Facebook Pixel "Ποιος άλλος το πετυχαίνει αυτό; Μόνο ο Βιγιαφάνες"
| 2016-09-06 16:15:00

"Ποιος άλλος το πετυχαίνει αυτό; Μόνο ο Βιγιαφάνες"

του Γιώργου Κτενά
"Ποιος άλλος το πετυχαίνει αυτό; Μόνο ο Βιγιαφάνες"

Ο άνθρωπος που απογείωσε τον Αργεντινό στον Παναιτωλικό, ο Γιάννης Ματζουράκης, μιλά στο Sportdog για τον παραγκωνισμό του στον ΠΑΟ. Τι λέει για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Εθνική κ.ά.

Με έναν καλό γνώστη τού ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Γιάννη Ματζουράκη, ανέλυσε ο SportDog τη μεταγραφική ενίσχυση των τεσσάρων μεγάλων της Σούπερ Λιγκ.

Ο πεπειραμένος προπονητής μίλησε για το βήμα που έκαναν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην προσπάθεια να φτάσουν τον Ολυμπιακό και στο δικαίωμα που έχουν να παλέψουν για το πρωτάθλημα.

Αναφέρθηκε στην ενίσχυση των "ερυθρόλευκων" και αποκάλυψε από ποια γραμμή θα εξαρτηθεί η συγκρότηση της ομάδας, ενώ μίλησε και για ένα δικό του παιδί, τον Λούκας Βιγιαφάνες, που δεν βρίσκει χρόνο συμμετοχής στον Παναθηναϊκό τού Στραματσόνι.

Φυσικά, αναφέρθηκε στον Παναιτωλικό και την περίοδο της προετοιμασίας, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει σχόλιο και για το αποψινό ματς της Εθνικής ομάδας.

Κύριε Μαντζουράκη, είστε ικανοποιημένος από τις μεταγραφές που έκανε ο Παναιτωλικός και την προετοιμασία της ομάδας σας;

"Κάναμε μία προετοιμασία που ήταν προσεγμένη από όλες τις πλευρές, τόσο από τον προγραμματισμό το δικό μας, της διοίκησης αλλά και τη συμμετοχή των παικτών. Είμαστε ευχαριστημένοι. Λειτουργήσαμε με γνώμονα να στηρίξουμε το υλικό που δουλέψαμε πέρσι και υπό αυτή την έννοια δεν έφυγαν βασικά στελέχη και πήραμε παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν. Έχουμε καλύτερη ομάδα, θα δούμε τι θα γίνει".

Eίναι λίγο ζόρικο το πρόγραμμα τής ομάδας σας στις πρώτες αγωνιστικές, με την πρεμιέρα μάλιστα να γίνεται στην Τούμπα.

"Πάντα αυτά τα παιχνίδια που παίζουμε στις πρώτες αγωνιστικές, είναι δύσκολα για όλους. Αλλά γίνονται ακόμα πιο δύσκολα όταν αντιμετωπίζεις ομάδες που είναι ρολαρισμένες, που έχουν αρχίσει νωρίτερα λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Στα πρώτα πέντε ματς που παίζουμε, αντιμετωπίζουμε τρεις τέτοιες ομάδες".

Η άποψή σας για το φετινό πρωτάθλημα και ειδικά για τους μεγάλους, ποια είναι; Μία γενική παρατήρηση για τη φετινή σεζόν, είναι πως έχει κλείσει η ψαλίδα από την κορυφή.

"Οι μεγάλες ομάδες έκαναν ένα βήμα να πλησιάζουν τον Ολυμπιακό. Έχουν μεγάλες αλλαγές. Αν εξαιρέσω την ΑΕΚ βέβαια, που ναι μεν έκανε ποιοτικές μεταγραφές αλλά δεν έχει αλλαγές στην έκταση που τις συναντάμε στον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ. Και οι τρεις θα παρουσιάσουν ένα υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με πέρσι. Εδώ και πολύ καιρό ήταν πίσω από τον Ολυμπιακό σε σχεδιασμό και ποιότητα τα ρόστερ τους, αλλά φέτος έγινε ξεσηκωμός κατά κάποιον τρόπο. Η μία ομάδα παρέσυρε την άλλη και όλο το καλοκαίρι μέχρι και τελευταία στιγμή υπήρχαν προσθήκες ποδοσφαιριστών και στους τρεις".

Το σχόλιό σας για τον Ολυμπιακό;

"Ο Ολυμπιακός έχει ένα επίπεδο, το διατηρεί, έχει παίκτες που τον στήριξαν πέρσι για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και τους κράτησε. Έκανε μεγάλες αλλαγές στην άμυνα, κι από εκεί θα εξαρτηθεί τι συγκρότηση θα έχει η ομάδα, είναι σοβαρό τμήμα η αμυντική γραμμή. Θα επιστρέψει τώρα και ο Ομάρ, πιστεύω ότι θα βοηθήσει η παρουσία του. Αλλά πιστεύω ότι όλες οι ομάδες άλλαξαν επίπεδο και έχουν δικαίωμα να παλέψουν για το πρωτάθλημα".

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πολλές προσθήκες μεσοεπιθετικά και είναι πολύ δυνατός.

"Ήρθαν πολλοί παίκτες και στον Παναθηναϊκό, θα δούμε τον σχεδιασμό πού θα βγει, πόσο γρήγορα θα παρουσιάσει ένα δεμένο σύνολο ο Παναθηναϊκός. Οι πολλοί παίκτες είναι καλό που υπάρχουν, αλλά χρειάζεται και ομοιογένεια στην ομάδα. Όταν υπάρχουν πολλές μεταγραφές, αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί από τη μία στιγμή στην άλλη".

Στον Παναθηναϊκό υπάρχει το παράδοξο να μην αξιοποιείται ως βασικός ένας πολύ καλός παίκτης, που εσείς τον γνωρίζετε πολύ καλά γιατί συνεργαστήκατε μαζί σας στον Παναιτωλικό: Ο Βιγιαφάνες.

"Κάθε προπονητής ξέρει καλύτερα τι θέλει να παρουσιάσει η ομάδα του στο γήπεδο. Πιστεύω ότι τελικά θα βρει θέση στον Παναθηναϊκό, γιατί όταν μπαίνει αποδεικνύει την ποιότητά του. Τον αγαπάει και ο κόσμος του Παναθηναϊκού, γιατί είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Ακόμα και 20 λεπτά όταν μπαίνει, δημιουργεί, βρίσκει χώρο και χρόνο για να πάρει χειροκρότημα. Αυτό σημαίνει ότι είναι ποδοσφαιριστής με ποιότητα. Ποιος άλλος το καταφέρνει αυτό;".

Τέλος, κάντε ένα σχόλιο για την Εθνική ομάδα, που σήμερα το βράδυ έχει παιχνίδι.

"Πιστεύω ότι αυτό το βήμα που έκανε ο Σκίμπε, που ήρθε από νωρίς και πήρε την ευθύνη των προηγούμενων ματς, βοήθησε να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο η ομάδα τώρα. Φαίνεται ότι έχει δουλέψει στην ετοιμότητα της ομάδας και στις υποχρεώσεις της. Πολύ καλό το τεστ εναντίον της Ολλανδίας, αλλά δεν θα πρέπει να μείνουμε εκεί γιατί τα παιχνίδια που έχουν σημασία είναι εκείνα που δίνουν βαθμούς.Υπάρχει καλή χημεία στην ομάδα, έχουμε καλή άμυνα με καλές μονάδες σε υψηλό επίπεδο. Γενικά σε όλες τις γραμμές είδα καλές επιλογές. Το κυριότερο είναι πως η Εθνική μπαίνει σταδιακά σε παιχνίδια δυναμικότητας και όταν θα βρεθεί απέναντι στους διεκδικητές θα είναι περισσότερο έτοιμη".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags