Facebook Pixel Γιάννης Μπουζούκης: Τί γίνεται με ΠΑΟΚ, ποιός τον θέλει; Τί θα κάνει ο ΠΑΟ;
| 2019-03-11 21:15:00

"Καψούρα" Μπράνκο ο Μπουζούκης - Μόνο Ζίβκοβιτς - Deal με +3 - Δεν τον "ψήνει" ο Πέλκας

του Νίκου Στεργίου
"Καψούρα" Μπράνκο ο Μπουζούκης - Μόνο Ζίβκοβιτς - Deal με +3 - Δεν τον "ψήνει" ο Πέλκας

Γουστάρει Παναθηναϊκό και εξωτερικό. Αυτός δεν είναι... Κουρμπέλης!

Το θέμα του ενδιαφέροντος του ΠΑΟΚ για τον Γιάννη Μπουζούκη, το εξαντλήσαμε από την πρώτη στιγμή (διαβάστε ΕΔΩ τι είχαμε γράψει). Επειδή όμως συντηρείται στην επιφάνεια, ας κρατήσουμε μερικά δεδομένα για την εφεξής πορεία των πραγμάτων.

Πρώτο: ο Μπουζούκης είναι αδυναμία του Μάριο Μπράνκο, του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ. Αυτόν και τον Κουρμπέλη έχει ξεχωρίσει ο Πορτογάλος από το ρόστερ του Παναθηναϊκού, θεωρώντας αμφότερους πως μπορούν να αγωνιστούν στον «δικέφαλο» του Βορρά.

Δεύτερο: καμία απολύτως απόφαση δεν έχει παρθεί στον ΠΑΟΚ ως προς ενδεχόμενη κίνηση για αγορά του «Μπούζου». Ισα ίσα που δεν αποκλείεται – και το λένε κιόλας… - να μην γίνει καμία προσθήκη εντός των συνόρων, πέραν του (εδώ και καιρό) «κλεισμένου» Ζίβκοβιτς.

Τρίτο: εξυπακούεται, πως κανείς από τον ΠΑΟΚ δεν έχει μπει σε διαδικασία προσέγγισης, συζήτησης, κρούσης, δημοσιοποίησης ενδιαφέροντος, οτιδήποτε τέλος πάντων σχετικού είτε προς τον νεαρό διεθνή είτε προς τον Παναθηναϊκό.

Τέταρτο: ο Νταμπίζας, έχει τιμολογήσει τον νεαρό ποδοσφαιριστή, αρκετά ψηλά. Φυσικά, έχοντας στο μυαλό του ομάδα του εξωτερικού, όχι τον ΠΑΟΚ. Το «ψηλά» προσδιορίζεται με μια τιμή +3 εκατ. ευρώ. Ισως και κάτι περισσότερο, αναλόγως τον ενδιαφερόμενο και τον ανταγωνισμό των «μνηστήρων».

Πέμπτο: για να μπορέσει φυσικά ο «Ντάμπι» να… παίξει μπάλα όπως θέλει, θα πρέπει να επεκτείνει το συμβόλαιο του Μπουζούκη, το οποίο και ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, αναπροσαρμόζοντας τις αποδοχές του. Συζητήσεις δεν έχουν γίνει με τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος από το ξεκίνημα της σεζόν είναι ενήμερος πως η αξιολόγηση και η διαπραγμάτευση θα γίνει στο τέλος της χρονιάς.

Έκτο: επειδή αρκετή συζήτηση γίνεται για την επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Το πλάνο που έχει στο μυαλό του είναι να μείνει στον Παναθηναϊκό για ένα – δύο χρόνια ακόμη, έχοντας εξασφαλισμένο χρόνο συμμετοχής και μέσω αυτής της παραμονής να διεκδικήσει μια μεταγραφή στο εξωτερικό. Κακά τα ψέματα, αυτές οι «εγγυήσεις» δεν εξασφαλίζονται στον ΠΑΟΚ, ακόμη και αν – στο υποθετικό σενάριο – φύγει ο Πέλκας.

Έβδομο και τελευταίο: το ότι αρέσει ο Μπουζούκης στον ΠΑΟΚ, το ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή, δεν σημαίνει πως θα τον πάρει κιόλας. Υπάρχει τεράστια απόσταση. Επιπρόσθετα, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018, όταν προέκυψε συμφωνία ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού για την πώληση Κουρμπέλη, το στάτους του «τριφυλλιού» σε οικονομικό πλέον επίπεδο είναι τελείως διαφορετικό, κάτι που σημαίνει πως δεδομένα δεν πρόκειται – λόγω ανάγκης και βιωσιμότητας – να μπει σε διαδικασία «εκποίησης», διατηρώντας τις απαιτήσεις του ψηλά. Ακόμη ένας ανασταλτικός παράγοντας για να γίνει, η οποιαδήποτε σκέψη των ιθυνόντων του ΠΑΟΚ, πράξη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags