Και οι υγιείς (στον εγκέφαλο και στην ψυχή) πολίτες αυτής της καταρημαγμένης χώρας το δίνουν μέσα από την καρδιά τους, σε μια ένδειξη ευγνωμοσύνης απέναντι σε αυτούς που πρόσφεραν κάτι σημαντικό στην κοινωνία.

Η συντριπτική πλειονότητα αυτής της χώρας ξέρει ότι αυτά τα παιδιά εκπροσωπούν το απόλυτο μηδέν. Παρ' όλα αυτά είναι στο Euro για τρίτη συνεχόμενη φορά και συμπεριλαμβάνονται στις δέκα κορυφαίες ομάδες του πλανήτη! Είναι ασήμαντη μειοψηφία όσοι αδυνατούν να βγάλουν δυο κουβέντες αναγνώρισης για κάποιους συμπολίτες μας που καταφέρνουν κάτι σπουδαίο. Μπορεί να κάνουν θόρυβο -όπως τα άγρια ζώα στη ζούγκλα- αλλά είναι ασημαντότητες, δημιουργήματα μιας κοινωνίας που έχει χάσει τις αξίες της, την παιδεία της, τον πολιτισμό της. Γιατί είναι δείγμα πολιτισμού να κάνεις το αυτονόητο, να λες δηλαδή ένα «ευχαριστώ», ένα από καρδιάς «μπράβο» σε κάποιον διπλανό σου που πέτυχε κάτι ξεχωριστό. Η ζηλοφθονία είναι δείγμα των ανίκανων και χαμερπών.

Είναι ένα εργαλείο στα χέρια τους, σε μια προσπάθεια να κατεβάσουν τους ικανούς και παραγωγικούς στα δικά τους μέτρα. Τα πολύ μικρά! Η Εθνική Ελλάδας έκανε το χειλάκι μας να ξαναβρεί -έστω για λιγάκι- χθες βράδυ το χαμένο χαμόγελο. Χάρη σ΄ αυτά τα παιδιά κερδίσαμε άλλη μία αναλαμπή ελπίδας. Μας έδειξαν ότι μπορούμε! Τα ευχαριστούμε!

Πηγή: Εθνοσπόρ