Facebook Pixel ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Τα είδαμε όλα στο ΟΑΚΑ, κανείς δεν ήθελε να χάσει – Μοιρασιά για ΑΕΚ – ΠΑΟΚ με 2-2 και… VAR (BINTEO)
| 2019-09-29 21:28:00

Τα είδαμε όλα στο ΟΑΚΑ, κανείς δεν ήθελε να χάσει – Μοιρασιά για ΑΕΚ – ΠΑΟΚ με 2-2 και… VAR (BINTEO)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Τα είδαμε όλα στο ΟΑΚΑ, κανείς δεν ήθελε να χάσει – Μοιρασιά για ΑΕΚ – ΠΑΟΚ με 2-2 και… VAR (BINTEO)

Απίθανη ματσάρα, τρομερό πάθος και... διαιτησία!

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ένα από τα καλύτερα ντέρμπι των τελευταίων ετών διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, όπου ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2, με τον Δικέφαλο να παίρνει δύο φορές το προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Σφιντέρσκι (16’ – 58’) και την Ένωση να ισοφαρίζει με γκολ των Τσιγκρίνσκι και Ντέλετιτς (54’ – 79’).

Το παιχνίδι είχε καταπληκτικό ρυθμό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά και συζήτηση για τη διαιτησία του Ελβετού Κλόσνερ, ο οποίος στο 1-2 ακύρωσε γκολ του Μάνταλου για οφσάιντ χωρίς να είναι ξεκάθαρη φάση, ενώ στο 2-2 οι Θεσσαλονικείς διαμαρτύρονται και μάλλον σωστά για φάουλ του Κρίστισιτς στον Αουγκούστο στην αρχή της φάσης, το οποίο ο ρέφερι δεν είδε και ακολούθησε την απόφαση του Σιδηρόπουλου από το VAR.

Aνώτερος ο ΠΑΟΚ... μόνο 0-1 και με χαμένο πέναλτι!

Το παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και φάνηκε ξεκάθαρα πως και οι δύο ομάδες είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουν ποδόσφαιρο κι όχι να... κλέψουν το ματς από την άμυνα. Έτσι λοιπόν, παρότι η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, μόλις στο 5’ ο Μπίσεσβαρ έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει σε κενή εστία, όταν ο Σφιντέρσκι ντρίπλαρε τον Μπάρκα, του έδωσε την μπάλα στο πέναλτι, όμως το σουτ που επιχείρησε έδιωξε ο Τσιγκρένσκι την τελευταία στιγμή. Τελικά, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει το γκολ στο 16’, όταν ο Λημνιός από μπαλιά του Βαρέλα έφυγε στην πλάτη της άμυνας, έκανε το γύρισμα και ο Σφιντέρσκι με χαλαρό πλασέ έγραψε το 0-1!

Το γκολ αυτό αιφνιδίασε το ΟΑΚΑ και τους παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά τα είχαν χαμένα και κινδύνεψαν και με δεύτερο γκολ. Στο 19’ συγκεκριμένα μετά από σέντρα του Μίσιτς και κάκιστη έξοδο του Μπάρκα, ο Σφιντέρσκι πλάσαρε άουτ προ κενής εστίας, ενώ στο επόμενο λεπτό ο πορτιέρε της Ένωσης έδιωξε δύσκολα το δυνατό σουτ του Μπίσεσβαρ. Στο 23’ μάλιστα, μέσω της βοήθειας του VAR, ο Ελβετός διαιτητής έδωσε πέναλτι σε χέρι του Μπακάκη, το οποίο εκτέλεσε ο Μπίσεσβαρ, όμως παρότι έστειλε στην απέναντι γωνία τον Μπάρκα, τράνταξε το κάθετο δοκάρι! Ανάλογη ήταν η εικόνα του ματς πάντως μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, με τους Θεσσαλονικείς να πατάνε καλύτερα και να χάνουν άλλες δύο καλές στιγμές με τον Ελ Καντουρί.

Ματσάρα, γκολ και μπάχαλο με το VAR

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα, έπαιξε πιο επιθετικά και εκμεταλλευόμενη το παθητικό παιχνίδι των «ασπρόμαυρων», κέρδισε μέτρα και κατάφερε να πιέσει τον ΠΑΟΚ. Στο 47’ προειδοποίησε με το σουτ του Μπακάκη που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 54’ ήρθε το 1-1, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Λιβάγια, ο Τσιγκρίνσκι με προβολή από κοντά και ολομόναχος έφερε το ματς στα ίσια. Πριν προλάβουν όμως οι γηπεδούχοι να πανηγυρίσουν, ο ΠΑΟΚ χτύπησε στην κόντρα και στο 58’ σε μία τρομερή αντεπίθεση που έφτιαξε ο Μπίσεσβαρ, κατάφερε πάλι να πάρει το προβάδισμα. Ο Ολλανδός βρήκε τον Λημνιό στα άκρα, αυτός γύρισε στον Σφιντέρσκι που ήταν ολομόναχος από λάθος του Βράνιες και ευκολά έγραψε το 1-2!

Από εκεί και μετά, το ματς έγινε... ροντέο, με την ΑΕΚ να πιέζει για την ισοφάριση και τον ΠΑΟΚ να περιμένει να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 62’ το ΟΑΚΑ πετάχτηκε πάνω όταν ο Μάνταλος έστειλε την μπάλα από κοντά στα δίχτυα, μετά από εκπληκτική απόκρουση του Ζίφκοβτιτς, ωστόσο το τέρμα δεν μέτρησε και ακυρώθηκε μέσω var για οφσάιντ, αν και ήταν εξαιρετικά δύσκολη φάση.

Η Ένωση πάντως συνέχισε να πιέζει και στο 79’ πέτυχε το 2-2, όταν ο Κρίστισιτς έκλεψε από τον Ντόογκλας Αουγκούστο (με φάουλ πιθανότατα, αλλά από το VAR θεώρησαν σωστό το μαρκάρισμα), έδωσε στον Γιακουμάκη που γύρισε στον Ντέλετιτς και αυτός από κοντά σκόραρε και έφερε το ματς στα ίσια. Η ισοπαλία έμεινε τελικά μέχρι το 97’, αν και ο Μπάρκας χρειάστηκε να κάνει δύο σπουδαίες αποκρούσεις σε σουτ του ΆΚπομ, ενώ ο Ζίφκοβιτς είπε «όχι» σε σουτ του Γιακουμάκη στο 97’.

Μεγάλο λάθος Κωστένογλου, τον αιφνιδίασε ο Φερέιρα

Ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε την ΑΕΚ σε διάταξη 3-5-2 με τον Μπάρκα στο τέρμα, τριάδα στα στόπερ τους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη. Στα χαφ δίπλα στον Κρίστισιτς τοποθετήθηκε ο Γαλανόπουλος. Αριστερό μπακ χαφ ξεκίνησε ο Λόπες, δεξί ο Παουλίνιο, δεκάρι ήταν ο Μάνταλος και επιθετικό δίδυμο ο Αλμπάνης με τον Λιβάγια. Ωστόσο, το συγκεκριμένο σύστημα δεν βοήθησε καθόλου, καθώς η Ένωση είχε τεράστια προβλήματα στη μεσαία γραμμή και στην ανάπτυξη, στην άμυνα δεχόταν φάσεις τόσο από τα πλάγια όσο και στο κέντρο με βαθιές μπαλιές, ενώ στην επίθεση ο Λιβάγια ήταν απελπιστικά μόνος του. Έτσι λοιπόν το γύρισε σε 4-2-3-1 και στο ημίχρονο πέρασε τους Ντέλετιτς και Γιακουμάκη αντί των Παουλίνιο και Αλμπάνη, ενώ στο 85’ με το ματς στο 2-2 μπήκε ο Κλωναρίδης αντί του Μάνταλου.

Ο Αμπέλ Φερέιρα από την πλευρά του παρά τις απουσίες των Πέλκα και Μάτος, κατάφερε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ παρουσιάζοντας μία ενδεκάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο λεπτό. Κάτω από τα δοκάρια έβαλε τον Ζίφκοβιτς αντί του Πασχαλάκη, στην άμυνα ήταν οι Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, στα χαφ οι Μίσιτς – Αουγκούστο, τριάδα μπροστά οι Ελ Καντουρί, Λημνιός και Μπίσεσβαρ και στην κορυφή ο Σφιντέρσκι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άκπομ πήρε τη θέση του Σφιντέρσκι, ενώ στο 77’ ο Ζαμπά αντικατέστησε τον Λημνιό. Η τρίτη αλλαγή ήταν στο 88’ με το ματς στο 2-2 ήταν ο Μαουρίσιο αντί του Μπίσεσβαρ.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ τις φάσεις της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags