.

Αντί να γίνει το 3-0, όμως, έγινε το 2-1. Ο Παναιτωλικός, που δεν είχε κάνει άλλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, μείωσε στο 70’ με τον Καμαρά να φεύγει τετ α τετ με τον Σα έπειτα από κάθετη πάσα του Μάζουρεκ και αδράνεια του Βούκοβιτς και να πλασάρει εύστοχα, ξαναβάζοντας την ομάδα του στο παιχνίδι!

Ωστόσο, ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά, με την κούραση να κάνει την εμφάνιση της για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα. Ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά του Σισέ που έφυγε άουτ στο 81’ και το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ντανιέλ Ποντένσε ήταν… όλα τα λεφτά για τον Ολυμπιακό. Πέτυχε το πρώτο γκολ, ενώ σε όλο το παιχνίδι ήταν ορεξάτος και έκανε… ό,τι ήθελε δημιορυγώντας μεγάλα προβλήματα στην άμυνα του Παναιτωλικού και φτιάχνοντας επικίνδυνες φάσεις, που όμως δεν αξιοποίησαν οι συμπαίκτες του.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σα, με τους Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρη να συνθέτουν την αμυντική τετράδα από δεξιά προς αριστερά. Ως δίδυμο στον άξονα ξεκίνησαν οι Καμαρά και Γκιλιέρμε, με τον Φορτούνη μπροστά τους, το Ναουέλ στα αριστερά, τον Ποντένσε στα δεξιά και τον Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) εφάρμοσε ο Τραϊανός Δέλλας για τον Παναιτωλικό. Τερματοφύλακας ο Κυριακίδης, δεξί μπακ ο Μαρινάκης, αριστερό ο Ρότσα και δίδυμο στόπερ οι Άργκους και Χαντάκιας. Στον άξονα έπαιξαν οι Λουσέρο και Ντίας. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Μοράρ, έχοντας ως τριάδα πίσω του τους Μάζουρεκ, Μανά και Γουίλιαν.

Η ΦΑΣΗ: Έστω κι αν ήρθε με τη βοήθεια της τύχης, το γρήγορο 1-0 από τον Ποντένσε μόλις στο 11’ έδιωξε το άγχος των παικτών του Ολυμπιακού.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού ο Βούκοβιτς κάνει την ασίστ στον Γκερέρο από θέση οφσάιντ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Δίχως να εντυπωσιάσει, ο Ολυμπιακός πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη, που βαζει… φωτιά στη μάχη του τίτλου.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά (64' Νάτχο), Γκιγιέρμε, Ναουέλ (73' Τοροσίδης), Ποντένσε, Φορτούνης (87' Μπουχαλάκης) και Γκερέρο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Αργκους, Χαντάκιας, Ρότσα, Ντίας, Λουσέρο, Ουίλιαν (57' Μαλής), Μανά (84' Γιαννιώτης), Μάζουρεκ και Μοράρ (68' Καμαρά)

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Το 1-0 του Ποντένσε

Το 2-0 του Γκερέρο

Το 2-1 του Καμαρά

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags