Facebook Pixel Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο Βικελίδης επί του Άρη με 2-1
| 2019-10-06 21:24:00

Μάγκικη ανατροπή για Ολυμπιακό στο «Βικελίδης» - Ξανά πρώτος με Μασούρα και Ελ Αραμπί! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Μάγκικη ανατροπή για Ολυμπιακό στο «Βικελίδης» - Ξανά πρώτος με Μασούρα και Ελ Αραμπί! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστιο διπλό (2-1) επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Στην πρώτη θέση της Superleague παρέμεινε ο Ολυμπιακός μετά το πέρας της 6ης αγωνιστικής, καθώς επιβλήθηκε με 2-1 του Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και μάλιστα με φοβερή ανατροπή.

Οι Ερυθρόλευκοι έμειναν πίσω στο σκορ με γκολ του Ντιγκινί στο 6' με κεφαλιά, όμως έκαναν την ολική ανατροπή πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, ισοφάρισαν με κεφαλιά του Μασούρα στο 33' και στο 38' γύρισαν το ματς με νέα κεφαλιά, αυτή τη φορά του Ελ Αραμπί.

Στο δεύτερο μέρος το ματς δεν απέκτησε ποτέ καλό ρυθμό και κυριάρχησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα, με τον Ολυμπιακό να το ελέγχει σχετικά άνετα και να φτάνει στη νίκη που τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας με 16 βαθμούς, έναν μπροστά από την δεύτερη Ξάνθη και δύο από τον τρίτο ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Καλύτερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Άρης αφού μόλις στο 6' ο Ντιγκινί σηκώθηκε μόνος του σε φάουλ του Ματίγια και νίκησε τον Σα με την βοήθεια του δεξιού δοκαριού για να κάνει το 1-0. Το γρήγορο γκολ έδωσε τεράστιο ενθουσιασμό στους γηπεδούχους που πίεσαν αρκετά τον Ολυμπιακό μέχρι οι Ερυθρόλευκοι να καταφέρουν να συνέλθουν μετά το πέρας του πρώτου εικοσαλέπτου.



Στο 20' ο Γκιλιέρμε ανησύχησε τον Έμαν με ένα μακρινό σουτ, ενώ στο 26' το σουτ του Μασούρα έφυγε λίγο έξω από τα δοκάρια του Αυστριακού τερματοφύλακα. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν πάρει ξεκάθαρα τα ηνία του ματς και είχαν κλείσει τον Άρη στα "καρέ" του ψάχνοντας την ισοφάριση. Αυτή ήρθε τελικά στο 33', όταν ο Τσιμίκας έκανε τρομερή προσπάθεια από αριστερά, "άδειασε" τον Φετφατζίδη και βρήκε με σέντρα τον Μασούρα, που με ωραία κεφαλιά από την μικρή περιοχή έκανε το 1-1.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς πήραν ψυχολογία και πέντε λεπτά αργότερα, στο 38', έφεραν τούμπα το ματς με τον Ελ Αραμπί, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά μετά από όμορφη εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Σουντανί (μπήκε ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Ποντένσε) στο 43', όμως ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ, αφού ο Αλγερινός είχε βρει την μπάλα με το χέρι.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά και κυριάρχησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει σχετικά εύκολα την κατάσταση. Μοναδική φάση που ανησύχησε ο Σα ήταν σε ένα σουτ του Ντιγκινί στο 67', το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των Ερυθρόλευκων.

Στο 77' ο Μασούρας απείλησε με ένα μακρινό σουτ στην αντεπίθεση την εστία του Έμαν, όμως η μπάλα έφυγε άουτ, μια φάση που ουσιαστικά ήταν η τελευταία αξιόλογη στο ματς, το οποίο τελικά κατέληξε στα χέρια του Ολυμπιακού, που... απάντησε με τον καλύτερο τρόπο μετά την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα στο Champions League.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Στον Γιούσεφ Ελ Αραμπί ανήκει δικαιωματικά ο τίτλος του πρωταγωνιστή, καθώς ήταν αυτός που στο 38' σηκώθηκε στην καρδιά της άμυνας του Άρη και με όμορφη κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο γκολ που έδωσε και την σημαντική νίκη στον Ολυμπιακό.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με σύστημα 4-2-3-1 ξεκίνησε τον Άρη ο Απόστολος Τερζής, έχοντας τον Έμαν στο τέρμα, τους Βέλεθ και Ρόουζ στο κέντρο της άμυνας, τον Σούντγκρεν στο δεξί άκρο και τον Κόρχουτ στο αριστερό. Στα χαφ ήταν οι Ματίγια και Σάσα, μπροστά τους οι Γκάμα, Ντιγκινί και Φετφατζίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Ιντέγε.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 4-2-3-1 κι αυτός, με τον Σα στο τέρμα, τους Σεμέδο και Αβραάμ Παπαδόπουλο στα στόπερ, τον Ομάρ στα δεξιά και τον Τσιμίκα στα αριστερά. Οι Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης πήραν θέση στον άξονα, τριάδα μπροστά ήταν οι Μασούρας, Βαλμπουενά και Ποντένσε και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Άρης (Απόστολος Τερζής): Έμαν, Κόρχουτ, Βέλεθ, Ροζ, Σούντγκρεν, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (46’ Μαντσίνι), Γκάμα (75’ Μαρτίνες), Ντιγκινί (84’ Τόνσο), Ιντέγε.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας (57’ Τοροσίδης), Αβραάμ, Σεμέδο, Ομάρ, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (38’ Σουντανί), Μασούρας, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί (83’ Γκερέρο).

Η ΦΑΣΗ: Μπορεί το γκολ του Ελ Αραμπί να έκρινε την αναμέτρηση, όμως το πρώτο τέρμα του Ολυμπιακού είναι η φάση της αναμέτρησης. Κι αυτό, όχι για την τελική κεφαλιά του Μασούρα, αλλά για την πανέμορφη προσπάθεια του Τσιμίκα, που κατέβασε την μπάλα εξαιρετικά, "άδειασε" τον Φετφατζίδη και έβγαλε σέντρα πάρε-βάλε στον Έλληνα άσο των Πειραιωτών.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Σωστός στις υποδείξεις του ήταν ο διαιτητής Τζοβάρας, που ήταν αρκετά αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο, αλλά δικαιολογημένα, καθώς υπήρξαν αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα. Ορθή απόφαση πήρε και στην φάση του 43ου λεπτού, όταν ο Σουντανί σκόραρε με το χέρι και ο διαιτητής μετά την χρήση VAR ακύρωσε το γκολ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός μπήκε νωθρά στο παιχνίδι, όμως μετά το 20' ανέλαβε πλήρως τα ηνία της αναμέτρησης και πραγματοποιώντας σπουδαία ανατροπή πήρε τη νίκη σε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή του Άρη, παραμένοντας πρώτος.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ τα γκολ της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags