Facebook Pixel "Επιθετικό προπονητή και βοηθό Αντώνη"
| 2013-01-21 12:30:00

"Επιθετικό προπονητή και βοηθό Αντώνη"

"Επιθετικό προπονητή και βοηθό Αντώνη"

Ο Βασίλης Καραπιάλης μιλάει στον sportdog για τον Ολυμπιακό που δεν άλλαξε με τον ΠΑΣ, για τον Νικοπολίδη που θέλει εμπειρίες και για τον Ιμπαγάσα που είναι αναντικατάστατος.

Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού δεν βιάζεται να δει φοβερές αλλαγές στην ομάδα μετά την αποχώρηση του Λεονάρντο Ζαρντίμ και μιλώντας στον sportdog τονίζει πως θα είναι καλύτερο και για τον Αντώνη Νικοπολίδη να μείνει βοηθός και όχι πρώτος.

Επίσης, παραδέχεται πως με τον Πορτογάλο δεν του άρεσαν οι "ερυθρόλευκοι", ενώ για τον διάδοχο σημειώνει πως θέλει κάποιον που να προσφέρει θέαμα και να ευχαριστιέται ο κόσμος γκολ, ακόμα και αν δεν είναι Βαλβέρδε. Τι λέει για τον Ιμπαγάσα, τον Μασάντο και τον διάδοχο που μπορεί να βρεθεί αν έχεις σκάουτινγκ...

Πώς είδατε την ομάδα στη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Ζαρντίμ;

"Δεν μπορείς να περιμένεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κάτι διαφορετικό. Το σημαντικό είναι ότι κέρδισε".

Για τον Αντώνη Νικοπολίδη που έκανε ντεμπούτο ως πρώτος προπονητής; Μπορεί να συνεχίσει;

"Μην τον βάλουμε από τόσο νωρίς τον Αντώνη στα δύσκολα. Καλό είναι ο Ολυμπιακός να πάρει έναν προπονητή γρήγορα και να είναι δίπλα ο Νικοπολίδης για να πάρει εμπειρίες. Να μην τον ρίξουμε κατευθείαν στα βαθιά και τον κάψουμε. Δίπλα σε έμπειρους προπονητές θα μάθει περισσότερα πράγματα και θα είναι πιο χρήσιμος στο μέλλον και για την ομάδα. Θεωρώ ότι είναι νωρίς να τον ρίξουμε από τώρα στα βαθιά, γιατί ο Ολυμπιακός έχει και Γιουρόπα Λιγκ. Για το πρωτάθλημα δεν το συζητάμε, αλλά στην Ευρώπη έχει δύσκολα ματς και καλό θα είναι να βρίσκεται δίπλα σε έναν προπονητή και να πάρει εμπειρίες, όπως συνέβη και όταν ήταν μαζί με τον Ζαρντίμ. Δεν είναι καλό και για τον ίδιο να γίνει τώρα πρώτος, για την καριέρα του...".

Για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ τι άποψη έχετε; Σας άρεσε εσάς ο Ολυμπιακός με τον Πορτογάλο;

"Ο Ζαρντίμ κατηγορήθηκε επειδή δεν έπαιζε καλή μπάλα ο Ολυμπιακός και σε αυτό συμφωνώ. Αυτό που έβλεπα εγώ απέξω από την ομάδα δεν μου άρεσε. Από εκεί και πέρα όμως, η διοίκηση αποφασίζει και φάνηκε πως και αυτή δεν ήταν ικανοποιημένη από τον προπονητή, όπως και το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου. Παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός ήταν αήττητος και πρώτος με τόσο μεγάλη διαφορά. Το θέμα είναι πως ο Ολυμπιακός, είτε παίζει στο «Καραϊσκάκη» είτε εκτός έδρας, είναι τέτοια η φιλοσοφία του, που πρέπει να παίζει επιθετικά και να κάνει ευκαιρίες. Για αυτό θεωρώ πως ήταν δυσαρεστημένοι και στην ομάδα".

Συμφωνείτε με όσους λένε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει έναν Ισπανό προπονητή ή καλύτερα έναν νέο Βαλβέρδε;

"Να βρούμε έναν προπονητή που να μπορέσει γρήγορα να μπει στην νοοτροπία της ομάδας. Οι Ισπανοί προπονητές έχουν επιθετική φιλοσοφία, αλλά δεν νομίζω να είναι και εύκολο για τον επόμενο. Θέλει ψάξιμο. Αλλά σίγουρα πρέπει να έχει στο στυλ του το επιθετικό ποδόσφαιρο. Είναι κάτι βασικό και κάτι που ταιριάζει με τον Ολυμπιακό. Και οι Ισπανοί το έχουν το επιθετικό στυλ στη νοοτροπία τους. Αλλά μην περιμένουμε να βρούμε καινούριο Βαλβέρδε. Ένας ήταν ο Βαλβέρδε, τώρα πρέπει να βρούμε κάποιον που να παίζει επιθετικά και να έχει τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στον Ολυμπιακό. Ο κόσμος θέλει να βλέπει ευκαιρίες, γκολ και θέαμα. Αυτό πρέπει να βρουν, αλλά δεν χρειάζεται βιασύνη. Θέλει ψάξιμο, γιατί τον προπονητή θα τον πάρεις για 1,5 - 2 χρόνια. Τι να τον κάνεις για το τώρα, για το καλοκαίρι; Το πρωτάθλημα το έχουμε πάρει, φυσιολογικά, οπότε ψάχνεις έναν προπονητή να μπει στη νοοτροπία του συλλόγου και να φτιάξει ομάδα".

Ο Ιμπαγάσα και με τον ΠΑΣ μπήκε και καθάρισε. Είναι όντως αναντικατάστατος; Μπορεί ο Μασάντο να κάνει ...τα ρεπό του;

"Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις μεταξύ του Μασάντο και του Ιμπαγάσα. Άλλη κλάση ο ένας, άλλη ο άλλος, άλλες προσωπικότητες. Ο Ιμπαγάσα είναι καταξιωμένος ποδοσφαιριστής με μεγάλη πορεία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας να τον αντικαταστήσει και για αυτό βλέπουμε πως είτε παίζει 60 λεπτά είτε 90, βγάζει ποιότητα και βοηθάει την ομάδα. Η αξία του είναι κορυφαία. Άμα έχεις καλό σκάουτινγκ όμως και ψάχνεις, θα βρεις παίκτη το καλοκαίρι να τον αντικαταστήσεις. Ψάξιμο θέλει, υπάρχουν τόσοι παίκτες...".

Συντάκτης: Βαγγέλης Καράμαλης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags