Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΟΦΗ 5-1 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-02-25 19:05:00

Θρύλος πέντε αστέρων – Μπήκε ξανά στη μάχη του τίτλου και περιμένει… δώρο από τον ΠΑΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Θρύλος πέντε αστέρων – Μπήκε ξανά στη μάχη του τίτλου και περιμένει… δώρο από τον ΠΑΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέτριψε τον ΟΦΗ (5-1) με χατ τρικ του Χασάν.

Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε πρόβλημα κόντρα στον ΟΦΗ και έφτασε σε εμφατική επικράτηση με 5-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τον Αχμέντ Χασάν σε τρομερά κέφια, με τον Αιγύπτιο να πετυχαίνει τρία γκολ, ενώ οι Μασούρας και Φορτούνης πρόσθεσαν από ένα. Ο ΟΦΗ μείωσε προσωρινά σε 4-1 με τον Ναμπί.

Με τη σημερινή νίκη ο Ολυμπιακός μείωσε τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και ξαναμπήκε στη μάχη του τίτλου, αφού την επόμενη αγωνιστική παίζει στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ ο Δικέφαλος έχει ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Το ματς

Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό, φτάνοντας στο γκολ δύο φορές. Μετά από 25 δευτερόλεπτα αγώνα, ο Ναμπί έπιασε πολύ καλό σουτ που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 2’ ο Βαζ έπιασε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση και υποχρέωσε τον Σα σε δύσκολη απόκρουση.

Ο ΟΦΗ συνέχισε να πατά καλύτερα μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να μην βρίσκει και να μην κάνει ούτε τελική προς την αντίπαλη εστία. Ωστόσο, οι Ερυθρόλευκοι ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους ευκαιρία, κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 15’ ο Ποντένσε σέντραρε από τα δεξιά, με τον Μασούρα να ξεφεύγει από την αντίπαλή άμυνα και να νικά τον Στρέζο με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι.

Στη συνέχεια, η ατυχία χτύπησε τους Πειραιώτες, καθώς αναγκάστηκαν να προβούν σε δύο αλλαγές λόγω τραυματισμών με τη συμπλήρωση 20 λεπτών! Συγκεκριμένα, οι Τοροσίδης και Καμαρά δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν και έδωσαν τις θέσεις τους σε Τσιμίκα και Μπουχαλάκη αντίστοιχα!

Παρ’ όλα αυτά, η άσχημη αυτή εξέλιξη δεν «φρέναρε» τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοσή τους και «καθάρισαν» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Στο 36’ ο Φορτούνης και ο Χασάν συνδυάστηκαν πολύ ωραία, με τον δεύτερο να παίρνει την ασίστ του Έλληνα άσου και να κάνει το 2-0 πλασάροντας τον Στρέζο σε τετ α τετ. Στο 40’ ο Φορτούνης χρίστηκε και σκόρερ, καθώς εκμεταλλεύτηκε σέντρα ακριβείας του Ποντένσε και έκανε το 3-0 με κεφαλιά.

Το… πάρτι του Ολυμπιακού συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Μόλις στο 46’ ο Τσιμίκας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Χασάν πέτυχε το 4-0 με προβολή. Το παιχνίδι είχε κριθεί, γεγονός που «έλυσε» τα πόδια των δύο ομάδων, οι οποίες προσέφεραν επιθετικό ποδόσφαιρο δίχως σκοπιμότητες σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο.

Στο 57’ ο ΟΦΗ μείωσε σε 4-1 με φανταστικό σουτ του Ναμπί, που δοκίμασε τα πόδι του από μακρινή απόσταση και «κεραυνοβόλησε» τον Σα. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, καθώς στο 60’ ο Χασάν εκμεταλλεύτηκε μια κακή απομάκρυνση του Στρέζου και πλάσαρε με το δεξί για το 5-1, πετυχαίνοντας χατ τρικ!

Στο 63’ ο Στρέζος απεσόβησε το 6-1 νικώντας τον Φορτούνη σε τετ α τετ και στο 67’ ο Χασάν έφτασε πολύ κοντά στο τέταρτο γκολ του, αλλά η κεφαλιά που έπιασε από καλή θέση πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν  κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ, όμως ο Γκερέρο στο 83’ και ο Χασάν στο 85’ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από πλεονεκτικές θέσεις.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Αχμέντ Χασάν πήρε το… όπλο του και «καθάρισε» για τον Ολυμπιακό. Ο Αιγύπτιος επιθετικός έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με την ερυθρόλευκη φανέλα, καθώς πέτυχε τρία γκολ και είχε ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Σα, με τους Τοροσίδη, Μεριά, Μιράντα και Κούτρη στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν ο Γκιλιέρμε και ο Καμαρά, με τον Φορτούνη μπροστά τους και τους Μασούρα, Ποντένσε στα άκρα. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Χασάν.

Τον ίδιος σχηματισμό (4-2-3-1) εφάρμοσε ο Χάιμε Βέρα για τον ΟΦΗ. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Στρέζος, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μιχόγεβιτς και Παπάζογλου, δεξί μπακ τον Μπράουν και αριστερό τον Κοροβέση. Αμυντικά χαφ ήταν ο Μεγιάδο και ο Σακόρ, με τους Ναμπί, Φερέιρα και Βαζ να απαρτίζουν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Νέιρα.

Η ΦΑΣΗ: Το 1-0 του Ολυμπιακού με τον Μασούρα στο 15’ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς, αφού επετεύχθη κόντρα στη ροή του αγώνα και… έκοψε τα πόδια των παικτών του ΟΦΗ μετά το καλό τους ξεκίνημα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Η διαιτησία του Βασίλη Φωτιά ήταν καλή σε γενικές γραμμές, αν και δεν έλειψαν ορισμένα λάθη. Ο ΟΦΗ διαμαρτύρηθηκε για φάουλ πριν το 1-0 του Ολυμπιακού, ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε ένα πέναλτι σε ανατροπή του Χασάν από τον Στρέζο στο 55’.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Δείτε ΕΔΩ το γκολ του αγώνα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης (20' λ. τρ. Τσιμίκας), Μεριά, Μιράντα, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (21' λ.τρ. Μπουχαλάκης), Μασούρας, Ποντένσε (73' Γκερέρο), Φορτούνης και Χασάν.
 
ΟΦΗ: Στρέζος, Μπράουν, Παπάζογλου (65' Ποτουρίδης), Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Σακόρ, Μεγιάδο, Ναμπί, Βαζ (76' Οικονόμου), Φερέιρα και Νέιρα (53' Πάρσον).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags