Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Φερνάντο Βαρέλα: Γιατί τον κρατάει ο Ιβάν Σαββίδης στην Τούμπα
| 2019-02-12 12:25:00

Γι’ αυτό του τα "σκάει" o Ιβάν - Κλείνει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ - Ρίχνει "ρουκέτα" στα αποδυτήρια

του Λάζαρου Γεωργίδη
Γι’ αυτό του τα "σκάει" o Ιβάν - Κλείνει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ - Ρίχνει "ρουκέτα" στα αποδυτήρια

Τι κρύβεται πίσω απ' τη "χρυσή" πρόταση; Πού στέλνει μήνυμα-φωτιά;

ΠΑΟΚ - Φερνάντο Βαρέλα: Να πούμε πως δεν το είχαμε πει; Το είχαμε πει. Ενόσω το σίριαλ "μένει-φεύγει", ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο, μαίνονταν, από εδώ διαβάζατε πως ο έμπειρος στόπερ ούτε έχει υπογράψει κάπου, ούτε και θέλει να φύγει. Ακόμη και την περασμένη εβδομάδα όταν το sportdog αποκάλυψε πως έχουν γεφυρωθεί οι αποστάσεις και πως η παραμονή ήταν πολύ κοντά.

Μέχρι και προχθές, ως άμεση "συνέπεια" της νίκης στο ντέρμπι "φωτογραφίσαμε" πως το πάθος, η εικόνα και η εμφάνιση του Αφρικανού κόντρα στον Ολυμπιακό συνέθεσαν το διαβατήριο για την επικύρωση της παραμονής του στον Δικεφάλο.

Και έτσι και έγινε. Σήμερα, η σειρά των αναφορών μας αποτυπώνεται στα δημοσιεύματα. Αυτό της Live Sport κάνει λόγο για «εντολή Σαββίδη» και προσφορά 2,2 εκατ. ευρώ στον παίκτη για διετές συμβόλαιο. Νούμερα, από εδώ, δεν θα διαβάσετε (ακόμη τουλάχιστον). Αυτό που έχουμε αναφέρει επανειλημμένως, θα το καταγράψουμε ακόμη πιο σαφώς: τα πάντα δείχνουν πως ο Φερνάντο Βαρέλα όχι απλώς θα ανανεώσει το συμβόλαιο του,  αλλά θα κλείσει και την καριέρα του στην Τούμπα.

Ακόμη και αν οι απαιτήσεις του θεωρήθηκαν (και ενδεχομένως ήταν) υπερβολικές στην αρχή, ακόμη και αν για να ικανοποιηθεί ο 33χρονος στόπερ, ο Σαββίδης… κάνει υπέρβαση πέραν των όσων προβλέπονταν να προσφέρει στον ποδοσφαιριστή, θεωρήθηκε η συγκεκριμένη κίνηση για δύο λόγους: πέραν του προφανούς, του αγωνιστικού, ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, αλλά και το σύνολο των διοικούντων, ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να περάσουν το μήνυμα και στα αποδυτήρια, επιβραβεύοντας τον Βαρέλα για τον απόλυτο επαγγελματισμό του, το "δέσιμο" του με την ομάδα και τους στόχους της.

Εκτιμήθηκε δεόντως πως παρότι εδώ και δύο μήνες το θέμα της μη ανανέωσης του, της μη συμφωνίας του είναι σταθερά στην πρώτη γραμμή της καθημερινότητας της ομάδας, ο ίδιος δεν έδειξε αδιαφορία, δεν εμφάνισε δυσφορία, ή τουλάχιστον, δεν επέτρεψε στα συναισθήματα του (ακόμη και αν υπήρχαν αρνητικά) να επηρεάσουν την προσήλωση και την απόδοση του.

Και αυτό, η "ασπρόμαυρη" διοίκηση ήθελε προφανώς να το αναγνωρίσει και να το επιβραβεύσει, δίνοντας παράλληλα και μηνύματα προς άλλους, με αντιθέτως όμως ανάλογη συμπεριφορά του Φερνάντο Βαρέλα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άγρια "επίθεση" στον Πρίγιοβιτς - Απίστευτο "μαρτύριο" για τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ - Τι συνέβη;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags