Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Tα σαρώνει όλα ο Νταμπίζας
| 2019-02-13 14:05:00

Tα σαρώνει όλα ο Νταμπίζας - Δεν είναι μόνο ο πρώην του Ολυμπιακού - Άφωνος με το "πολυεργαλείο"!

του Νίκου Στεργίου
Tα σαρώνει όλα ο Νταμπίζας - Δεν είναι μόνο ο πρώην του Ολυμπιακού - Άφωνος με το "πολυεργαλείο"!

Μεγάλη μπάλα από τον διευθυντή του Τριφυλλιού. Πού "χτυπάει";

Την ώρα που φουντώνει η κουβέντα που σας επισημάναμε από χθες σχετικά με τις φημολογούμενες προθέσεις επιφανών οικονομικά υποστηρικτών του Παναθηναϊκού για χρηματοδότηση των ακαδημιών του "τριφυλλιού" σε μοντέλο ανάλογο με αυτό που λειτουργεί στην ΑΕΚ, η… καθημερινότητα του Νίκου Νταμπίζα συνεχίζεται κανονικά.

Χθες λοιπόν, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού βρέθηκε στην Καισαριανή προκειμένου να παρακολουθήσει το πρώτο φιλικό προετοιμασίας εν όψει Elite Round της εθνικής Νέων με τη Ρουμανία. Ούτε ένας, ούτε δύο, άλλα έξι παίκτες προερχόμενοι από τις ακαδημίες των "πράσινων" βρίσκονται στην αποστολή του Γιάννη Γκούμα, οπότε προφανής ο ένας λόγος της παρουσίας του "Ντάμπι", πόσο μάλλον όταν κάποιοι εξ αυτών, από το προσεχές κιόλας καλοκαίρι αναμένεται να ανέβουν level ακολουθώντας τουλάχιστον την προετοιμασία της επαγγελματικής ομάδας (ο τερματοφύλακας Χριστογεώργος, ο αριστερός μπακ-στόπερ Καραγιάννης, ο αμυντικός χαφ Σκεντεράι, ο φορ Σέχου), ενώ φυσικά το μεγάλο αστέρι της συγκεκριμένης Εθνικής είναι ο Εμμανουηλίδης.

Δεύτερος λόγος, προφανώς, το scouting. Δεδομένο το οικονομικό και αγωνιστικό πλαίσιο της μεταγραφικής πολιτικής του Παναθηναϊκού για τα επόμενα χρόνια, μονόδρομος ουσιαστικά η "χαρτογράφηση" όλων των ταλαντούχων -και ικανών να αποκτηθούν από τους "πράσινους"- ποδοσφαιριστών ακόμη και σε νεαρές ηλικίες.

Αυτοί λοιπόν που ξεχώρισε ο Νταμπίζας από τη χθεσινή αναμέτρηση ήταν ο σκόρερ του ενός γκολ της Εθνικής μας, ο φορ Χλάιντι Λόλος. Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ελλάδα, από Αλβανούς γονείς, πέρασε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού πριν μετακομίσει στην Αγγλία για λογαριασμό της Κρίσταλ Πάλας, πλέον μέλος της Πλίμουθ. Φορ με εξαιρετικά στοιχεία, χθες έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Νέων και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Ο δεύτερος που μπήκε στο μπλοκάκι του Νταμπίζα, είναι ο... πασπαρτού της k19 του Αστέρα Τρίπολης, ο Παναγιώτης Τζίμας. Μέσος, που μπορεί να αγωνιστεί παντού από το κέντρο και μπροστά, θεωρείται ό,τι το καλύτερο υπάρχει εδώ και χρόνια στις ακαδημίες των Αρκάδων και πως είναι θέμα χρόνου, αν δεν "βγει" στην πρώτη ομάδα, να ακολουθήσει τον δρόμο των Αντζουλά, Μιχελή, οι οποίοι πλέον συνεχίζουν την καριέρα τους (απ’ ευθείας από τις ακαδημίες του Αστέρα) σε Φιορεντίνα και Μίλαν αντίστοιχα.

Το "κακό" για τον Παναθηναϊκό, προφανές, αφού ο παίκτης δεσμεύεται με επαγγελματικό συμβόλαιο (ως το καλοκαίρι του 2021) με τον Αστέρα, που έχοντας ανοίξει πλέον "δουλειές", απ’ ευθείας με μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, μόνο προσιτός πωλητής (πάντα για τα δεδομένα των "πράσινων") δεν θα είναι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα "ρουκέτα" πριν το ντέρμπι από άσο του Ολυμπιακού: "Μου είχε κάνει πρόταση ο Παναθηναϊκός"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags