Facebook Pixel Sportdog.gr | 2 Generation Ride από το ακρωτήριο Ταίναρο στο Nadcap Δύο γενιές αναβατών στην ίδια σέλα
Life
| 2019-04-19 12:32:00

2 Generation Ride από το ακρωτήριο Ταίναρο στο Nadcap Δύο γενιές αναβατών στην ίδια σέλα

Sportdog Team
2 Generation Ride από το ακρωτήριο Ταίναρο στο Nadcap  Δύο γενιές αναβατών στην ίδια σέλα

H μεγάλων διαστάσεων, απόλυτη μοτοσυκλέτα περιπέτειας της Honda αναβαθμίστηκε σημαντικά 

Το 2018, ο γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος – φωτογράφος Κων/νος Μητσάκης και ο 12χρονος γιος του Γιώργος, μοιράστηκαν για πρώτη φορά την σέλα μιας μοτοσυκλέτας HONDA AFRICA TWIN CRF 1000 και πραγματοποίησαν σε Ευρώπη και Αφρική το δίτροχο οδοιπορικό «2 GENERATIONS’ RIDE – 2 CONTINTENTS».

Το 2019, πατέρας και γιός, με όχημα μια μοτοσυκλέτα HONDA AFRICA TWIN CRF 1000 ADV SPORT και κινητήρια δύναμη την περιπέτεια στο όνειρο, στο απρόβλεπτο, στην ίδια την ζωή, οραματίστηκαν και σχεδίασαν την συναρπαστική ιστορία δρόμου “2 GENERATIONS’ RIDE / CAPE 2 CAPE”.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κων/νος και ο Γιώργος Μητσάκης με την υποστήριξη της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας – Διανομέας Honda moto στην Ελλάδα –μαζί και πάλι στην ίδια σέλα– ξεκίνησαν στις 18/4/2019 από το ελληνικό ακρωτήριο Ταίναρο, το (δεύτερο) νοτιότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης, με προορισμό το ακρωτήριο Nordkapp της Νορβηγίας, το βορειότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης.

Η απόσταση που έχουν να διανύσουν οι δυο μοτο-ταξιδιώτες από το ακρωτήριο Ταίναρο ως το ακρωτήριο Nordkapp αγγίζει τα 4.000 χλμ. Με ενδιάμεση στάση στον Αρκτικό Κύκλο, επιδίωξή τους είναι να προσεγγίσουν τον βόρειο προορισμό τους την Πρωτομαγιά, ενώ οι αντικειμενικές δυσκολίες του ταξιδιού εστιάζονται –σύμφωνα με τον Κων/νο Μητσάκη– στις χειμερινές καιρικές συνθήκες της παγωμένης Λαπωνίας. 

Λίγο πριν την αναχώρηση, ο πατέρας (και οδηγός) του μικρού Γιώργου δήλωσε:      «Θέλω να προσφέρω στο παιδί μου ένα τεράστιο δώρο ζωής και πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι είναι ο πιο άμεσος τρόπος να δείξω στον Γιώργο τις ομορφιές και τις αξίες της ζωής. Θέλω επίσης να μοιραστούμε δυνατές εικόνες και συναισθήματα, ν’ ανοίξαμε την καρδιά μας ο ένας στον άλλο και να ενδυναμώσουμε την σχέση μας. Πατέρας και γιος στην ίδια σέλλα; Εμπειρία ανεκτίμητη…»

Μέσα από το “2 GENERATIONS’ RIDE / CAPE 2 CAPE”, οι δυο Έλληνες αναβάτες  επιδιώκουν παράλληλα να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα –κυρίως στη νέα γενιά– πως οι ανθρώπινες σχέσεις, η φύση, το ταξίδι και οι όμορφες περιπέτειες του δρόμου, όλα αυτά θα πρέπει να αποτελούν τον επιθυμητό προσανατολισμό στην ζωή των νέων ανθρώπων, και όχι η απόδραση στην εικονική πραγματικότητα μιας οθόνης.

Λίγα λόγια για την Honda Africa Twin:

H μεγάλων διαστάσεων, απόλυτη μοτοσυκλέτα περιπέτειας της Honda αναβαθμίστηκε σημαντικά την περασμένη χρονιά που συμπλήρωσε και 30 χρόνια ζωής με ηλεκτρονικό γκάζι (Throttle by Wire), 3 Προγράμματα Οδήγησης, σύστημα Selectable Torque Control της Honda με διευρυμένες παραμέτρους, ενώ απόκτησε ακόμη καλύτερη απόκριση στην επιτάχυνση και πιο συναρπαστικό ήχο. Επίσης, η μοτοσυκλέτα του 2018 είναι 2 κιλά ελαφρύτερη και διαθέτει βελτιώσεις σε πολλές λεπτομέρειες οι οποίες αναβαθμίζουν την εμπειρία κατοχής και οδήγησής της. Η μοτοσυκλέτα μπορεί πλέον να εφοδιάζεται με εγκεκριμένα χωμάτινα ελαστικά.

Παρότι η σημερινή μοτοσυκλέτα με το ίδιο όνομα – η οποία παρουσιάστηκε το 2016 ως CRF1000L Africa Twin – δε διαθέτει κανένα κοινό στοιχείο με την προκάτοχό της, ως μοτοσυκλέτα φτιαγμένη για «Αληθινή Περιπέτεια» έχει κληρονομήσει το πνεύμα και την ουσία που κατέστησαν τόσο δημοφιλές το αρχέτυπο μοντέλο.

Η σωστή ισορροπία ανάμεσα στη δύναμη και το βάρος είναι το μυστικό της απήχησης της Africa Twin τώρα, όπως και τότε. Το σημερινό μοντέλο έχει καθιερωθεί ως μία σύγχρονη μοτοσυκλέτα παντός εδάφους και θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής στους κύκλους των ανθρώπων της περιπέτειας ανά τον κόσμο, ενώ ασκεί γοητεία στους καθημερινούς αναβάτες και στους απλούς ταξιδιώτες, χάρη στην απολαυστική και απόλυτα εκμεταλλεύσιμη απόδοση του κινητήρα σε ένα πλαίσιο που δουλεύει το ίδιο καλά τόσο στο δρόμο, όσο και εκτός.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags