Facebook Pixel "Γυρίζει ο Σιμάο γιατί είναι μεγάλος ο Παναθηναϊκός"!
| 2016-09-22 23:15:00

"Γυρίζει ο Σιμάο γιατί είναι μεγάλος ο Παναθηναϊκός"!

του Γιώργου Κτενά
"Γυρίζει ο Σιμάο γιατί είναι μεγάλος ο Παναθηναϊκός"!

Ο Μιχάλης Ιορδανίδης, που έχει δουλέψει μαζί με τον Σιμάο στους «πράσινους», μιλάει στο sportdog για το ενδεχόμενο επιστροφής τού Μοζαμβικανού. "Έμαθε δίπλα στον Ζιλμπέρτο".

Πολύ θετικά άκουσε το σημερινό ρεπορτάζ που θέλει τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ να γυρίζει στον Παναθηναϊκό, ο Μιχάλης Ιορδανίδης.

Ο βοηθός τού Νίκου Νιόπλια στην τεχνική ηγεσία τού Παναθηναϊκού είχε συνεργαστεί με τον Μοζαμβικανό άσο στο Τριφύλλι και σχολιάζει στο SportDog το ενδεχόμενο της επιστροφής του, ενώ αποκαλύπτει στοιχεία από τον χαρακτήρα του παίκτη και την παρουσία του στις προπονήσεις.

Ακόμα, αναφέρεται στην απόφαση τού Αντρέα Στραματσόνι να τον δοκιμάσει πρώτα στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού, αλλά και στην τότε συνύπαρξή του με τους Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κώστα Κατσουράνη και Γιώργο Καραγκούνη στα χαφ του Παναθηναϊκού.

Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού πως υπάρχουν σκέψεις επιστροφής του Σιμάο. Πώς σχολιάζετε μια τέτοια εξέλιξη;

"Το 2009/10 που ήμασταν εμείς στον Παναθηναϊκό, ήταν βασικός με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, τον Κατσουράνη και τον Καραγκούνη στα χαφ. Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, έπαιζε και στην εθνική του ομάδα. Αργότερα έφυγε από τον Παναθηναϊκό, πήγε στη Λεβάντε και τον παρακολούθησα σε κάποια ματς. Δεν ξέρω για ποιον λόγο είναι ελεύθερος, αλλά θεωρώ ότι σωστά υπάρχει η σκέψη να έρθει για να τον δει ο Στραματσόνι στις προπονήσεις και έπειτα, αν του κάνει, να τον κρατήσει".

Έτσι όπως έχουμε δει τον Παναθηναϊκό μέχρι στιγμής, έχει χώρο ο Σιμάο; Μήπως είναι ακριβώς αυτό που λείπει από τους "πράσινους" στα χαφ, με έναν παίκτη που έχει πολλά τρεξίματα;

"Αυτό που θυμάμαι είναι πως ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση όταν ήμασταν στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν ξέρω την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα. Είναι παίκτης αγωνιστικός, είναι σκληρό παιδί, δυνατός, τρέχει σε όλους τους χώρους. Δεν είναι φαντεζί ποδοσφαιριστής, για να αλλάξει μεγάλες πάσες κ.λπ. Αλλά στα ανασταλτικά του καθήκοντα μπορεί να κάνει πολλά. Σε αυτή τη θέση στον Παναθηναϊκό παίζει ο Κουτρουμπής, που είναι και στόπερ, αλλά ο Παναθηναϊκός συμμετέχει σε τρεις διοργανώσεις και χρειάζεται παίκτες. Εντάξει, ο καλός Σιμάο είναι πάντα χρήσιμος. Το θέμα είναι αν είναι ο παίκτης που ψάχνει ο προπονητής του Παναθηναϊκού".

Ο Σιμάο είναι ποδοσφαιριστής που έχει συνδέσει το όνομά του με τον Παναθηναϊκό και έχει αγαπήσει την ομάδα.

"Έχει αγαπήσει τον Παναθηναϊκό και είναι πολύ καλό παιδί. Πειθαρχημένος, σωστός στη δουλειά του, είναι καλό που θέλει και ο ίδιος να επιστρέψει. Ο Λέτο ήρθε πίσω επίσης, ο Σισέ ήθελε να επιστρέψει. Αυτό δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο κλαμπ. Ο Σιμάο είχε την τύχη να βρεθεί σε νεαρή ηλικία στον Παναθηναϊκό και να μαθαίνει στο πλευρό του Ζιλμπέρτο Σίλβα, που βρίσκεται τώρα στην ομάδα από άλλο πόστο, του Κατσουράνη και του Καραγκούνη".

Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θυμάστε από την κοινή θητεία σας στον Παναθηναϊκό;

"Θυμάμαι ότι στις προπονήσεις έδινε το 100%. Για τον Σιμάο οι προπονήσεις ήταν σαν τους αγώνες και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τέτοιοι ποδοσφαιριστές, με αυτή τη νοοτροπία δηλαδή, δείχνουν πως θέλουν να γίνουν καλύτεροι. Τότε ήταν και μικρός σε ηλικία, δεν μιλούσε πολύ και δεν έδινε πολλά δικαιώματα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags