Facebook Pixel Ήθελε Βιεϊρίνια ο Ολυμπιακός - Γιατί είχε αρνηθεί ο ΠΑΟΚ
| 2019-05-04 18:00:00

"Καψούρα" Ολυμπιακού με Βιεϊρίνια - Απίθανη πρόταση για αγορά - "Δώρο" ο Μήτρογλου - "Ναι" σε 4,5

του Παναγιώτη Νικολάου
"Καψούρα" Ολυμπιακού με Βιεϊρίνια - Απίθανη πρόταση για αγορά - "Δώρο" ο Μήτρογλου - "Ναι" σε 4,5

Πήγε να... πέσει η Τούμπα. Τρομερό παρασκήνιο στο sportdog!

 

Αδιαμφισβήτητα είναι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ. Το πρόσωπο της επιστροφής του στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Με τη δική του άλλωστε επιστροφή πριν δύο χρόνια σηματοδότησε αυτήν τη στόχευση, τη φιλοδοξία κυριαρχίας εντός των συνόρων του «δικεφάλου».

Και όμως. Πόσα θα ήταν διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν το καλοκαίρι του 2011, το φλερτ και η επίμονη προσπάθεια του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, είχε στεφθεί με επιτυχία; Καλή λοιπόν και χρήσιμη μια «βουτιά» στον χρόνο.

Τότε, τεχνικός διευθυντής στους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Εντουάρντο Μαθία. Βασική του επιλογή εντός των συνόρων ο Πορτογάλος,  ο οποίος τότε έκανε… παπάδες στην Τούμπα αγωνιζόμενος ως εξτρέμ. Ο Ολυμπιακός επισημοποιεί το ενδιαφέρον του καταθέτοντας επισήμως, δύο προτάσεις, η μία μάλιστα εξ αυτών πέραν χρημάτων προέβλεπε και την ελευθέρας του Κώστα Μήτρογλου!



Ο ΠΑΟΚ όντας σε τραγική οικονομική κατάσταση, αξιώνει περισσότερα και σίγουρα «δελεάζεται» από την προσφορά του Ολυμπιακού. Ο τότε πρόεδρος, Θοδωρής Ζαγοράκης αποφασίζει να «μετρήσει» την κοινή γνώμη του «δικεφάλου», διαρρέοντας τις προτάσεις του Ολυμπιακού. Εξυπακούεται πως αυτή ήταν απαγορευτική για κάθε περαιτέρω προσπάθεια και συνέχιση της όποιας συζήτησης, παρότι το πρέσινγκ στον Βιεϊρίνια ήταν εντονότατο από την (κάθε) πλευρά του Ολυμπιακού.



Ουδέν κακόν όμως, αμιγές καλού. Λίγους μήνες αργότερα, η Βόλφσμπουργκ είναι αυτή που καταθέτει μια σαφώς καλύτερη προσφορά για τον Βιεϊρίνια -3,5 εκατ. ευρώ συν άλλο ένα εκατομμύριο υπό μορφή μπόνους- και έτσι τον αποκτά, δίνοντας το απαραίτητο ρευστό στη διοίκηση του ΠΑΟΚ προκειμένου να βγάλει την χρονιά αποφεύγοντας πολύ δυσάρεστες και ενδεχομένως τραγικές συνέπειες (χρεωκοπία…). Και έτσι, φτάνοντας στο τότε καλοκαίρι (2012) να μπορέσει να αλλάξει οριστικά σελίδα με τον Ιβάν Σαββίδη να αγοράζει τις μετοχές του συλλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα «διαλύει» όλα ο Μαρινάκης - Όνομα που θα «βουλιάξει» το λιμάνι - Τον φέρνει με τρελά λεφτά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags