Facebook Pixel Ο ταλαντούχος κύριος Μπόλονι
| 2012-05-29 11:34:00

Ο ταλαντούχος κύριος Μπόλονι

Ο ταλαντούχος κύριος Μπόλονι

Θεωρώ ως απολύτως φυσιολογική εξέλιξη την πιθανότητα ανίχνευσης της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Μπόλονι. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Ο Ρουμάνος προπονητής μόνο τυχαίος δεν είναι και από την στιγμή που τα “έσπασε” με τον ΠΑΟΚ θα μπορούσε άνετα να βρει πεδίο επαφής με τον Ολυμπιακό.

Τα πλεονεκτήματά του είναι πολλά. Κατ΄ αρχήν είναι ήδη ένα χρόνο στην Ελλάδα και ξέρει το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας.

Σε δεύτερη ανάγνωση γνωρίζει εξωδίκως το υλικό του Ολυμπιακού και επειδή είναι άνθρωπος που μαθαίνει γρήγορα θα μπορούσε από την προετοιμασία της ομάδας και μόνο να ξεκινήσει την δημιουργία ενός αξιόμαχου ευρωπαϊκού συνόλου.

Θυμίζω ότι με τον ΠΑΟΚ τα πήγε περίφημα στην Ευρώπη, φτάνοντας μέχρι τους 32 του Europa League, περνώντας ως 1ος από έναν όμιλο τύπου Champions League με Τότεναμ και Ρούμπιν Καζάν, χωρίς να χάσει από καμία.

Θυμίζω επίσης ότι έμεινε στο 0-0 με την Ουντινέζε στην Ιταλία και αποκλείστηκε με το 0-3 της Τούμπας χωρίς Βιεϊρίνια και Κοντρέρας.

Όταν στη θητεία του στη Σπόρτιγκ Λισαβόνας ανέδειξε παίκτες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ούγκο Βιάνα και ο Ρικάρντο Κουαρέσμα, δεν χρειάζεται να συζητάμε για τα εντός Ελλάδας αντίστοιχα επιτεύγματα. Όλοι είδαμε πως ξεπετάχτηκε ο Αθανασιάδης και ακολούθησαν ο Σταφυλίδης, ο Γιάννου, ο Αποστολόπουλος, ο Γλύκος κι ο Κατσικάς.

Προπονητικά έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Champions League με την Σταντάρ Λιέγης και τον ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Νανσί, Ρεν, Μονακό και Λανς ήταν οι σταθμοί της καριέρας του στους πάγκους του γαλλικού ποδοσφαίρου, ενώ τίτλους έχει πάρει ακόμα και στα Εμιράτα. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ρουμανικά, Ουγγρικά και λίγα Πορτογαλικά.

Ως ποδοσφαιριστής ήταν μεγάλη μορφή στη μεσαία γραμμή και της πρωταθλήτριας Ευρώπης Στεάουα Βουκουρεστίου (1986), αλλά και της Ρουμανίας, με την οποία αγωνίστηκε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1984. Στην Εθνική σκόραρε 25 γκολ σε 108 συμμετοχές.

Το βιογραφικό του Μπόλινι είναι δεδομένα καλύτερο από εκείνο του Βαλβέρδε όταν ήρθε στον Ολυμπιακό. Το θέμα πλέον βρίσκεται στη χημεία που πρέπει να αποκτήσει με τους νταμπλούχους Ελλάδας, αν τελικά οι επαφές προχωρήσουν.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags